Obavijesti

Sport

Komentari 79

Olmo: Dinamo traži 40 milijuna eura za mene? Ma to je previše

Olmo: Dinamo traži 40 milijuna eura za mene? Ma to je previše
1

Nemam što skrivati, želio sam otići. Možda smo i mi tražili preveliku plaću u klubu koji je bio zainteresiran... Novi ugovor? U Dinamu sve znaju i moraju odlučiti kako dalje, kaže Dani

VIDEO

Možda nisam napravio dovoljno da bih realizirao transfer. Ali htio sam igrati Ligu prvaka, a Dinamo igra u tom natjecanju. Apsolutno ću dati sve od sebe na svakoj utakmici da bih pomogao Dinamu ostvariti što bolji rezultat u Ligi prvaka te, naravno, u HNL-u. Fokusiran sam samo na Dinamo, glava mi je skroz čista, ne više uopće ne razmišljam o transferu, rekao je Dani Olmo (21).

Mladi španjolski nogometni reprezentativac ostao je u Dinamu i po završetku prijelaznog roka iako je želio otići. I nije to skrivao ni on ni njegov otac Miguel.

Pokretanje videa...

01:16
Tata Olmo: Rekao sam što sam imao. Treba raditi, a ne pričati
Tata Olmo: Rekao sam što sam imao. Treba raditi, a ne pričati

- Nema se tu što skrivati. Htio sam otići iz Dinama jer sam htio stepenicu više, otići u neki jači klub iz liga "petice". Smatrao sam da je ovo ljeto bio najbolji trenutak za odlazak. Nisam mislio samo na sebe, već i na Dinamo. Bio sam prvak Europe s mladom reprezentacijom Španjolske, najbolji igrač finala, iza sebe sam ostavio odličnu sezonu koja je kulminirala ulaskom u Ligu prvaka, a prošle sezone igrali smo osminu finala Europske lige. Dakle, kad se sve to sagleda, onda je takav rasplet najbolji za igrača i klub, tad se može napraviti najbojli transfer. Međutim nije se dogodio, tako da sam ostao - rekao je Dani za Sportske novosti.

Ipak, jedina službena ponuda za njega bila je ona Borussije Mönchengladbach od 16 milijuna eura uz bonuse. "Modri" su je odbili. Kako to da nije bilo više ponuda?

- Ne znam kako se sve odigralo. Možda je Dinamo tražio preveliku odštetu, možda smo mi tražili preveliku plaću u nekom klubu koji je bio zainteresiran. Najbolje bi bilo pitati mog menadžera i tatu koji su se bavili time. Nisam se fokusirao na tu priču, samo sam igrao nogomet - govori Olmo.

U medijima se spekuliralo da su "modri" izvjesili cijenu od 40 milijuna eura pa su tako unaprijed odbili neke klubove. A tu je teoriju sam podgrijao i njegov menadžer Andy Bara, koji je prije nekoliko mjeseci, na vrhuncu Eura do 21 godine, rekao kako ne treba podcjenjivati igrače iz HNL-a ako su takva klasa, da mogu vrijediti i 50 milijuna eura, ali i da puno ovisi o iznosu koju bi u ovom slučaju Dinamo postavio.

Dobitnici i gubitnici prijelaznog roka: Dinamo, Hajduk, Olmo...
Dobitnici i gubitnici prijelaznog roka: Dinamo, Hajduk, Olmo...

- Smatram da je ta cifra previsoka. Ne zbog toga što mislim da vrijedim manje, nego zbog činjenice da ipak igram u hrvatskoj ligi, a strani klubovi na to obraćaju pozornost. Realno, teško je da neki igrač u HNL-u dostigne takvu cijenu. Ne mogu tvrditi što će biti u budućnosti, ali mislim da je to malo previše.

Dinamo mu sad nudi novi ugovor koji je više nego dvostruko unosniji od postojećega, po kojemu zarađuje 400.000 eura po sezoni. No Olmo ne želi juriti s odlukom.

- Vidjet ću što će biti kad se vratim s okupljanja reprezentacije. Čekali smo da završi prijelazni rok, razgovarali s klubom i kazali što mislimo. U Dinamu znaju što mislimo i što hoćemo. Dakle, Dinamo je u posjedu lopte. Ljudi iz kluba moraju odlučiti što će biti dalje. Koji su moji zahtjevi? U klubu sve znaju, ne bih pričao o tome.

Uvjerava kako ga zavrzlama oko propalog transfera pa i oklijevanja s potpisom novog ugovora neće remetiti u jesenskim igrama u Ligi prvaka.

- Pitanje ugovora ili činjenica što sam ostao, a želio otići neće mi uopće smetati u igrama. Potpuno sam čiste glave, koncentriran samo na nogomet. Što god da se dogodi, ni najmanje neće utjecati na ono što ću pokazivati na terenu. Dobro je objasniti situaciju, u javnosti se svašta spekuliralo. Kod mene je sve normalno, a u Dinamu su sretni što ostajem. Dakle, sve je dobro, a ja ću dati sve od sebe da budem još bolji nego prošle sezone. Bio sam ponosan što nosim plavi dres i tako je i sada - zaključio je Olmo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...