Obavijesti

Sport

Komentari 37

'Ohandza je crvenim pokazao da želi otići pod svaku cijenu!'

'Ohandza je crvenim pokazao da želi otići pod svaku cijenu!'
1

Šteta je da više ne postoji Udruga prvoligaša, treba je ponovno sazvati, rekao je Pletikosa. Nije trebao biti niti penal za Slaven Belupo, već izravni slobodni udarac za Hajduk zbog povlačenja, smatra Tomislav Šetka

VIDEO

O prvom porazu Željka Kopića na klupi Hajduka od Slaven Belupa (0-1) u jedinoj odigranoj utakmici 23. kola HNL-a raspravljalo se i u emisiji Stadion na HRT-u.

- Čini se da je Kopić našao idealnu formulu za igranje u gostima, posebno protiv jačih ekipa, ali još se ne zna kako nositi s pritiskom domaćeg terena. Pogotovo ne kada je riječ o igranju pred 12 tisuća ljudi i u euforiji nakon pobjede nad Dinamom. Radi se o ogromnom pritisku kakvog nemaju u gostima gdje Hajduk lako dolazi do pobjeda - rekao je Stipe Pletikosa pa se osvrnuo na Francka Ohandzu koji je dobio crveni karton u 73. minuti:

- Ohandza je isključen jer je frustriran zbog propalog transfera! Tom gestom, prvim crvenim kartonom u karijeri, jasno je dao do znanja upravi Hajduka da želi otići pod svaku cijenu. Odlazak bi bio veliki gubitak za Hajduk, ali preriskantno ga je ostaviti i odbiti takav novac Kineza ako im treba samo za iduća dva mjeseca.

- Rekao bih i kako Kopić mora tražiti nova rješenja u veznom redu koji očito ne funkcionira u ovakvoj postavi. Problem je i u izgradnji napada, krilni napadači igraju previše prema sredini, a bokovi idu previše naprijed. Na taj način Hajduk teško kreira prilike, a postaje i predvidljiv. Pogledajte samo kako se Slaven Belupo lako branio, iako im svakako treba odati priznanje za povijesnu pobjedu - zaključio je Pletikosa o utakmici pa poslao apel Hrvatskom nogometnom savezu:

Liga se zapostavljala 20 godina

- Bavimo se posljedicama, a ne uzrocima. Problem je u 20-godišnjem zapostavljanju lige. Žalosno je kada čujete igrače i trenere na što se sve žale, nemaju gdje ni trenirati. Nadam se da će ovo pokrenuti ljude iz Saveza da pronađu novi način za unaprjeđenje lige. Šteta je da više ne postoji Udruga prvoligaša, treba je ponovno sazvati!

Na kraju se Mateo Beusan kratko osvrnuo na suđenje:

- Ugodno sam iznenađen suđenjem Vučkovića, pokazao je zavidnu mirnoću kojom je smirivao tenzije, a posebno bih pohvalio pomoćnog suca koji je imao puno posla i sve dobro dosudio.

- Kada je riječ o isključenju Ohandze, vidimo kako je protivničkog igrača prvo pokušao udariti rukom, a onda i nogom. Sve je jasno, čisti crveni!

Čist crveni Ohandze, penala nije bilo

Sudački instruktor Tomislav Šetka rekao je za HNTV kako je igrač Hajduka u 46. minuti bio u zaleđu, što je sudac propustio suditi jer je bio loše postavljen. Zatim je dao svoje viđenje o mogućem prekršaju nad Ohandzom u šesnaestercu iz 56. minute:

- Nije trebao biti penal. Po meni je ovo jedna normalna borba za poziciju. Lopta dugo putuje i niti jedan igrač nije je imao pod kontrolom. Druga stvar bi bila da je igrač Hajduka imao loptu pod kontrolom. Ovdje jednostavno nema dovoljno elemenata za kazneni udarac.

Igrači Slaven Belupa u 70. minuti su tražili penal zbog igranja rukom Tičinovića u kaznenom prostoru, a sudac je dozvolio da se igra nastavi. Je li riječ o ispravnoj odluci?

- Ovdje postoji nekoliko elemenata o kojima se da raspravljati. Je li ruka u prirodnom položaju, a čak i o visoko podignutoj nozi igrača Hajduka. Mislim da je u ovoj situaciji vrlo lako izgubiti ravnotežu, a to se dogodilo Bašiću i zato je došlo do udaranja lopte u ruku. Po meni je trebalo dosuditi izravni slobodni udarac za Hajduk zbog povlačenja.

Za kraj se osvrnuo na isključenje Ohandze u 73. minuti:

- Ohandza i Kitanovski bili su u borbi za poziciju, međutim tu lopte nema u blizini. Mogli bi čak drugačije razmišljati da su izašli iz duela za loptom, međutim, to ovdje nije slučaj i Uefa ove situacije tretira kao nasilničko ponašanje. Ovo je opravdano isključenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima