Obavijesti

Sport

Komentari 21

Olmo čeka na debi, Finci mogu izbaciti Žutog i osigurati Euro

Olmo čeka na debi, Finci mogu izbaciti Žutog i osigurati Euro
1

Troboj Irske, Švicarske i Danske vjerojatno će se preseliti u posljednje kolo, Bosna i Hercegovina treba čudo kako bi izravno vidjela Euro, a Španjolci rasterećeni čekaju Maltu, možda i s Olmom

VIDEO

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. ulaze u završnu fazu, a u petak su na rasporedu utakmice u skupinama D, F i J. Izravno su se iz tih skupina na Euro plasirale Španjolska i Italija, a mogu se kvalifcirati još tri selekcije.

Pokretanje videa...

Olmo zapjevao Halida 00:13

Gužva u skupini D

Irska je vodeća sa samo 12 bodova - tri pobjede, tri remija i porazom, ali i utakmicom više od Danske koja je bodovno poravnata, a Švicarska zaostaje tek jedan bod.

Irci će iz kampa reprezentacije pratiti što se događa na utakmicama između Danske i Gibraltara na Telia Parkenu u Kopenhagenu te Švicarske i Gruzije na Kybunparku u St. Gallenu. 

Irska će za plasman na Euro morati čekati do posljednje utakmice protiv Danske kod kuće u pondedjeljak i vjerojatno će joj igrati samo pobjeda, a Danci to mogu učiniti u petak ako pobijede Gibraltar, što je sasvim izvjesno, i Švicarska izgubi od Gruzije, što je ipak malo vjerojatno.

Švicarci, pak, mogu do Eura ako pobijede Gruziju, a Gibraltar šokira Dansku, što spada u sferu znanstvene fantastike. Sasvim je izvjesno, dakle, da će odluka o sudionicima završnog turnira biti odgođena do posljednjeg kola. Švicarcima će tad pobjeda u Gibraltaru donijeti tu nagradu.

Skupina D:

  • Danska - Gibraltar (petak, 20.45)
  • Švicarska - Gruzija (petak, 20.45)
  • Gibraltar - Švicarska (ponedjeljak, 20.45)
  • Irska - Danska (ponedjeljak, 20.45)

Okršaj Rumunja i Šveđana, Olmo čeka debi

Španjolci su sigurni na završnom turniru i bod protiv Malte u pretposljednjem susretu skupine u Cádizu dovoljan im je da potvrde prvo mjesto. Priliku bi, nakon premijernog poziva u A-selekciju, u toj utakmici mogao dobiti i dinamovac Dani Olmo.

Šveđani će se plasirati na Euro ako pobijede Rumunje u Bukureštu, a Norvežani, koji imaju četiri boda manje od Šveđana i tri od Rumunja, navijaju za remi i moraju pobijediti Farske Otoke u susjednom derbiju. No čeka ih mjesto u play-offu ako ne uspiju otići direktno u završnicu.

Skupina F:

  • Norveška - Farski Otoci (petak, 18)
  • Rumunjska - Švedska (petak, 20.45)
  • Španjolska - Malta (petak, 20.45)
  • Malta - Norveška (ponedjeljak, 20.45)
  • Španjolska - Rumunjska (ponedjeljak, 20.45)
  • Švedska - Farski Otoci (ponedjeljak, 20.45)

Žuti u nemogućoj misiji

Talijani su, uz Belgijce, jedini stopostotni u ovim kvalifikacijama i s osam pobjeda u osam kola već su osigurali prvo mjesto pa bezbrižni idu na gostovanje Bosni i Hercegovini u Zenicu.

Momčad Roberta Prosinečkog osigurala je play-off kroz Ligu nacija, a do drugog mjesta može samo uz pobjedu u toj i posljednjoj utakmici protiv Armenije, a Finci pritom u utakmicama protiv Lihtenštajna i Grčke ne smiju osvojiti više od boda.

Takav je rasplet teško očekivati pa bi Finska već prije 20 sati mogla biti novi putnik na Euro dođe li do pobjede, a time će iz kombinacija izbaciti i Armeniju.

Skupina J:

  • Armenija - Grčka (petak, 18)
  • Finska - Lihtenštajn (petak, 18)
  • Bosna i Hercegovina - Italija (petak, 20.45)
  • Grčka - Finska (ponedjeljak, 20.45)
  • Italija - Armenija (ponedjeljak, 20.45)
  • Lihtenštajn - Bosna i Hercegovina (ponedjeljak, 20.45)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica