Obavijesti

Sport

Komentari 0

Objavili videospot o Draženu, a uskoro će se izvoditi i mjuzikl

Objavili videospot o Draženu, a uskoro će se izvoditi i mjuzikl
11

Autor pjesme "Dražen za sva vrimena" je poznati glazbenik Stanko Šarić, dok je producent spota, koji je snimljen u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović i u Hrvatskom narodnom kazalištu, Antonio Zadro

VIDEO

Na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović u utorak je predstavljen glazbeni sport "Dražen - za sva vrimena" posvećen košarkaškom virtuozu Draženu Petroviću koji je prije 26 godina izgubio život u prometnoj nesreći u Njemačkoj.

- Spot, čiji su autori Stanko Šarić, Dražen Runje i Antonio Zadro, predstavljen je povodom 55. rođendana Dražena Petrovića i on je samo najava glazbenog mjuzikla  "Okovani Amadeus" čija će premijera biti na sljedeći Draženov rođendan, 22. listopada 2020. godine - rekao je Ivica Krajač koji je napisao libreto za mjuzikl inspiriran, po njegovim riječima, ne samo Draženovom veličinom i njegovim tragičnim krajem nego i Eshilovom antičkom tragedijom 'Okovani Prometej'.

- Time smo željeli reći da je Dražen bogovima sporta ukrao košarkašku lopti kao što je Prometej bogovima ukrao vatru i donio je ljudima - kazao je Krajač.

Autor pjesme "Dražen za sva vrimena" je poznati glazbenik Stanko Šarić, dok je producent spota, koji je snimljen u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović i u Hrvatskom narodnom kazalištu, Antonio Zadro.

- Zamislite, upravo danas počinje nova NBA sezona. Nevjerojatno je to, Draženov je život pun sličnih paralela - rekla je njegova majka Biserka Petrović za Večernji list.

Rijetko viđena izjava Dražena: Svemu jednom mora doći kraj
Rijetko viđena izjava Dražena: Svemu jednom mora doći kraj

- Draženov put preko Šibenke, Cibone, Reana, NBA i hrvatske košarkaške reprezentacije je manje-više poznat i valoriziran, ali ono što treba razotkriti su svi oni ključni životni trenuci koji određuju konačan smjer i put kojeg je nemoguće razabrati iz zbroja osvojenih titula i naslova, a ovaj projekt ima za cilj otkrivanje pogleda iz Draženove perspektive kroz mjuzikl suvremene antičke tragedije s glazbom - rekao je predstavljajući projekt autor scenarija Dražen Runje.

- Siguran sam da moj Dražen nije mogao ni zamisliti da će na njegov 55. rođendan njegov život biti pretvoren u umjetničko djelo - kazala je Draženova majka Biserka Petrović.

Ima još jednu veliku želju.

- To je još igrani film o Draženu, i to melodrama, jer takav je bio njegov život, bez odgađanja ili dodavanja, da bude onakav kakav je njegov život doista i bio. A bio je očito za melodramu, način života, njegov završetak, to mora biti tako. Uza sve druge koji su željeli nešto napraviti, ovo mi se činilo najmoćnije, da Dražen kroz mjuzikl uđe u kazalište, i tako smo to nekako prihvatili.

- Da bi to zaživjelo onako kako to obitelj želi, mjuzikl ne može raditi samo jedan čovjek, već mora iza sebe imati ekipu iz struke. Mislav Čavajda bio bi sjajan, no to mora odrediti struka. Teška je to uloga.

Svečanom predstavljanju glazbenog spota "Dražen - za sva vrimena" nazočili su brojni uglednici iz sportskog života Hrvatske predvođeni predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom, ali i veleposlanica Litve Jurate Raguckiene i veleposlanik SAD Robert Kohorst.

(jt)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener