Obavijesti

Sport

Komentari 21

Od danas je i službeno broj 1: Uh, pa ovo se mora proslaviti

Od danas je i službeno broj 1: Uh, pa ovo se mora proslaviti
1

Mate Pavić u paru s 37-godišnjim Oliverom Marachom ispisuje hrvatsku, ali i svjetsku povijest tenisa. Postao je najmlađi broj jedan nakon 22 godine i Australca Todda Woodbridgea 1996...

VIDEO

Današnje buđenje vjerojatno je bilo jedno od najljepših u životu za 24-godišnjeg Splićanina Matu Pavića. Na službenoj ATP listi parova jutros je prvi put jedan naš tenisač mogao kraj svoga imena ugledati brojku jedan.

Mate Pavić u paru s 37-godišnjim Oliverom Marachom ispisuje hrvatsku, ali i svjetsku povijest tenisa. Postao je najmlađi broj jedan nakon 22 godine i Australca Todda Woodbridgea 1996.

- Naravno da mi to puno znači. Vjerovao sam da mogu doći toga jednog dana, no nisam mislio da će se dogoditi tako brzo, uzevši u obzir da sam prošle godine u ovo vrijeme bio oko 30. mjesta - izjavio je Pavić za službenu stranicu muške teniske organizacije

U svijet tenisa Mate je ušao po uzoru na svoju stariju sestru Nađu, koja je zbog ozljede morala prekinuti svoju karijeru pa je nastavila trenirati brata:

- Uvijek sam bio na terenu. Igrao sam i košarku nekoliko godina, ali u tenisu sam uživao i dobro mi je išao.

Bio je talentirani igrač i u singlu, no financijska nestabilnost, preklapanje turnira i sve bolji rezultati u parovima natjerali su ga da izabere drugu opciju.

- Bio sam dobar i u singlu, pogotovo na travi, ali kad su uveli kvalifikacije za parove, morao sam odlučiti. Imao sam dobar ranking u parovima, koje sam više i igrao, no u isto vrijeme sam bio tužan što ne mogu igrati u pojedinačnoj konkurenciji i vidjeti gdje mogu doći - opisuje Mate dvojbe s početka seniorske karijere.

Mali Mate broj 1: Trenirala ga starija sestra, probao i košarku
Mali Mate broj 1: Trenirala ga starija sestra, probao i košarku

Prije nekoliko godina imao je solidne rezultate s Michaelom Venusom, osvojili su četiri titule uz pet finala. No na velikim turnirima nisu uspijevali napraviti nešto značajno pa ni na ljestvici nisu bili visoko. S Marachom Pavić igra od ožujka 2017.

- Dogovorili smo se samo za Miami, ali onda smo shvatili da nijedan nema partnera za buduće turnire. Složili smo se da igramo zemlju i travu zajedno, no na zemlji nije bilo dobro pa su se namjeravali razići nakon trave...

A na travi potpuno drugačija priča - finalima Stuttgarta i Antalye uslijedila je i drama u finalu Wimbledona, kada su od Kubota i Mela izgubili sa 13-11 u petom setu. Kraj godine bio je još bolji:

- Osvojili smo Stockholm i pobijedili Bryane na završnom Mastersu. Shvatili smo da smo dobar tim, postali smo konzistentni. 

Ove sezone imali su niz od 17 pobjeda, osvajali su Dohu, Auckland i svoj prvi Grand Slam u muškim parovima - Australian Open (Mate ima još dvije titule u miks parovima - s Laurom Siegemund US Open i Gabrielom Dabrowski Australian Open). Dobre rezultate imali su i na zemlji i tako se poklopilo da Pavić zasjedne na prvo mjesto. Sjajni par ne miruje - ovaj tjedan, prije Roland Garrosa, igraju turnir u Genevi. 

- Malo ću proslaviti, mislim da se ovakve stvari ne događaju svaki dan - zaključio je Pavić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba