Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odbojkaš Rodrigo postao cura: Sada me možete zvati Tiffany

None Foto: Twitter

TRANSFER PODIJELIO ITALIJU Cure u novom klubu prihvatile su me kao sestru, kaže Brazilka Tiffany Pereira de Abreu, koja je donedavno igrala mušku odbojku. Zvala se Rodrigo

Rodrigo Pereira de Abreu (32) u karijeri je igrao u rodnom Brazilu, Francuskoj, Nizozemskoj, Belgiji... Sad će igrati u Italiji, ali ne kao Rodrigo. 

Nakon promjene spola i dozvole Međunarodne odbojkaške federacije, talijanski drugoligaš dobio je novo pojačanje. Za njega će igrati Tiffany Pereira de Abreu.

- Cure su me dobro prihvatile. Sad smo kao sestre - rekla je Tiffany, koja će nositi dres talijanskog Goluma iz južne pokrajine Calabrije.

- Ovdje je odbojka na drugačijem nivou. Moram trenirati puno jače kako bih izborila mjesto u prvom sastavu. I treneri su drugačiji, izučeni su, a ovdje postoji i kultura rada i treniranja - rekla je Tiffany po dolasku u svoj novi klub.

Posljednji klub u kojem je igrala kao Rodrigo bio je zadnji u Belgiji.

U Italiji ju je dočekao desetoplasirani Golem iz sunčanog gradića Palmija.

Prošlost odbojkašice koja je nekoć bila odbojkaš ne zanima klub s juga Italije.

- Poslali smo ponudu igračici i ona je prihvatila. I to je sve. Nismo ni znali za njezinu prošlost niti nas to interesira. Ono što je bitno je da smo dobili kvalitetno pojačanje. Meni je bitno da zna igrati odbojku - rekao je trener ekipe Giangrossi.

Iako je Tiffany dobila dopuštenje Međunarodne odbojkaške federacije, u Italiji se vodi debata ima li ona uopće pravo igrati prema njihovim pravilnicima.

Naime, u njima ne stoji ništa o promjeni spola. 

- Poštujemo igrače i igračice i njihovo pravo na izbor. Ali moramo znati kako se postaviti u ovakvoj situaciji. Nisu pravila ista u svim zemljama - rekao je predsjednik talijanske odbojkaške lige Mauro Fabris.

Komentari (56)
  • Nema veze sa zdravim razumom, muska i zenska odbojka sa razlogom postoje, to sto on misli da je zena ne mijenja cinjenicu da je bioloski muskarac ma koji dio dodao ili oduzeo...svijet je poludio

    24. 2. 2017,   21:55
  • nije om ni lud razmislite svlačionica puna goli žena ha

    24. 2. 2017,   21:21
  • Mislim da ovom clanku nije mjesto u rubrici sport uvazeni admine .zar ne bi bolje pristajao onoj "show"??? Kako pitas se ti sada? Pa u navedenu rubriku si stavio clanak o premlacivanju osobe!!!sta premlacivanje je "šou"??? Los portal alo se neces ljutit!?

    24. 2. 2017,   21:19