Obavijesti

Sport

Komentari 9

Olić: Protiv Grčke nas puno nije bilo, sad smo u prednosti...

Olić: Protiv Grčke nas puno nije bilo, sad smo u prednosti...
1

Turska je u rangu Grčke, ali Turci igraju atraktivnije, vole se nadigravati i vjerujemo da se možemo dobro suprotstaviti, kaže Ola koji je spreman za odlučujuće dvoboje

VIDEO

Do prvog čina odlučujućih dvoboja s Turskom ostalo je samo tri dana. U hrvatskoj reprezentaciji koja se priprema u Čatežu vlada dobra atmosfera uoči gostovanja u Istanbulu, a pred medije izašli su Ivica Olić i Ivan Rakitić.

Spreman sam, konačno sam odradio dva mjeseca treninga bez problema. Nakon godinu dana to je za mene najveći uspjeh. Skupio sam i nekoliko minuta što nije bilo za očekivati jer Bayern igra jako dobro. Nadam se da ću na utakmici pokazati da sam na dobrom putu u dobru formu.

Povratak Olića velik je dobitak za reprezentaciju.

- Ja sam pomalo nestrpljiv, imao sam pauzu, imam pozitivnu tremu. Razgovarao sam s Kloseom, on je bio u sličnoj situaciji. Nije igrao za klub, ali je za reprezentaciju uvijek igrao dobro. Neću reći koji mi je savjet dao, pokazat ću to na terenu - rekao je Ola koji je sa suigračem iz Bayerna, ali i protivnikom u petak Hamitom Altintopom imao paralelni intervju za Bild.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Po njegovim odgovorima zaključio sam da misle kao mi, vjeruju da će proći, da imaju kvalitetu da se plasiraju na Euro. Vidi se da nas respektiraju.

Što bi moglo biti presudno u dvobojima?

- Najvažnije je da budemo spremni, mislim da će utakmicu usmjeriti onaj tko će imati dominaciju u sredini, tko će biti trkaći bolji. Sad smo u prednosti nego u utakmici s Grčkom jer nas tad puno nije bilo. Imamo dobar kadar. Imat ćemo praktički najbolju momčad. Ne pričamo mi da ćemo pobijediti Tursku nego da ćemo dati sve da ih pobijedimo - rekao je napadač Bayerna i dodao:

- Turska je u rangu Grčke, ali Turci igraju atraktivnije, vole se nadigravati i vjerujemo da se možemo dobro suprotstaviti.

Guus Hiddink je u prošlim dodatnim kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi s Rusijom ispao od Slovenije.

- Hiddink je veliki trener, jedan loš rezultat to ne može osporiti. On je kao 'velika mačka' s ogromnim iskustvom.

Altintopa se zbog ozljeda bora za udarni sastav.

- Hamit je bio povrijeđen, bori se za minutažu. Nitko u Realu ne može imati zagarantirano mjesto u prvih 11. Ima neugodan šut i jako je opasan.

Ivan Rakitić u dobrom raspoloženju i formi dočekuje Tursku.

- Nakon dužeg vremena sam u punoj snazi, zadnje dvije utakmice sam igrao od prve minute. Dobro se osjećam, nemam nikakvih bolova. Prošlog vikenda imao sam dobar test za stopalo, dobio sam jak udarac u šaraf, ali 'četvorka' je izdržala, sve je u redu.

Za razliku od suigrača Raketa imao drukčiji pogled na onaj kobni poraz iz Beča 2008.

- Možda će glupo zvučati, ali u mojoj glavi je samo pozitivno. Odigrali smo fenomenalni turnir, a i u utakmici s Turcima bili smo dosta jači i moćniji. Sad se moramo iskupiti, a iz te utakmice iz Beča ne smijemo nositi ništa negativno.

Jesmo li favoriti?

- Glupo bi to bilo reći. I Turci imaju svoje adute, a mi moramo sve što imamo dobro prenijeti na travnjak i onda pobjeđujemo.

Hiddink je imao mini-okršaj s Joseom Mourinhom koji ga zbog ozljede nije htio pustiti u reprezentaciju.

- Meni je reakcija jasna, imao je teže ozljede, dobra je to vijest za njega, a i za Real. Odigrao je 20 minuta i nema kontinuitet. Bolje je i za nas da ostane u Madridu. Moćan je igrač. 

Na čemu Rakitić temelji optimizam?

- Teško je s kojim god protivnikom igramo. Vidio sam sad to u Sevilli, doma izgubimo od Granade pa onda pobijedimo Valenciju. Možemo dobro igrati, to smo već pokazali, samo se moramo dobro pripremiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener