Obavijesti

Sport

Komentari 8

Od Dražena, do Man. Uniteda, Sale, momčadi Chapecoensea...

Od Dražena, do Man. Uniteda, Sale, momčadi Chapecoensea...
1

Emiliano Sala poginuo je prije godinu dana u padu aviona. Prisjetili smo se najvećih nesreća sportaša i klubova čiji su igrači gubili živote u padovima aviona ili helikoptera

VIDEO

Svijet je u šoku nakon smrti Kobea Byranta. Košarkaška ikona poginula je u padu helikoptera u Kaliforniji. Nakon tragične smrti Kobea Bryanta prisjetili smo se najvećih nesreća u povijesti sporta.

Nezaboravi Dražen Petrović poginuo je u automobilskoj nesreći u Njemačkoj s 29 godina, kao najbolji europski košarkaš. A svijet sporta potresle su još neke zrakoplovne tragedije...

Emiliano Sala poginuo je prije godinu dana u padu aviona. Letio je iz Francuske prema novom klubu Cardiffu, a onda se avion srušio.

Vichai Srivaddhanaprabha, vlasnik Leicestera, poginuo je u padu helikoptera u listopadu 2018. godine nakon utakmice Leicestera i West Hama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Son of Leicester City

Brazilska prvoligaška momčad Chapecoense snimila je video uoči polijetanja, a netko je snimio i fotografiju iz aviona.  Bila je to posljednja fotografija igrača prije nego se srušio avion. 

Rescue crew work in the wreckage from a plane that crashed into Colombian jungle with Brazilian soccer team Chapecoense near Medellin

Tog 28. studenoga 2016. brazilska je momčad letjela na utakmicu u Kolumbiju, pilot je ostao bez goriva, avion se srušio, a život je izgubilo 71 putnik, među kojima novinari, nogometaši, članovi kluba, posada...

Tog 28. studenoga 2016. u 22.15 po kolumbijskom vremenu zrakoplov na letu 2933 de LaMia (LMI2933) srušio se na Cerro Gordo, planini u La Uniónu, pet minuta udaljenom od zračne luke José María Córdova u Medellínu.

Grande Torino, tako su zvali talijanski klub krajem pedesetih u kojem su gotovo svi igrači bili u reprezentaciji "azzura". Torino je odigrao prijateljsku utakmicu protiv Benfice u Portugalu 4. svibnja 1949., a nakon nje momčad se vraćala kući.

Avion se blizu Torina zbog slabe vidljivosti zabio u planinu. Poginula je gotovo kompletna momčad Torina, 18 nogometaša i petero članova stožera u jednoj od najvećih nogometnih tragedija u povijesti.

Matt Busby vodio je momčad Manchester Uniteda koja je osvojila englesko prvenstvo 1956. i 1957. godine. Prosjek momčadi bio je oko 22 godine pa su taj United nazvali "Busbyjeve bebe".

Tog 6. veljače 1958. igrali su u Beogradu u četvrtfinalu Kupa prvaka protiv Crvene zvezde. Vodili su 3-0, ali je Zvezda izjednačila. U posljednjih pola sata nije bilo golova pa je završilo 3-3, a United je zbog 2-1 u prvoj utakmici prošao dalje. 

Engleska momčad krenula je kući 6. veljače 1958. godine, ali nikad se nije vratila. Kapetan je sletio u München kako bi natočio gorivo. Kasnije se saznalo kako je let trebao biti otkazan zbog problema s motorima, a i vrijeme je bilo katastrofalno.

No avion je pokušao poletjeti. Podigao se, ali je brzo počeo gubiti na visini, zakačio je ogradu, udario u zgradu pa u cisternu punu goriva. Poginula su 23 od 44 putnika, od čega osam nogometaša Manchestera.

Trener momčadi, Škot Matt Busby borio se za život. Pobijedio je u najvažnijoj utakmici i dva mjeseca nakon nesreće napustio je minhensku bolnicu. Deset godina kasnije odveo je United do europskog naslova.

Zambija je 1993. godine igrala kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Senegala. Avion koji je prevozio zambijske nogometaše srušio se u Atlantski ocean 27. ožujka, a poginulo je svih 25 putnika i petero članova posade. 

Let je organizirala zambijska vojska, a plan je bio tri zaustavljanja radi punjenja goriva. Već kod prvog zaustavljanja pilot je primijetio probleme s motorima.

No nastavio je put i sletio na drugo odredište kako bi napunio gorivo. Kod polijetanja jedan od motora se zapalio, a pilot je isključio ispravni motor i avion se srušio. 

U nesreći je poginulo 18 reprezentativaca Zambije i četiri člana trenerskog osoblja. Tadašnja zambijska reprezentacija puno je obećavala.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener