Obavijesti

Sport

Komentari 47

Olmo bez poziva za 'furiju' A: Još će igrati za mladu momčad

Olmo bez poziva za 'furiju' A: Još će igrati za mladu momčad
1

Nije dospio na konačan popis 23 igrača španjolske nacionalne vrste, ali Dinamov dragulj dobio je poziv za reprezentaciju U-21. U ponedjeljak bi se trebao priključiti suigračima na okupljanju

VIDEO

Dani Olmo, nogometaš zagrebačkog Dinama, nije ušao na popis igrača A reprezentacije Španjolske za predstojeće kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo no opet je pozvan u mladu reprezentaciju s kojom je prije dva mjeseca postao europski prvak.

Spain U21 v Germany U21 - UEFA European Under-21 Championship - Final - Stadio Friuli

Olmo, 21-godišnji ofenzivni igrač, bio je među 68 igrača koje je izbornik Španjolske uzeo u obzir za nastupe protiv Rumunjske 5. rujna i Farskih Otoka 8. rujna. Dinamo je prošli mjesec filtrirao u medije mail kojeg je dobio od Španjolskog nogometnog saveza.

No igrač zagrebačkog kluba nije osvanuo na popisu 23 igrača pozvana za navedene dvije utakmice.

Glasnogovornik reprezentacije Španjolske rekao je prošli mjesec da će teško ući sa šire liste od 68 igrača na završnu od 23.

Olmo je, međutim, pozvan za nastupe mlade reprezentacije Španjolske do 21 godine protiv Kazahstana i Crne Gore pa bi se u ponedjeljak trebao priključiti suigračima na okupljanju. Prva utakmica igra se 6.rujna u Astani a druga 10.rujna u Alicanteu. Riječ je o kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo 2021. godine.

U lipnju je mlada reprezentacija Španjolske osvojila Europsko prvenstvo, a Olmo je zabio gol u finalnoj pobjedi 2-1 nad Njemačkom te je bio proglašen najboljim igračem finala. Bio je uvršten i u najbolju momčad prvenstva nakon što je zabio tri gola i upisao asistenciju.

Olmo je debitirao za mladu reprezentaciju u listopadu 2018. godine te je od tada nastupio u 10 utakmica. Još uvijek čeka na prvi nastup za A reprezentaciju.

Ljetos je najavio odlazak iz Dinama a zagrebački klub mu je ponudio povećanje plaće i produženje ugovora koji istječe u ljeto 2021. godine. Tržište se zatvara u ponedjeljak 2.rujna.

(HINA)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba