Obavijesti

Sport

Komentari 54

Rakitić u idealnoj ekipi 2. kola SP-a: Kane i Kroos su najbolji

Rakitić u idealnoj ekipi 2. kola SP-a: Kane i Kroos su najbolji
1

Najboljih 11 drugog kola Svjetskog prvenstva u Rusiji predvode Harry Kane i Eden Hazard, a mjesta se našlo i za našeg Ivana Rakitića, koji je odigrao sjajnu utakmicu i zabio u pobjedi protiv Argentine

VIDEO

Utakmicom Poljske i Kolumbije (0-3) završilo je drugo kolo Svjetskog prvenstva u Rusiji. Hrvatska je osigurala plasman u osminu finala briljantnom pobjedom protiv Argentine 3-0, a jedan od naših najboljih igrača bio je Ivan Rakitić.

Dvojbeno je je li ovo bila njegova najbolja izvedba za Hrvatsku. Mnogi kažu kako jest i kako je Raketa upravo protiv Argentinaca pokazao zašto je već nekoliko godina standardan član prve postave velike Barcelone. Sjajnom izvedbom dospio je i u momčad kola prema ocjenama hrvatskog portala SofaScore.

SofaScore, prema statističkim parametrima u kojima nema dojma ni bilo kakvoga ljudskog faktora, objavio je ideatlnu postavu drugog kola.

Golman: Rui Patricio

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ocjena: 7,8

Golman Portugala imao je četiri sjajne obrane, a bio je neprikosnoven kada je u pitanju skok u svojem kaznenom prostoru. Sačuvao je mrežu netaknutom i on je najbolji golman drugog kola.

Desni bek: Kieran Trippier (Engleska)

Ocjena: 7,8

Iako je odigrao 70 minuta, bočni Tottenhama bio je jedan od najaktivnijih nogometaša Engleske. Bio je dobar i u napadu i u obrani, a na kraju je uspio i asistirati.

Desni stoper: Carlos Salcedo (Meksiko)

Ocjena: 8,1

Stoper Meksika četiri puta otklonio je opasnost, imao čak šest blokiranih udaraca te je osvojio četiri od šest duela. Dva puta je oduzeo loptu uz točnost dodavanja od 92 posto. Bio je stup obrane Meksika protiv Južne Koreje.

Lijevi stoper: John Stones (Engleska)

Ocjena: 9,0

Ne samo da je kraljevao pred svojim golom nego je i dva puta zabio Panami! Pet puta je otklonio opasnost i imao pet od pet točnih dugih lopti.

Lijevi bek: Marcelo (Brazil)

Ocjena: 7,9

Što je stariji to je bolji. Tako se barem čini. Marcelo je osvojio sedam od 10 duela i imao sto posto uspješnost driblinga. Uputio je šest centaršuteva i imao dva ključna dodavanja.

Desni zadnji vezni: Ivan Rakitić (Hrvatska)

Ocjena: 8,4

U paru s Modrićem držao vezu protiv Argentine i odigrao pa možda i najbolju utakmicu u dresu hrvatske reprezentacije. Sjajnu utakmicu okrunio je i golom u posljednjim minutama utakmice. Raketa je imao čak 13 dobivenih duela, a pretrpio je prekršaj četiri puta. Isto toliko puta oduzeo je loptu protivniku.

Lijevi zadnji vezni: Toni Kroos (Njemačka)

Ocjena: 9,1

Spasio Njemačku od ispadanja sa Svjetskog prvenstva. Jest bio direktni krivac za gol Švedske, ali je skoro svaki napad Nijemaca kretao preko njega. Imao je 17/17 dugih lopti i 3/3 driblinga. Osvojio je 8 od 9 duela i zabio za pobjedu.

Desno krilo: Ahmed Musa (Nigerija)

Ocjena: 9,0

Zabio je oba gola u rušenju Islanda i to iz dva udarca u okvir. Imao je 4 od 5 uspješnih driblinga te je dva puta oduzeo loptu protivničkim igračima. Napadač Leicestera imao je sjajan nastup protiv Islanda, kojim je možda gurnuo Nigeriju u osminu finala.

Prednji vezni: James Rodriguez (Kolumbija)

Ocjena: 8,7

Prednji vezni Bayerna bio je najbolji igrač protiv Poljske. Kreirao je dvije velike šanse i obje su završile golom tako da je u svlačionicu otišao s dvije asistencije. Razigravao je, bio velika opasnost cijelo vrijeme, a kako je poslužio Cuadrada pričat će se još danima.

Lijevo krilo: Eden Hazard (Belgija)

Ocjena: 9,0

Krilni napadač Chelseaja odigrao je najbolju utakmicu za Belgiju u dugo vremena. Bio je neotklonjiva opasnost po gol Tunisa, postigao je dva gola, imao je pet od osam uspješnih driblinga.

Napadač: Harry Kane (Engleska)

Ocjena: 9,3

Harry Kane zaslužio je odnijeti epitet igrača kola. Lukaku jest zabio dva, ali Kane je dao tri i tako preuzeo mjesto najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva ispred njega i Ronalda.

Na kraju svega ovako to izgleda u formaciji 4-2-3-1 i kada se sve postavi na papir.

Slijedi nam treće, posljednje kolo u kojem će se odlučivati o prolasku u nokaut fazu. Tu se prvenstveno misli na reprezentacije poput Argentine ili Njemačke kojima opasno visi plasman u samu završnicu prvenstva.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske