Obavijesti

Sport

Komentari 64

Srce Davidea Astorija usporilo ritam, na kraju je samo stalo...

Srce Davidea Astorija usporilo ritam, na kraju je samo stalo...
1

Kapetan Fiorentine Davide Astori umro je od zatajenja rada srca, potvrdila je obdukcija nad tijelom talijanskog nogometaša. Mogućnost da se radi o ubojstvu iz nehaja tako bi trebala biti odbačena

VIDEO

Nije bilo nikakvog uzroka za iznenadnu i neočekivanu smrt Davidea Astorija (31), kapetana Fiorentine, koji je umro u nedjelju u sobi hotela La' di Moret u Udinama, objavio je u utorak javni tužitelj Udina Antonio De Nicolò.

Puls nogometaša polako se smanjivao dok mu srce konačno nije prestalo kucati, potvrdila je odbukcija nad njegovim tijelom obavljena u utorak. Astori je umro zbog srčane smrti bez makroskopskih dokaza, vjerojatno zbog bradiaritmije odnosno usporenog rada srca. Za konačnu dijagnozu bit će potreban detaljan histološki pregled koji bi mogao biti gotov za 60 dana.

Sjajan potez Cagliarija i Viola: Umirovit će Astorijev dres...
Sjajan potez Cagliarija i Viola: Umirovit će Astorijev dres...

Obdukciju su proveli ravnatelj Centra vaskularnih bolesti Sveučilišta u Padovi Gaetano Thiene te anatomopatolog i profesor sudske medicine na Sveučilištu u Udinama Carlo Moreschi. Javni tužitelj potpisao je odobrenje članovima obitelji za preuzimanje Astorijeva tijela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Astorijevo tijelo sada se priprema za sprovod koji će biti u četvrtak u 10 sati u bazilici Svetog Križa u Firenci. U srijedu će njegovo tijelo biti izloženo u Federalnom tehničkom centru Coverciano, također u Firenci, od 16:30 do 22:30.

Posthumni ugovor za Astorija? Fiorentina: 'Dajte mir obitelji!'
Posthumni ugovor za Astorija? Fiorentina: 'Dajte mir obitelji!'

Podsjetimo, tužitelj je u ponedjeljak otvorio istragu protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnje u ubojstvo iz nehaja bivšega talijanskog reprezentativca. Takva je procedura, naime, uobičajena u takvim slučajevima i nikog nisu osumnjičili za njegovu smrt. Nakon prvih rezultata obdukcije ta bi istraga trebala biti obustavljena.

Nogometaš je posljednji pregled srca obavio svega četiri dana prije smrti, u srijedu, 28. veljače, a rezultati su bili besprijekorni. Stoga su liječnici posumnjali kako se radi o izljevu krvi na mozak, no čini se kako ni ta teza nije bila utemeljena. Na njegovu tijelu nisu pronađeni nikakvi znakovi borbe niti modrica.

Bol je bila prevelika: Crnogorac se slomio zbog smrti prijatelja
Bol je bila prevelika: Crnogorac se slomio zbog smrti prijatelja

Igrači Fiorentine u utorak su se vratili treninzima u Firenci, a prije toga ispred stadiona Artemio Franchi odali su počast za preminulog suigrača minutom šutnje i pljeskom.

Momčad je s bijelom ružom u ruci predvodio hrvatski reprezentativac Milan Badelj, koji će naslijediti Astorija kao kapetan "viola". Na ogradu su zalijepili plakat s reakcijama Astorijevih suigrača na društvenim mrežama.

Nel silenzio l'omaggio della squadra viola a Davide #Astori #DA13

Posted by ACF Fiorentina on 6. ožujka 2018
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...