Obavijesti

Sport

Komentari 44

Odbijen Dinamov elaborat: Od privatizacije kluba zasad ništa

Odbijen Dinamov elaborat: Od privatizacije kluba zasad ništa
1

Osnovna primjedba za uskraćivanje suglasnosti je izostanak osobnog identifikacijskog broja (OIB-a) u popisa članova, stoji u priopćenju kluba nakon što je povjerenstvo odbilo Dinamov elaborat

VIDEO

Iz Središnjeg državnog ureda za šport stigla je obavijest da je pokušaj privatizacije Dinama zaustavljen. Kao razlog navedena je tvrdnja 'neusklađenosti s odredbama Zakona o udrugama'. 

Vijest je to koja će najviše razveseliti udrugu "Dinamo, to smo mi", koja je pokrenula inicijativu da se privatizacija zaustavi.

'Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove je na sjednici održanoj 22. svibnja 2018. godine odlučilo uskratiti suglasnost na Elaborat o preoblikovanju Građanskog nogometnog kluba Dinamo iz Zagreba. 

Razlog uskraćivanja suglasnosti proizlazi iz činjenice da je Povjerenstvo utvrdilo da popis članova Kluba nije usklađen s odredbama članka 12. stavka 4. Zakona o udrugama, a koji je sastavni dio Elaborata, a što po ocjeni Povjerenstva predstavlja neusklađenost s prisilnopravnim propisom pri čemu se Povjerenstvo konzultiralo i s odgovornim državnim tijelima i nadležnim regulatorom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Napominjemo kako Klub može u svakom trenutku u kojem otkloni utvrđenu neusklađenost Povjerenstvu ponovno uputiti Elaborat u kojem će biti uvažene sve primjedbe Povjerenstva do sada iznesene u postupku dragovoljnog preoblikovanja, no s financijskim izvješćima i izvješćem ovlaštenog revizora koje će uvažiti protek vremena te poslovne događaje nastale do dana podnošenja predmetnog Elaborata.

S poštovanjem,

Središnji državni ured za šport'

Javio se potom i Dinamo na svojoj službenoj stranici.

'GNK Dinamo je zaprimio odluku Povjerenstva za profesionalne sportske klubove koje djeluje pri Središnjem državnom uredu za šport kojom je privremeno uskraćena suglasnost GNK Dinamu za preoblikovanje.

Osnovna primjedba za uskraćivanje suglasnosti je izostanak osobnog identifikacijskog broja (OIB-a) u popisa članova.

Razvidno je iz dostavljene odluke, a i povjerenstvo to izričito navodi da, nakon što se otklone navedene primjedbe, te ažuriraju financijski izvještaji s obzirom na protek vremena od dana predaje Elaborata, GNK Dinamo može dostaviti dopunjeni Elaborat'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu