Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Zašto igrače Hajduka zovem nadimcima? Pa živimo skupa!'

'Zašto igrače Hajduka zovem nadimcima? Pa živimo skupa!'
1

Tražili smo pogreške i gledamo kako će biti bolje. Ne tražimo alibi, ali takve se stvari događaju i na najvišim razinama bez obzira na dominaciju dobiješ gol i ode utakmica u krivi smjer, kaže trener Hajduka

VIDEO

Nakon šokantnog poraza od Slaven Belupa, Hajduk se okreće utakmici protiv Rudeša u subotu od 15 sati u 24. kolu HNL-a, također na Poljudu, nakon što su klubovi dogovorili zamjenu domaćinstava. Na konferenciji za novinare dan uoči utakmice govorio je trener Splićana Željko Kopić.

Prvi poraz nanio vam je vaš Slaven Belupo, a sada vam stiže Rudeš koji vas je smijenio na klupi Slavena. Jeste li dodatno opterećeni uoči gostovanja Rudeša zbog toga?

- Razmišljam isključivo o pripremi utakmice, da uđemo na pravi način. I prije sam naglašavao da ne razmišljam o prošlosti jer za sve postoji razlog i okolnosti. Fokus je isključivo na trenažnom procesu prošloga tjedna i koncentraciji na sutrašnjoj utakmici.

'Hajduk nije Football Manager, odlučio sam preuzeti taj rizik'
'Hajduk nije Football Manager, odlučio sam preuzeti taj rizik'

Koliko vas je poremetio odlazak Ohandze?

- Franck je puno dao klubu i momčadi, donio nam je jako puno dobroga i u ime stožera želimo mu zahvaliti na doprinosu i zaželjeti mu sreću u nastavku karijere. Za njega je velika stvar što je ovim angažmanom riješio neke stvari u životu, a mi imamo u kadru dovoljan broj igrača da ga zamijenimo. Neke još čekamo da se vrate, imamo i mladih, a od onog trenutka kad je Franck otišao moj se maksimalni fokus prebacio na igrače koji su ovdje. Sigurno će doći do promjena u sustavu jer kompatibilnost momčadi nosi svoje, pokušat ćemo se što prije adaptirati na novonastalu situaciju.

Kakva je situacija s igračima koji bi ga trebali zamijeniti?

- Futácsa još uvijek nema, s Almeidom ćemo vidjeti na treningu, a mladi su u procesu, rade, vidjet ćemo prema sutrašnjoj utakmici što je najbolje za momčad i za njih.

Ovdje sve začas ode u euforiju ili depresiju

Kakav Rudeš očekujete?

- Svaka momčad koja dođe ovdje ima motiv da se dokaže u najboljem svjetlu. Igrali su jako dobru tranziciju i obranu i ranije, zadržali momčad i popunili se onim što im nedostaje, tako da ih očekujem u defenzivnom bloku, s brzim tranzicijama, onako kako igraju sve momčadi ovdje. Na nama je da nađemo opciju koja će nam omogućiti kvalitetniju igru prema naprijed, ali i zadržavanje stabilnosti i smanjenje broja kontranapada protivnika što je više moguće.

Kako je momčad reagirala kroz tjedan nakon poraza od Slaven Belupa?

- Nije ugodno izgubiti utakmicu, pogotovo doma, puno smo razgovarali s igračima; što smo morali bolje i gdje je bio prostor da utakmicu razvijemo na drugačiji način. Mentalitet je ovdje takav, začas ode u euforiju ili depresiju, ali u svlačionici nije bilo depresije, samo nezadovoljstvo zbog izgubljene utakmice. Tražili smo pogreške i gledamo kako će biti bolje. Ne tražimo alibi, ali takve se stvari događaju i na najvišim razinama bez obzira na dominaciju dobiješ gol i ode utakmica u krivi smjer. To se događa, ali bez obzira na rezultat pokazali smo da nije bilo euforije kad smo pobjeđivali pa nema ni depresije nakon poraza.

Jeste li odradili sve planirano zbog lošeg vremena i odlaska Ohandze?

- U kakvim sam ja sve uvjetima znao raditi, nije ovo tako ni loše. Odradili smo normalan tjedan, jest bilo malo hladnije, ali nije to problem. Što se tiče Ohandze, igrači odlaze i dolaze, a na meni i na stožeru je da što bolje adaptiramo momčad.

Jesu li vam dvije utakmice kod kuće protiv Rudeša i Istre idealne za pripremu za Kup protiv Lokomotive, koja je ključ proljeća?

- Gledajući papirnato, to bi trebala biti prava priprema za polufinale kupa.

Memolla samo odgađa operaciju

Je li Filip spreman, može li igrati i što je s Memollom?

- Filip ima problem s ozljedom mišića otkad je došao. Ušao je u trenažni proces, odigrao na Maksimiru dobro, pomalo podiže svoju razinu pripremljenosti i vjerujem da će vrlo brzo biti u optimalnom stanju. Ozljeda mišića poremetila je proces adaptacije, ali ide to nabolje. Memolla je priča koja se vuče od kraja jeseni, otišao je na pauzu s idejom da će se taj problem smiriti, ali nije se smirio. Tražile su se najbolje opcije i na koncu će morati na operaciju koja se još uvijek čeka.

Što je s Hamzom koji igra manje nego prošle godine i Gjurcsóm koji bi morao biti zamjena za Ohandzu?

- Hamza ima kvalitetu, ona nije upitna. Koristio sam ga u prve dvije utakmice onoliko koliko sam procijenio da treba, a za treću sam zadržao momčad koja je kvalitetno odigrala prve dvije utakmice. Naravno da imam u vidu profil igrača i da razmišljam stalno o opcijama pa i da se stvari malo drugačije poslože. Gyurcsó je prošao proces prilagodbe, deset dana ga je ta angina makla od treninga i treba mu vremena da se vrati...

U zadnje vrijeme češće igrače oslovljavate s imenima i nadimcima, je li to zbog toga što ste se zbližili s njima?

- Živimo skupa svaki dan, jako puno komuniciramo, kako o dobrim, tako i o lošim stvarima pa ih i više doživljavam tako - zaključio je Željko Kopić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram