Obavijesti

Sport

Komentari 71

Odlazi Olmo, a upitni statusi Hajrovića, Pinta, Gavranovića...

Odlazi Olmo, a upitni statusi Hajrovića, Pinta, Gavranovića...
3

Među izlaznim transferima moglo bi se pronaći ime Amera Gojaka, a vrlo brzo će se razjasniti situacija s Leovcem i Theophileom kojima na kraju sezone istječu važeći ugovori...

VIDEO

Dinamo se u srijedu oprostio od Europe, 'modri' se sada do kraja sezone okreću domaćim izazovima. Zagrepčanima tako do ljeta ostaje 16 prvenstvenih utakmica, te najviše još tri Kup dvoboja. Ovisno o tome hoće li se plasirati u polufinale i finale borbe za Rabuzinovo sunce. Velika je to razlika u odnosu na proljeće 2018/19. kada je hrvatski prvak u istom proljetnom periodu odigrao čak 24 službene utakmice (18 prvenstvenih, četiri europske i dvije u Kupu).

Pokretanje videa...

05:24

Sljedećih dana u Maksimiru će se slagati nova igračka križaljka, razrađivati brojne opcije i složiti plan za proljeće, ali i sljedeću sezonu. Sasvim je logično bit će dosta odlazaka, a u međuvremenu će u Dinamo stići i neka nova imena. Ispadanjem iz Europe sve je izgledniji odlazak Danija Olma već ove zime, Španjolac ne planira produljivati ugovor (traje mu do ljeta 2021.) s Dinamom, a toga su svjesni i u 'modrom' klubu. Tako da ne bi imalo smisla Olma zadržavati do ljeta, tada bi već ušao u posljednju godinu važećeg ugovora, a to je onda velika kocka. I u tom slučaju cijene igrača počinju ozbiljno padati.

Ne bi nas iznenadilo da Dinamo tijekom zime napusti još poneki igrač, prije svega Amer Gojak. Dinamo za BiH reprezentativca ima nekoliko otvorenih ponuda, a Nenad Bjelica ima veliku gužvu u sredini terena. Također, u klubu na proljeće žele dodatno razviti Luku Ivanušeca, razriješiti situaciju (dati mu ozbiljnu minutažu) s Lovrom Majerom, a na vrijeme početi razmišljati i o mladom Marku Điri, koji iza sebe već ima i tri nastupa u Ligi prvaka što je znak kako mu u Maksimiru itekako vjeruju.

Krajem sezone istječu ugovori Marinu Leovcu i Kevinu Theophileu, Dinamo će s obojicom ući u nove razgovore, vidjeti kakva su i njihova razmišljanja. Francuski nogometaš ima (tek) 30 godina, Leovac je godinu dana stariji, obojica su ove sezone (pogotovo u europskim utakmicama) bili od velikog povjerenja Nenada Bjelice. Dinamu više gori na poziciji lijevog beka gdje se Moubandje još nije dokazao kao 'taj', dok u srcu obrane trener 'modrih' na raspolaganju ima Perića, Dilavera, Leškovića, ali i mladog 'wunderkinda' Gvardiola kojem će također na proljeće trebati više minuta.

Sada dolazimo do skupine igrača s upitnim statusima, igračima čija je budućnost u Maksimiru prilično neizvjesna. A ima i takvih, neki žele više minuta, a to će s manjkom europskih utakmica teško dobiti na proljeće u Dinamu. Ovoga ljeta u Maksimir je stigao Ivo Pinto, za Dinamo skupio tek sedam povratničkih nastupa, teško da je i Portugalac zadovoljan ovakvim raspletom svoje karijere. Veliko pitanje je što će se događati i s Mariom Gavranovićem, iskusni napadač traži minutažu i formu kojom bi se izborio za nastup na Europskom prvenstvu 2020. godine, a Dinamu je u ovoj situaciji prioritet - Bruno Petković.

Champions League - Group C - GNK Dinamo Zagreb v Manchester City

Izet Hajrović je poslije 'onog Varaždina' sve rjeđe u vizijama Nenada Bjelice, a tu se proljetni dio sezone nudi kao prava prilika za davanje ozbiljnije minutaže Marinu i Atiemwena. Nejasan je i status Francoisa Moubandjea koji se još nije pokazao pojačanjem, a riječ je o jednom od najskupljih pojedinaca u svlačionici hrvatskog prvaka.

Zimski prijelazni rok
- odlazi: Olmo
- potencijalni transferi: Gojak
- upitni statusi: Pinto, Moubandje, Hajrović, Gavranović
- sigurno ostaju do ljeta: Livaković, Zagorac, Horkaš, Stojanović, Dilaver, Perić, Lešković, Theophile, Gvardiol, Leovac, Ademi, Moro, Đira, Majer, Ivanušec, Kadzior, Šitum, Atiemwen, Oršić, Marin, Petković, Andrić, Kulenović
- ugovor istječe na kraju sezone: Leovac, Theophile

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica