Obavijesti

Sport

Komentari 31

Od Juga stvorio silu, putovao je na svaku utakmicu Hajduka

Od Juga stvorio silu, putovao je na svaku utakmicu Hajduka
3

Hajduk je u Jakobušiću dobio iskusnog čovjeka koji zna kako funkcioniraju stvari u sportu, i koji će u radu i poslovanju donijeti dodatnu stabilnost. No stabilnost je samo preduvjet, nikako garancija iskoraka....

VIDEO

Hajduk je dobio vrijednog i sposobnog čovjeka koji je spreman raditi 24 sata na dan, čovjeka koji je izgradio i podigao obiteljski posao na jako visoki nivo, čovjeka koji je Vaterpolo klub Jug digao na krov Europe, i ne manje važno, dobio je čovjeka koji je iz Dubrovnika putovao u Split na manje - više sve utakmice, a njegova ljubav prema Hajduku može se mjeriti samo s ljubavlju prema obitelji i Jugu, ispričao nam je Dubrovčanin koji po prirodi svog posla, ali i iz osobnih kontakata, jako dobro poznaje novog dopredsjednika Hajduka Lukšu Jakobušića.

Iz Juga stigao specijalist za trofeje: Želimo kvalifikacije LP!
Iz Juga stigao specijalist za trofeje: Želimo kvalifikacije LP!

No navijače Hajduka ne zanima što o Jakobušiću misle prijatelji, pa ni zbog čega je preko noći odlučio kompletno promijeniti svoj život i preseliti u Split, i to u vrijeme kada je u Srebrenom podigao jedan od najljepših novoizgrađenih hotela u Hrvatskoj a Vaterpolo klub Jug na krov Europe, zanima ih što će on svojim dolaskom donijeti Hajduku. 

- Nisam došao biti administrator – nasmijao je okupljene tijekom predstavljanja Jakobušić i dodao: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dolazim iz grada koji voli sport, iz kluba koji je navikao na trofeje. Jug je sa 63 trofeja najtrofejniji sportski klub u državi. Predsjednik Brbić me zamolio da se pridružim njegovom timu, i sada sam tu da pomognem Hajduku. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

17:16

Jakobušić će u sistematizaciji posla biti na čelu četiri važna sektora, ali prije svega će biti Brbićeva desna ruka. Zbog čega je to važno? Marin Brbić je u svom prvom mandatu bio usamljen. I ma koliko su mu neki članovi oba saziva NO bili operativno pri ruci, najviše bitaka na koncu Brbić je ipak morao voditi sam i jedini je istupao u javnosti. Bilo da su u pitanju bitke s HNS-om, sa sudačkom organizacijom, Mamićem na vrhuncu moći, Kerumom i Baldasarom koji su mu držali mač nad vratom..., usput je pokušavao spasiti klub od stečaja i osiguravao momčad koja se može upustiti u borbu za trofeje i Europu... I sve to ga je jako iscrpljivalo, na koncu i potrošilo, pa se nije ni mogao posvetiti razvoju i podizanju kluba na višu razinu, zbog čega je na koncu i smijenjen. 

Brbić sada u Jakobušiću dobiva jako sposobnog suradnika, čovjeka s kojim će i sam biti jači. Uostalom i ''head hunting'' agencija kontaktirala je Jakobušića kao potencijalnog kandidata za upražnjeno mjesto predsjednika na koje je kasnije sjeo Jasmin Huljaj. No dugoročno gledano, najveća vrijednost nove akvizicija u Hajdukovoj upravi je to što je doveden čovjek koji će dio bitaka preuzeti na sebe te, zlu ne trebalo, biti spreman u svakom trenutku preuzeti funkciju predsjednika, ili barem osigurati bezbolnu tranziciju do izbora novoga.

Takvog čovjeka Hajduk do sada nije imao. Podsjetimo, nakon iznenadne smjene Ivana Kosa i njegovih suradnika, klub je puna četiri mjeseca bio obezglavljen, a paralelno se birao i novi Nadzorni odbor. Posljedično tome, Hajduk je u sezonu ušao potpuno nespreman, a rezultat svega je bio nered u svlačionici, rano ispadanje iz Europe, i šesto mjesto na prvenstvenoj ljestvici, s čak 22 boda zaostatka za vrhom, nakon svega 18 odigranih kola jesenskog dijela sezone. 

Danas je situacija puno bolja, no činjenica je da je novi Nadzorni odbor Hajduka do sada isključivo 'igrao na sigurno', prije svega želeći osigurati prijeko potreban mir i stabilnost. Potvrdio je to i predsjednik NO Benjamin Perasović kada je predstavljajući Brbića najavio kako neće biti potresa te kako očekuje da sve ključne osobe u sportskom segmentu ostanu na svojim funkcijama. 

Hajduk već dugo nije bio u ovako stabilnoj poziciji, no stabilnost je tek preduvjet, nikako garancija iskoraka, ni financijskog, ni infrastrukturnog, pa ni najvažnijeg od svega - rezultatskog. Hajdukova financijska stabilnost još je uvijek pretjerano ovisna o transferima, momčad je i dalje preskupa za rezultate koje postiže, a škola nogometa još uvijek ne osigurava dovoljan broj kvalitetnih igrača kojima bi se punila prva momčad.

Uz proizvodnju igrača, ključ iskoraka je povećanje prihoda koji nisu vezani uz transfere, a Jakobušić bi u tom segmentu trebao biti ključan čovjek. Jug je u njegovom mandatu bio ne samo rezultatski uspješan, nego i magnet za sponzore, tribine su bile krcate, a utakmice pravi spektakl kakvih se ne bi posramili ni NBA klubovi. No na njegovu žalost, ostatak lige nije bio na tom nivou, a s istim problemom mogao bi se suočiti i u HNL-u, ligi čiju polovinu posjeta i interesa generiraju navijači Hajduka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener