Obavijesti

Sport

Komentari 31

'Ohandzi nudimo sjajan ugovor, čekat ćemo ga koliko treba...'

'Ohandzi nudimo sjajan ugovor, čekat ćemo ga koliko treba...'
1

Ako će on igrati na ovom nivou, mi ćemo ostvariti sve naše sportske ciljeve. A ako ostvarimo svoje ciljeve, nemam ništa protiv da on na kraju sezone ode i bez odštete, rekao je Mario Branco...

VIDEO

Prijelazni rok? Uvijek ima prostora za napredak. Zadovoljan sam, ali uvijek može bolje. Prije svega sam zadovoljan što smo započeli gradnju kluba koji će biti samoodrživ. Vratili smo Radoševića, Caktaša, Tičinovića, doveli neke reprezentativce poput Filipa i Gyurcsóa... Nastavljamo rasti, razvijamo se, možemo vraćati Hajdukove igrače koji su još uvijek u naponu snage i koji im nudi novu priliku. Izgubili smo Ercega koji je bio izvanredan, izgubili smo Pešića i Šehića, ali smo doveli četiri igrača koji će pomoći da momčad bude bolje balansirana i da trener ima više opcija, rekao je Mario Branco dan nakon završenog zimskog prijelaznog roka.

Hajdukovu sportskom direktoru ovo je četvrti prijelazni rok na Poljudu i može procijeniti je li Hajduk jači no prije nakon spomenutih transfera.

Dok je Kos tu, i ja sam 

- Bolji smo čim imamo više opcija. Samo je Erceg bio u početnoj postavi. Sada su tu četvorica koja daju više prilika, pokrivamo više pozicija, trener ima više opcija...

Novi ugovor?

- Ako će Ivan Kos ostati predsjednik, ja ću ostati dok je on tu. Ali kako klub nije Ivan Kos, vidjet ćemo kakva će biti moja odluka.

Ohandza na stolu ima sjajan dvogodišnji ugovor

Što je novoga oko Ohandze?

- Kao što znate, od lani kad smo mu produžili ugovor, popravio se odnos s njim i njegovim menadžerom. Ponudili smo mu novi ugovor, zamolio je da pričekamo prijelazni rok do odgovora. Pričekali smo, da vidi kakve su mu opcije, 48 sati prije Cibalije imali smo ponudu da ga prodamo i odbili smo. On nam je važan, bližio se početak prvenstva, a novac nije bio onoliki koliko smo mi očekivali. Iako je bila ponuda jako dobra za njega. Sada smo mu ponudili dvogodišnji ugovor, bolji nego ranije. Znamo da on mora misliti i na obitelj, očekuje drugo dijete, želi nešto napraviti. Mi ga želimo zadržati, on je fer prema nama, čekat ćemo do kraja sezone i vidjeti kakve su opcije njegove i naše. On je tu tri godine, neće završiti karijeru ovdje, već smo gubili igrače bez odštete. Hajduk će postojati i nakon Ohandze. Preuzimam rizik da ode bez odštete, ponudili smo mu top ugovor i na njemu je da odluči.

Je li ta ponuda bila iz Turske i do kada ćete ga čekati?

- Iznos i klub su naša interna stvar, ne bi bilo fer ni zbog drugoga kluba. Ugovor smo ponudili na dvije godine, čekat ćemo koliko bude trebalo ako nastavi ovako igrati i ponašati se. Jer ako bude igrao na ovom nivou mi bi ostvarili naše sportske ciljeve, a ako ih ostvarimo, što se mene tiče nema problem da ode i besplatno.

Puno je još bodova u igri u prvenstvu

Je li ovo početak priprema za narednu sezonu, od koje se očekuje da bude bolja, da se otvori borba za naslov?

- Moj posao je da balansiram trenutne i buduće rezultate. Ne razmišljamo kratkoročno, nego da pokušavamo razmišljati i o budućnosti. Imamo još puno toga za boriti se u ovoj sezoni, polufinale je Kupa otvoreno i želimo pobjedu, u ligi nismo u komfornoj situaciji, ali još je puno bodova u igri. Moj posao je balans momčadi.

Počinju li već danas pripreme za ljeto i Europsku ligu?

- Rano je razmišljati o EL-u ili LP-u, zavisi od toga kako ćemo završiti sezonu. Nitko ne može znati što će se događati u ljetnom prijelaznom roku, za sada se moramo koncentrirati na ovo što nas čeka ovoga proljeća.

Rekli ste da ste u Hajduku odradili 22 milijuna eura posla, koliko je od toga ušlo u blagajnu Hajduka?

- Naši podaci su javni, oko 20-30% od transfera otpada na poreze, naknade...

Neki igrači nam nisu u formi pred derbi

Derbi je u Maksimiru u nedjelju...

- Bit će teška utakmica, na žalost neki naši igrači nisu u top formi. Suparnik je dobra momčad, imaju komfornu prednost da mogu igrati opuštenije. Lani je bila jednako teška utakmica pa smo pobijedili.

Konkurira li Tičinović za poziciju desnoga beka ili za još neku poziciju?

- Nama su otišla četiri krilna igrača, Erceg, Pešić, Šehić i Jandrek, a doveli smo samo Gyurcsóa. Tičinović može pokrivati više pozicija, može igrati s Juranovićem na desnom beku, a Tudora možemo vratiti na njegovu poziciju na krilu, a i Tičinović može igrati i krilo. Meni je svejedno, ako igrač može pokrivati više pozicija, to je jako dobro, a trener će odlučiti gdje će ga koristiti.

Jesu li Pešić i Šehić stvarno bili kvaliteta za Hajduka?

- Obojica su igrači koji su donijeli kvalitetu Hajduku, ali smo od obojice očekivali više. Obojica su pokazali u novim klubovima da su bili pravi potez za Hajduk, ali na žalost, nekad igrač u drugoj sredini pokaže više. Da mogu vratiti vrijeme unatrag, opet bih napravio isti potez, i vratio obojicu u momčad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe