Obavijesti

Sport

Komentari 90

Od MTK pa do Skënderbeua: Idealan dan za Ligu prvaka...

Od MTK pa do Skënderbeua: Idealan dan za Ligu prvaka...
1

Na današnji dan prije 16 godina Dinamo je pobijedio MTK i izborio Ligu prvaka. Na godišnjicu treba to ponoviti. Danas je ulog velik, na stolu je čak 14 milijuna eura...

VIDEO

Mi smo, baš kao i sad Dinamo, bili puno kvalitetniji. Prvi susret u Maksimiru završio je 0-0, uvukao se neki strah, a znali smo da smo puno bolji. Pobijedili smo i ušli u Ligu prvaka, sjeća se Marijan Vlak, koji je bio na klupi s Osvaldom Ardilesom.

Danas, ulog je velik, na stolu je 14 milijuna €.

- Tada novac nije bio toliki, sad je to gotovo godišnji budžet. Mi smo tada imali puno teže protivnike, ali uspjeli smo i unatoč tome. Ovo je velik dan, velika utakmica za Dinamo. Uvjeren sam da će proći i, pazite što vam kažem, neće biti kanta za napucavanje u Ligi prvaka. Napravili su velik iskorak - uvjeren je Marijan Vlak.

Do Lige prvaka ostalo je 90 minuta. Za mnoge Dinamove igrače, pa i za trenera Zorana Mamića, ovo je najveća utakmica karijere.

- Meni sigurno jest. U kvartu me prijatelji ‘žicaju’ ulaznice, već slažu skupine, na svakom koraku osjećam koliko je to velika utakmica - rekao je Marko Pjaca.

Kad je Dinamo prvi put ušao u Ligu prvaka, bilo je to 1998., Ante Ćorić imao je godinu dana, a Pjaca je baš izlazio iz jaslica. Danas su njih dvojica najveći zalog “modrog” optimizma. Optimističan je i Zdravko Mamić, koji već spaja boju kravate s odijelom i cipelama.

- Moje društvo su Mourinho, Wenger, Florentino Pérez... - znao je reći Dinamov gazda.

Za druženje s njima Zdravko je već odabrao garderobu, šampanjac se hladi, a tajnici već s nestrpljenjem čekaju ček iz Uefe. Sve je spremno. Samo, tako je bilo i protiv Aalborga...

Što se tiče garderobe, mlađi brat Zoran nema, kao Niko Kovač, sretno odijelo. Izbornik je znao uoči najvažnijih susreta odjenuti “pobjednički sako”.

- Ne, nisam praznovjeran, nemam pobjedničko odijelo - kaže Zoki.

Bayern, Chelsea, Barcelona i Real su pred vratima. Ključeve u rukama drži Dinamo. S druge strane su Albanci, momčad čija se vrijednost procjenjuje na 6,1 milijuna eura. Toliko otprilike vrijede Šimunović i Pinto.

- Mislim da je Dinamo danas bolji od Skënderbeua jednako koliko smo mi bili bolji od MTK-a. No uvijek postoji taj psihološki pritisak, imali smo ga i mi. Ali, kao što je kod nas kvaliteta došla do izražaja, tako će, u to ne sumnjam, doći i večeras - smatra Marijan Vlak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu