Obavijesti

Sport

Komentari 13

Od Beneventa do Olympiacosa: Više se sramote nego vesele

Od Beneventa do Olympiacosa: Više se sramote nego vesele
1

Nekad su na klupi imali Sacchija ili Cappella, a na terenu Bobana ili Van Bastena. Danas... Gattuso radi s materijalom kojeg ima. A za Milanov ugled taj je igrački materijal: otužno mediokritetan

VIDEO

Dinamo 'odavno' zna da će prezimiti u Europi. Gigant Milan jučer je kasno navečer 'doznao' da je za njih euro-nogomet ove sezone gotov.

Jedan od najvećih klubova na svijetu, družba koja je najprije sa Van Bastenom i Gullitom, a onda s našim genijem Zvonimirom Bobanom i crnogorskim virtuozom Savičevićem dva desetljeća 'maltretirala' cijelu Italiju, Europu i svijet, danas je talijanski prosjek, a europski - ispod prosjeka.

Momčad koju vodi Gennaro Gattuso ne može spojiti dvije dobre utakmice. Najnovije razočaranje/poniženje dogodilo se na pirejskom 'Karaiskakiju'. Rossoneri su, da bi prošli dalje u Europskoj ligi, mogli i izgubiti. Samo ne dva razlike. Završilo je 3:1 za Olympiacos.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Time je zaokružen tužni Flop 5, najbolnije Milanove večeri u proteklih godinu dana tj. od 27. studenoga prošle godine i dolaska Gattusa na klupu klubu s kojim je kao igrač osvojio doslovno sve što se osvojiti može.

  • prošle sezone Gattusov je Milan došao u Benevento kod novog prvoligaša. Benevento nije imao ni boda, do tad se nisu makli od nule. Bilo je 2:1 za Milan. Do 95'. Onda im je gol glavom zabio Beneventov golman Brignoli, 'Vigorito' eksplodirao od sreće, a zbog tih 2:2 Milanisti se i danas zna uhvatiti u đir.
  • prošlog travnja pripremao se 'veliki revanš', Benevento (već svjestan da se na kraju sezone vraća u Serie B) došao je po porciju pa... Pobijedio 1:0. Gol Iemmella ostaje u povijesti Beneventa. I Milana.
  • prije toga prvi Gattusov poraz na klupi Milana dogodio se od slabašne, u najboljem slučaju borbene, a igrački žestoko limitirane Verone. Rossoneri su došli demonstrirati nadmoć, a onda gledali kako Caracciolo, Kean i Bessa trpaju iza Donnarumme - 3:0 za Veronu. Navijačima je to najveća sramota ere Gattuso.
  • prije manje od dva mjeseca u EL-skupini na San Siro je došao Betis. Došao i pobijedio. Poraz i nije bio rezultatski toliko težak (1:2) koliko su se Španjolci svih 90 minuta igrali sa Crveno-crnima usred Milana. Betis je Milanu održao lekciju iz nogometne tehnike i zalaganja, Gattusu je nakon utakmice išla para iz ušiju, k'o u crtiću.
  • posljednje kolo po skupinama Europske lige. Gostovanje kod Olympiakosa. Nisu morali pobijediti. Ma nisu morali ni remizirati, moglo se i izgubiti, ali ne više od jedan razlike. No ovaj Milan nema veze sa slavnim prethodnicima kojima je moćni 'euro-personality' bio golemi adut na temelju kojeg su postali najveća momčad planete. Ovaj Milan je 'uspio' izgubiti 1:3 i ispasti iz Europe prije Božića.

U sportu se kao i životu izmjenjuju ciklusi uspjeha i posrtanja. Što su radosti uspjeha veće to je poraze teže podnijeti. A Milan već godinama živi onu židovsku 'Dabogda imao pa nemao'. Nekad su razbijali Barcelonu u finalu Lige prvaka, sad i na Rujevici dobiju dva komada i poraženi odu doma.

Nekad su na klupi imali Sacchija ili Cappella, a na terenu Bobana ili Van Bastena. Danas... Gattuso radi s materijalom kojeg ima. A za Milanov ugled taj je igrački materijal: otužno mediokritetan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska