Obavijesti

Sport

Komentari 20

Odveo Napoli u playoff LP pa je dobio otkaz: Ancelotti je bivši!

Odveo Napoli u playoff LP pa je dobio otkaz: Ancelotti je bivši!
1

Napoli je s 4-0 (3-0) deklasirao Genk i prošao u 1/16 finala Lige prvaka, a klub je nakon utakmice dao otkaz Carlu Ancelottiju (60). Prema nekim informacijama iz talijanskih medija, novi trener bit će Gennaro Gattuso

VIDEO

Nakon godinu i pol na klupi Napolija, Carlo Ancelotti dobio je otkaz! Talijanski strateg proživljavao je teške trenutke na klupi momčadi iz Napulja, a loše stanje u klubu rezultiralo je promjenom na trenerskoj klupi. A kako prenosi Gazetta, prvi favorit za klupu Napolija je bivši trener i legenda Milana, Gennaro Gattuso (41) koji bi mogao uvesti pravu stegu u razuzdanu svlačionicu na San Paolu.

Bayern Munich vs VfL Wolfsburg

Carlo Ancelotti je u Napoli stigao na ljeto 2018. Prvu sezonu su završili na drugom mjestu, što je bio maksimalan doseg momčadi iz Napulja, a onda su nevolje krenule u ovoj sezoni. Kontroverzni vlasnik Aurelio de Laurentis je legendarnom talijanskom stručnjaku doveo nekoliko pojačanja, ali momčad je pala pod pritiskom.

Ne slušaš? Ideš! Napoli prodaje 'kolovođu' Allana i Koulibalyja
Ne slušaš? Ideš! Napoli prodaje 'kolovođu' Allana i Koulibalyja

Zaredali su nekoliko poraza, a onda je vlasnik naredio Ancelottiju da mora zajedno s igračima u karantenu. Igrači su to odbili, njih je podržao Ancelotti i onda je nastao kaos. Napulj je sam po sebi vatrena sredina, a kada se zamjerite navijačima u čijim je očima samo Maradona jedini Bog, e onda ste nadrapali. Nogometaši su počeli živjeti u strahu, a huligani su i provalili u domove Brazilca Allana i Poljaka Zielinskog.

Teror u Napoliju: Žene pobjegle iz grada, igrači kući zaključani
Teror u Napoliju: Žene pobjegle iz grada, igrači kući zaključani

Neke obitelji su u svom tom kaosu napustile nogometaše i odselile iz Napulja koji je postao sve, samo ne sigurna sredina. U međuvremenu, tržišna vrijednost igrača pada, klub tone sve niže u poretku Serie A, a ekonomski stručnjaci ističu kako je dobro što Napoli nije na burzi jer bi mu vrijednost dionica - 'pala u podrum'.

Serie A - Inter Milan v Napoli

Vlasnik je nakon svega toga pogubio sve konce te je poručio da će prodati većinu igrača, a onda da će i prodati klub katarskom šeiku. Klub je pobijedio Genk i prošao u osminu finala Lige prvaka, ali to je očito bilo nedovoljno da Ancelotti ostane na klupi. Pritisak je bio neizdrživ, a Napoli već sedam utakmica ne zna za pobjedu u Serie A. Posljednji put su pobijedili 19. listopada.

A kako stoji u kratkom priopćenju Napolija, 'prijateljstvo između predsjednika de Laurentisa i Carla Ancelottija nije narušeno ovim činom' te međusobno poštovanje ostaje netaknuto'. Ancelotti će tako nakon Regianne, Parme, Juventusa, Milana, Chelseaja, PSG-a, Real Madrida, Bayerna i Napolija krenuti u potragu za novim trenerskim angažmanom, dok bi na njegovo mjesto trebao doći Rino Gattuso.

FILE PHOTO: AC Milan coach Gennaro Gattuso at King Abdullah Sports City, Jeddah, Saudi Arabia - January 16, 2019

Podsjetimo, Gattuso koji bi u Napoli trebao stići kao čvrsta ruka koja će udariti šakom o stol i biti prava spona između navijača i svlačionice kako bi ponovno mogli funkcionirati na dobroj razini, u karijeri je vodio Palermu, grčki OFI, Pisu te Milan iz kojeg je otišao u svibnju 2019., a na čijoj se klupi i nije proslavio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu