Obavijesti

Sport

Komentari 56

Olmo kao Hazard, Bjelica ima ekipu ratnika koja 'jede teren'

Olmo kao Hazard, Bjelica ima ekipu ratnika koja 'jede teren'
1

Nije slučajno da Dinamo ima maksimalnih 12 bodova u Europskoj ligi iz četiri utakmice. Nenad Bjelica je složio ratobornu ekipu koja svoju taktiku u Europi bazira na kontrama i radničkom mentalitetu

VIDEO

Nakon četiri kola Europske lige sedam je klubova osiguralo šesnaestinu finala: Bayer Leverkusen, Zürich, Arsenal, Eintracht, Lazio, Chelsea i - Dinamo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:37

Samo Chelsea, Eintracht, Dinamo i Salzburg (u toj skupini mogu tri momčadi završiti sa po 12 bodova) imaju maksimalan učinak od 12 bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Nema stranca do Bosanca: Izet je pravi kralj plave svlačionice!
Nema stranca do Bosanca: Izet je pravi kralj plave svlačionice!

A Dinamo je ostao u vrhu dobrog dijela statističkih kolona.

Samo su Sevilla (15) i Salzburg (14) zabili više golova nego Dinamo (11), koji je uz rame Eintrachtu, a ispred Bayera (10), Villarreala (10), kijevskog Dinama (9), Arsenala (8), Lazija (8), Milana (6), Chelseaja (6)...!

Dinamovi killeri

Od momčadi koje su zabile najviše golova, Dinamo ima najveću preciznost udarca (omjer udaraca u okvir u odnosu na ukupan broj udaraca) - 59,62 posto.

Salzburgov je Dabbur najbolji strijelac EL s pet golova, njegov suigrač Minamino i Apollonov Zelaya zabili su po četiri, Hajrović je na tri.

Proljeće, vidi tko je opet ovdje! Dinamo se vratio nakon 1970.
Proljeće, vidi tko je opet ovdje! Dinamo se vratio nakon 1970.

Chelsea je uputio najviše udaraca na gol (90), Salzburg ima 83, Leipzig 72.., Dinamo 66.

Gledajući igrače, i tu su na vrhu dvojica iz Salzburga: Dabbur (18) i Gulbrandsen (17), a slijede Oršić (16), Morata, Slimani, Cunha (15)...

Olympiakos je igrajući s Dudelangeom pretekao Dinamo po broju udaraca u okvir (33), plavi su drugi s 31, ispred Seville (29), Salzburga (29), Slavije (25), Bayera (24), Leipziga (24), Chelseaja (24)...

Zelaya predvodi igrače s deset udaraca u okvir, Oršić ima devet, kao i Dabbur, Havertz osam, Hajrović i Slimani po sedam...

Gavranović drugi asistent Europske lige

Najbolji je asistent EL Ciro Immobile (4), dok Gavranović, Genkov Maehle i Bayerov Havertz imaju po tri.

Chelsea i Dinamo prednjače po promašenim velikim šansama sa po 12, Krasnodar ih ima deset, a od igrača najviše su zicera propustili Villarrealov Toko, te Haller, Slimani i Amer Gojak - po četiri.

Na koga sve Modri mogu ići u šesnaestini finala Europa lige?
Na koga sve Modri mogu ići u šesnaestini finala Europa lige?

Dinamo je pri dnu po broju dodavanja i njihovoj preciznosti (73,99 posto, dok Chelsea ima 90,52 posto), te posjedu lopte (47,24 posto).

Plavi ne baziraju igru baš na driblinzima pa su i tu pri dnu (28 uspješnih od 64 pokušaja), dok su na vrhu Chelsea (75-123), Genk (47-95) i Villarreal (45-72).

Virtuoz Olmo

Rangersov Kent ima ih najviše (14-25), dok je Dani Olmo s deset uspješnih driblinga (21 pokušaj) uz rame ponajboljim driblerima Europe Mateu Kovačiću (10-14) i Edenu Hazardu (10-14)!

Najviše je primio udaraca na gol Dudelange 93 (36 u okvir), pa Rosenborg 86 (38)... Dinamo je pri dnu s 37 (10)... a najmanje se puca na gol Chelseaja (24-7) i praške Slavije (21-3).

Plavi milijunaši: Već su sad od pobjeda zaradili 2,2 milijuna €
Plavi milijunaši: Već su sad od pobjeda zaradili 2,2 milijuna €

Olmo je pretrpio 12 prekršaja, a samo četvoricu igrača suparnici više tuku. Najviše je puta fauliran Cicinho iz Ludogoreca - 17.

Dinamo je primio tri gola,. a Livaković je skupio sedam obrana, odnosno 70 posto udaraca koji su mu išli u mrežu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...