Obavijesti

Sport

Komentari 53

Od pojačanja 'za nula kuna' on je postao najbolji igrač Hajduka

Od pojačanja 'za nula kuna' on je postao najbolji igrač Hajduka
1

Vrlo brzo po dolasku u Hajduk postao je vrlo važan faktor u Pušnikovoj momčadi, a pravu eksploziju doživio je pod Carrillom koji je od njega stvorio moderno lijevo krilo reprezentativnog kalibra

VIDEO

Kada je Ante Erceg u ljeto 2016. godine dolazio u Hajduk dočekan je s puno skepse i upitnika. Na pragu 27. godine sa stigmom vječito ozlijeđenog talenta RNK Split te šestomjesečnom epizodom u turskom drugoligašu Balikesirsporu, nije djelovao kao igrač koji će pogurati šampionske i europske ambicije Pušnikove momčadi.

Iako je sezonu započeo na klupi i malo po malo došao do prave prilike, Erceg je vrlo brzo eksplodirao. Što je tome razlog, kako je moguće da se ovakav talent i moć skrivala godinama u tom tihom i samozatajnom momku, teško je i danas proniknuti. Možda je nesvjesno neposredno nakon derbija sam otkrio o čemu je riječ.

- Da sam u mladosti imao ovakvu liječničku službu, vjerojatno bih danas bio negdje u velikom europskom klubu - povjerio se prijateljima zadovoljan što je napokon zdrav i što može igrati.

Još dok je igrao u dresu Splita i muku mučio s čestim ozljedama došlo je do sukoba između njega i čelnika kluba s Parka mladeži, nakon rastanka proliveno je dosta žuči, a u prvom planu su bile šikaniranje i neodgovarajuće liječenje. Erceg je to otvoreno govorio i prekinuo svaki kontakt sa svojim bivšim klubom. Vrlo brzo po dolasku postao je vrlo važan faktor u Pušnikovoj momčadi, a pravu eksploziju doživio je pod Carrillom koji je od njega stvorio moderno lijevo krilo reprezentativnog kalibra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nešto više od godinu dana od dolaska u Hajduk Erceg je upisao 48 nastupa, zabio 21 gol i 16 puta asistirao, a u derbiju prošlog vikenda odigrao je sjajnu utakmicu i zabio dva gola. Sve što se događalo u međuvremenu za Ercega je bio scenarij iz snova. U srpnju mu je Hajduk produžio ugovor na još tri godine, a mjesec dana potom Torcida ga je nagradila Hajdučkim srcem te je tako postao jedini igrač koji u svojim vitrinama drži navijačke nagrade Torcide i Crvenih đavola, koji su ga nagradili nagradom Splitski dišpet.

Hajduk u Ercegu nije dobio vođu jer njegov karakter i ponašanje na terenu nemaju elemente potrebne za tako nešto, ali je dobio beskompromisnog borca i sjajnog igrača koji u svaku utakmicu ulazi maksimalno, a to traži i od svojih suigrača.

- Kad izađem na Poljud ja se naježim i potpuno mi je svejedno stoji li s druge strane Cibalia, Dinamo i Everton,. Meni ne treba dodatni motiv, dres Hajduka i navijači najbolja su mi motivacija - rekao je Erceg u nedavnom intervjuu i dodao kako mu je najveći motiv da jednoga dana želi pričati djeci koga je sve pobjeđivao, a ne protiv koga je sve igrao.

Nakon ozljede Marka Futacsa i odlaska Nikole Vlašića Erceg je preostao jedini iz najubojitijeg napada lige prošle sezone. I ove sezone je potvrdio kolika je njegova moć. U Hajduku mogu samo žaliti što Ercega nisu doveli prije 6, 7 godina, željeli su, no 'crveni' ga nisu puštali.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi