Obavijesti

Sport

Komentari 48

Veličao četničkog zločinca, a sad neće igrati protiv Dinama

Veličao četničkog zločinca, a sad neće igrati protiv Dinama
1

Ognjen Vranješ nije doputovao u Zagreb gdje od 21 sat igraju Dinamo i Anderlecht. Belgijski mediji tvrde da je razlog njegovo skandalozno ponašanje. Nedavno je tetovirao četničkog vojvodu Đujića

VIDEO

Ognjen Vranješ, reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je šokirao nogometni svijet tetovažom četničkog vojvode Momčila Đujića na desnoj ruci prije mjesec dana, nije doputovao u Zagreb s Anderlechtom.

Belgijski mediji su se raspisali o razlozima njegovog izostavljanja i uvjereni su da je problematično ponašanje izvan terena glavni razlog zbog kojeg ga trener nije poveo u Hrvatsku na utakmicu koja se igra u četvrtak od 21 sat. Čak se pisalo da će klub raskinuti ugovor s njim, a prozvao ga je i Nogometni savez BiH. 

Igrač sklon skandalima

Tetovaža zločinca iz Drugog svjetskog rata koji je počinio pokolj u selima Dalmatinske zagore nije njegov prvi incident. Vranješ je sklon skandalima, a u reprezentaciji je skoro ostao bez mjesta prije nekoliko godina jer je na lijevoj ruci iscrtao granice Republike Srpske, entiteta unutar Bosne i Hercegovine nastalog na etničkom čišćenju. Nakon pritiska bh. navijača, Vranješ je spornu tetovažu sakrio novom tetovažom sata.

- To sam napravio prije godinu i pol, ali nitko od igrača to nije vidio. Iskreno, mislim da nemam nikakvo objašnjenje, to sam istetovirao iz gluposti, a ne zato što sam htio ili jer me netko nagovorio. Nije ni iz dosade. Najlakše rečeno, ne mogu objasniti zašto - branio se tada Vranješ.

Nije dugo trebalo da se pokaže kako to nije bio izolirani incident.

Već je provocirao Dinamovce

Navijači Dinama ga se sjećaju još dok je igrao u moldavskom Šerifu. Bio je tamo na posudbi kao igrač Crvene zvezde, a "modre" je pobijedio s 2-0 u Zagrebu. Nakon utakmice je slavio s majicom "Delije sever". S Dinamom se ponovno susreo u drugom kolu ove sezone u Europskoj ligi, ali tada je slavio naš klub dok je Ognjen bio tragičar. Prvo je skrivio penal kojeg je zabio Izet Hajrović, a onda je na početku drugog poluvremena isključen. Dinamo je pobijedio s 2-0.

Talijan morao igrati u dugim rukavima

Ognjen Vranješ nije usamljen u svojim potezima potpirivanja mržnje i veličanja zločinaca. Bivši talijanski nogometaš Paolo Di Canio na ruci ima tetovažu u koja veliča fašističkog diktatora Benita Mussolinija. Kao igrač je zbog nje morao nositi duge rukave, a prije dvije godine je dobio otkaz kao komentator na Sky Sport Italia jer se pojavio u kratkim rukavima na TV-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica