Obavijesti

Sport

Komentari 40

Olmo najbolji u Europskoj ligi, bit će skuplji i od Luke Modrića

Olmo najbolji u Europskoj ligi, bit će skuplji i od Luke Modrića
1

NEVJEROJATNA STATISTIKA ŠPANJOLCA Bilo bi to čudo da Dinamo uspije zadržati Danija. Koji je ove sezone najbolji dribler, igrač s najviše dobivenih duela i najfauliraniji igrač cijele Europske lige!

VIDEO

Bit će pravo čudo ako Dani Olmo (20) ostane u Dinamu do ljeta i Velike Gospe. Na Maksimir je stigao 2014. godine kao projekt kluba, svima nepoznanica, a opet talent kojem se predviđa svijetla budućnost.

Pet godina kasnije, Olmo je jedan od najboljih mladih igrača na svijetu. Pa dečko se protiv Benfice u Zagrebu poigravao. Radio što god je htio, driblao, kreirao šanse, pokazao da je pravo čudo od igrača. A i u Lisabonu je jedini od dinamovaca uspijevao parirati domaćinu.

Mobilne linije njegovog agenta Andyja Bare pretrpane su pozivima velikih klubova koji žele u svojim momčadima imati ovakvu igračinu. City, Barcelona, Liverpool, Milan. Skauti njihovih klubova pažljivo su gledali Dinamove utakmice i podcrtavali Olmovo ime. Bilo bi nevjerojatno da Dinamo uspije zadržati Olma.

 

Dani Olmo je počeo sa sedam godina u Espanyolu, a već s osam je bio u Barceloni. No malo je poznato kako je došao u Dinamo, a ispričao je Božo Slišković, menadžer koji je zastupao i Sammira.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De pequeño con Messi.

A post shared by Dani Olmo (@daniolmo7) on

- Pratili smo ga dvije godine. Potom smo razgovarali s ocem i predložili mu da dođe u Dinamo, gdje može brže napredovati do prve momčadi, što ga je privuklo - rekao je Božo Slišković.

Ako je takav talent, možda bi i u Barceloni napredovao?.

- Možda i bi, ali Olmov otac je vidio kako su brojni talenti u Barci prolazili ‘milijun’ provjera dok se nisu probili do prve momčadi. Mnogo njih je došlo najdalje do Barcelone B i iz nje se više nisu pomaknuli - rekao je Slišković.

Došao zbog krafni

Uz Olma se veže i jedna zanimljiva priča, a u Zagreb je 2014. godine došao zbog - krafni.

Nogometni menadžer Andy Bara godinama je organizirao kampove Barcelone po Hrvatskoj, a onda je od njih da zatražio da mu pošalju nekog poznatog trenera. Katalonci su poslali njegovo oca Miguela, a kako bi se reklo, ostalo je povijest. Bara je čuo da Miguel ima nevjerojatno talentiranog sina kojemu se predviđa nevjerojatna budućnost. Zadobivši povjerenje njegovog oca, Andy je odveo malog Danija na ljetovanje na Krk.

- Jedan dan sam s Danijem otišao kupiti krafne, pa sam se našalio s jednim momkom koji ih je prodavao na plaži. Kazao sam mu: “Daj nam neki popust, ovaj mali ti igra u Barceloni.” Dečko je tada odgovorio: “Ma kakva Barcelona, dođi ti mali k nama u Dinamo!” Dani me tada pitao što je prodavač rekao, a kad sam mu preveo, samo se nasmijao i kazao: “Onda dobro, doći ću u Dinamo! - rekao je za Sportske novosti.

I ozbiljno, mali Dani je održao obećanje i stvarno potpisao za Dinamo! Nervozna Barcelona, u strahu da će im netko oteti sjajnog igrača, slala je mailove velikim klubovima da ne pregovaraju s Danijem jer će oni onda pregovarati s njihovim igračima. Ali zaboravili su na "mali" Dinamo za kojeg su smatrali da im ne predstavlja opasnost.

Barca mu je ponudila i profesionalni ugovor, ali Dani i njegov otac su ga odbili. Samo nekoliko dana poslije, Olmo je potpisao za Dinamo, a Katalonci mu nisu vjerovali. "Dani, ostavi se gluposti, trening je u ponedjeljak u 10 sati", napisao mu je njegov trener, ali Dani je već postao Dinamov klupski projekt. U Barceloni su bili ljutiti kao risevi, a kupnjom Olma žele i isprati grijehe iz prošlosti jer im je neviđen talent praktički otet ispred nosa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Campeones del torneo Internacional del Caribe!!! Este equipo no tiene límites! #aseguir #FCB

A post shared by Dani Olmo (@daniolmo7) on

Bolji i od Ozila

Dani Olmo je, 13 utakmica prije završetka natjecanja, najbolji dribler, najfauliraniji igrač i igrač s najviše dobivenih duela!

Odigrao je svih deset susreta, imao 16 udaraca, od čega osam u okvir, te dva gola i dvije asistencije. Suigračima je kreirao 20 šansi, samo su sedmorica igrača stvorila više prilika, a uvjerljivo je na vrhu Chelseajev Willian s 32. Ali su iza Olma Dimitri Payet, Cesc Fabregas, Pedro, Henrik Mhitarjan, Alex Iwobi, Hakan Calhanoglu, Mesut Özil, Ross Barkley...

Ali iz runde u rundu sjajni Dinamov Španjolac potvrđuje titulu najboljeg driblera Europske lige! Nakon deset utakmica na vrhu je s 31 driblingom (67 pokušaja), ispred Chelseajeva trojca Loftus-Cheeka i Hudson-Odoija koji imaju po 30, te Matea Kovačića, koji je s 20 u društvu Ben Arfe (Rennes) i Williana (Chelsea). Kova je najuspješniji dribler jer ima samo šest neuspješnih driblinga.

A Olmo je i igrač s najviše dobivenih duela u natjecanju - 89. Našao se u 154 duela, samo Eintrachtov Haller ima ih je više (158, dobio je 86). Kad ne ide drugačije, suparnici su Danija uglavnom zaustavljali prekršajima, jer i tu je na vrhu: s 36 pretrpljenih najfauliraniji je igrač EL! Franco Vazquez iz Seville izborio je 31 prekršaj, Sarr (Rennes) 26, Banega (Sevilla) 24...

Sve te brojke, kao i dojam koji Olmo ostavlja, pokazuju da je najbolji Dinamov igrač, te da bi se lako mogao naći u momčadi sezone Europske lige.

- Ostajem li ovdje? Lijepo mi je tu, ali ne znam što će biti dalje. Ne, nisu me došli pozdraviti predstavnici Barcelone - rekao nam je nedavno Olmo.

Uoči utakmice protiv Benfice svi su samo pričali o Joau Felixu, ali Olmić ga je zasjenio. Pa, ako ćemo realno, da Dani igra u Benfici, i on bi onda vrijedio 120 milijuna eura, kolika je odštetna klauzula za portugalskog dijamanta. I ovako će vrlo vjerojatno postati rekordni Dinamov transfer, nadmašiti Luku Modrića (za 21 milijun eura u Tottenham) i Marka Pjacu (za 23 milijuna eura u Juventus).

I da, bilo bi pravo čudo da ostane. No, možemo biti sretni i veseli što smo bili u prilici gledati ovakvu igračinu kako trči po travnjacima HNL-a. Uveseljavao nas je driblinzima, potezima, golovima, asistencijama, a u budućnosti će ga pljeskom ispraćati neki drugi navijači nekog drugog kluba. Bila ga je čast gledati i bit će čast gledati kada u budućnosti, nadamo se, bude podizao Zlatnu loptu.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram