Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Obiteljska sreća: Brat i sestra isti dan dobili poziv izbornika

None Foto: Privatna arhiva

Dora Pajić (17) dobila je poziv u rukometnu, a njen brat Martin (19) u juniorsku nogometnu reprezentaciju Hrvatske. Tata im je bivši rukometaš, a mama je na svakoj utakmici najveća navijačica

Kad sam dobila poziv bila sam u šoku, drhtala sam od sreće. Nisam se mogla sabrati... Kad sam shvatila da je to doista poziv, nisam znala gdje od sreće, priča Dora Pajić (17).

Sportska obitelj Pajić je iz Čakovca. Martin igra nogomet za čakovečkog drugoligaša Međimurje, a Dora je rukometašica čakovečkog prvoligaša Zrinskog. I kao u najboljem snu, na isti dan dobili su poziv u reprezentaciju Hrvatske.

Doru je pozvao Ivan Jerković, Martina Robert Jarni.

- Bio sam na fakultetu na predavanju kad mi je tajnik kluba poslao dopis. Nisam znao gdje od sreće, osjetio sam veliki ponos - kaže Martin, koji je do 12. godine, uz nogomet, paralelno trenirao i rukomet.

- Ipak je ljubav prema nogometu bila jača - kaže Martin.

Foto: Privatna arhiva/pixsell

Treniramo s tatom

Nije slučajno da su i Dora i Martin trenirali rukomet jer je tata Tihomir bivši - rukometaš!

- Martin i ja treniramo i s tatom, pomaže nam savjetima. Pogotovo jer je igrao srednjeg i lijevog vanjskog, baš kao i ja - kaže Dora, učenica 3. razreda opće gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu.

Naravno, tu je i majka Andreja, koja je na svakoj utakmici najveća navijačica.

Dori je igrački uzor Francuz Luc Abalo, Martinu Talijan Paolo Maldini.

No, osim Abaloa i oca Tihomira, Dora se educira i na Youtubueu.

- Gledam isječke iz utakmica i čim vidim neku fintu, novu akciju, skinem i analiziram, gledam kako to izvesti na utakmici - zaključila je Dora, s bratom Martinom veliki ponos Čakovca.

Foto: Privatna arhiva/pixsell

Komentari (2)