Obavijesti

Sport

Komentari 12

Odlazak velikana: Luca Toni nakon 22 god. ide u mirovinu

Odlazak velikana: Luca Toni nakon 22 god. ide u mirovinu
1

Igrao je za Palermo u kojem je zabio 50 golova, a zatim je prešao u Fiorentinu gdje je 47 puta tresao mrežu i odnio epitet najboljeg europskog golgetera osvojivši zlatnu kopačku

VIDEO

Danas je Luca Toni najavio odlazak u mirovinu. Jedan od posljednjih aktivnih Talijana zlatne generacije sa Svjetskog prvenstva 2006. u Njemačkoj, čovjek koji je zabio preko 300 golova u karijeri i koji je u TOP 5 najboljih talijanskih strijelaca u povijesti, najavio je kraj bogate karijere.

Igrao je za Palermo u kojem je zabio 50 golova, a zatim je prešao u Fiorentinu gdje je 47 puta tresao mrežu i odnio epitet najboljeg europskog golgetera osvojivši zlatnu kopačku. Pedeset godina Talijani nisu imali tako rasnog strijelca, koji je u jednoj sezoni zabio više od 30 golova (zabio je 31 gol).

Navijači Palerma Toniju nikad nisu oprostili odlazak, a i dan danas je svojevrsna izdajica za njih. Nakon dvije sezone u 'violi' prešao je u Bayern gdje je doživio vrhunac karijere. Imao je važnu ulogu u momčadi Louisa van Gaala, zabivši 24 gola u prvoj sezoni. Bio je najbolji strijelac Bundeslige te sezone, a istu je završio s 39 golova i 12 asistencija u svim natjecanjima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No muku je mučio s ozljedom ahilove tetive kroz sezonu 2008./.09 pa je upisao i dva nastupa za drugu momčad Bayerna u 3. ligi. Dva mjeseca kasnije je dobio kaznu nakon što je napustio stadion bez dopuštenja. Zamijenjen je na poluvremenu, a to mu nikako nije nije sjelo. Posvađao se s Van Gaalom i nedugo zatim dobio odriješene ruke.

Slijedila je posudba u Romu gdje je prva dva gola zabio Genoi. Upravo ga je Genoa, po isteku posudbe, dovela u svoje redove kao slobodnog igrača. Od tad pa nadalje, Toni je u sve sljedeće klubove prelazio kao slobodan igrač, a igrao je za Juventus, Al Nasr, ponovo za Fiorentinu pa za Veronu.

Prvu sezonu u Veroni, 2013./14., završio je kao drugi strijelac s 20 golova, a iduću je, s 38 godina na leđima, podijelio prvo mjesto s Interovim Maurom Icardijem što ga je učinilo najboljim najstarijim strijelcem u povijesti Serie A.

Danas je odlazak u mirovinu najavio jedan od najboljih talijanskih, ali i svjetskih strijelaca zadnjih 30 godina. Nogomet će ostati bez velike legende na kraju sezone.

'Ovo mi je najgora sezona u karijeri'

- Kada sve ide dobro ne razmišljaš o mirovini - rekao je Toni na današnjoj presici pa nastavio:

- No ovo mi je najgora sezona u karijeri, kako na igračkom tako i na mentalnom nivou. Jedini način da odem u mirovinu bio je da mi ova sezona bude razočaranje. A bila je u potpunosti.

Nema ambicija biti trener kao neki njegovi suigrači.

- Mislim da neću biti trener. Kad vidim svoje bivše suigrače na što liče... Stare pet puta brže od mene. Jedino mi je žao što nikad nisam osvojio scudetto s Romom - zaključio je Toni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...