Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Olić: U Moskvi je nogomet nepoznanica, a votka lijek

None Foto: Igor Kralj

Popio sam jednu votku. Prije utakmice imao sam visoku temperaturu. Klupski liječnik mi je prepisao votku s paprom i bilo mi je bolje, rekao je Olić...

Razgovor s Ivicom Olićem, napadačem Bayerna i hrvatske nogometne reprezentacije, objavio je na svom web-portalu švicarski Blick. Švicarskim medijima simpatično je bilo razgovor s Olićem otvoriti pitanjem što nigerijski reprezentativac Seydou Doumbia koji Young Boyse mijenja moskovskim CSKA-om može očekivati od života u Rusiji. Olić je, podsjetimo, za sastav iz Moskve igrao od 2003. do 2007. godine, kada je po osvajanju Kupa UEFA-e preselio u HSV.
Koliko ste votke u Moskvi popili?
- Jednu jedinu. Dva dana prije utakmice imao sam visoku tjelesnu temperaturu zbog čega sam proslijeđen klupskom liječniku. On mi je prepisao votku s paprom nakon koje mi je odmah bilo bolje i mogao sam igrati. Dobar recept.
Votka kao čudotvorni lijek. Što Doumbia može očekivati od života u Moskvi?
- U momčadi u kojoj igraju samo Rusi problem je jezik. Meni je prvoga dana pristupio trener i rekao da mi se nikada neće obratiti ni na kojem drugom jeziku osim ruskoga. I od tada je tako i bilo. U početku nisam ništa razumio, pa sam samo klimao glavom. Preporučio bih Doumbiji da odmah upiše tečaj ruskoga jer u toj momčadi nitko ne govori niti jednim drugim jezikom.
ednom je švicarski hokejaški golman Martin Gerber, koji je igrao u Rusiji, izjavio da je u mesnici kada je poželio kupiti meso morao oponašati glasanje krave.
- I moj brat i njegovi prijatelji činili su isto. Bili su u posjeti i htjeli su jesti divljač, pa su se u mesnici glasali poput jelena (smijeh). Ali, hrana je bila izvrsna.
Kako izgleda proslava ruskih prvaka?
- Ona ne postoji. Poslije osvajanja naslova sjeda se u automobile i ide kućama. Momčad tamo u moje tri i pol godine ništa zajednički nije napravila. Nakon što smo osvojili Kup UEFA-e primio nas je tadašnji predsjednik Vladimir Putin i to je bilo to. U gradu ima 12 milijuna ljudi, a vjerojatno sedam milijuna ne zna za nogomet - zaključio je Olić.

Komentari (3)
  • Ola je takva carčina.

    21. 3. 2010,   14:48
  • ola moj trebo si ti njima svoje slavonske rakije donjet. da vide rusi sta je lijek ;)

    21. 3. 2010,   14:48
  • Oponašati jelena! hahahahahaa lol

    21. 3. 2010,   14:48