Obavijesti

Sport

Komentari 50

Čovjek bez kluba donio Walesu pobjedu u okršaju debitanata...

Čovjek bez kluba donio Walesu pobjedu u okršaju debitanata...
8

Wales je pobijedio Slovačku 2-1 u prvoj utakmici skupine B Eura u Francuskoj, sudaru debitanata na kontinentalnim smotrama. Strijelci za Otočane bili su Bale i Robson-Kanu

VIDEO

Gareth Bale prije gotovo deset godina zabio je svoj prvi gol za Wales protiv Slovačke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj. Iz slobodnog udarca.

Igrač Real Madrida ponovio je taj pothvat u Bordeauxu, u okršaju debitanata na europskim prvenstvima, i otvorio Velšanima put do povijesne pobjede 2-1 u prvom kolu skupine B Eura u Francuskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tko zna u kakvom bi se smjeru utakmica razvijala da je Marek Hamšík, prvo ime slovačke reprezentacije, poentirao iz velike šanse u trećoj minuti. Obavio je više od pola posla, zaobišao golmana, ali ispred crte pojavio se Ben Davies i sačuvao svoj gol.

Na bačenu Hamšíkovu rukavicu sedam minuta poslije odgovorio je Gareth Bale u svom stilu. Namjestio se na 20-ak metara od gola i pucao gotovo po sredini gola, no njegov udarac nije mogao ispratiti slovački golman Kozáčik koji je ostao na krivoj nozi pa je lopta završila u mreži.

Kako je utakmica počela, gledatelji su se mogli nadati vatrometu prilika, ali se zapravo ništa na terenu nije dogodilo sve do isteka sat vremena igre, kad je Kozákova zamjena Ondrej Duda zabio tek što je ušao u igru nakon prodora i asistencije Roberta Maka.

Imao je i Chris Coleman svog aduta na klupi. Hal Robson-Kanu, igrač kojemu je istekao ugovor s Readingom, donio je pobjedu Walesu u 81. minuti, deset minuta nakon što je ušao u igru, nakon prodora i nehotičnog dodavanja Aarona Ramseyja.

Slovačka je u preostalom vremenu imala šansu ponovno doći do izjednačenja. Adam Nemec, još jedna rezerva, pogodio je stativu iz blizine pa će se Slovaci morati vaditi u preostale dvije utakmice protiv Rusije i Engleske, dok Wales u pozitivnom raspoloženju očekuje otočki derbi protiv "gordog Albiona".

Euro 2016., skupina B, 1. kolo:

  • Wales - Slovačka 2-1 (Bale 10', Robson-Kanu 81' / Duda 61')
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka