Obavijesti

Sport

Komentari 18

Olmo sjajan! Livaković skuhao, ali ipak nije 'popio' tursku kavu

Olmo sjajan! Livaković skuhao, ali ipak nije 'popio' tursku kavu
1

a sam ponosan na dečke i sve ljude u klubu na ovome velikome uspjehu. Nadam se da će naši navijači to honorirati u zadnjoj utakmici i napuniti stadion, rekao je Bjelica nakon remija s Fenerom

VIDEO

Dinamo je osigurao prvo mjesto u skupini D Europske lige. U Istanbulu su remizirali s Fenerbahčeom u utakmici bez golova (0-0). Imaju za čime žaliti 'modri', nije im dosuđen čisti jedanaesterac, a sudac Schorgenhofer odlučio je poništiti i čisti gol Amera Gojaka.

Ipak, krajnji cilj je ostvaren i Dinamo može bez opterećenja odigrati posljednju utakmicu u grupnoj fazi protiv Anderlechta i sačekati svog sljedećeg protivnika u knockout fazi natjecanja.

Dinamo Zagreb (4-1-4-1)

Dominik Livaković (6) - Imao je nekoliko loših reakcija u prvom poluvremenu koje srećom nisu završile pogotkom. Ipak, u nastavku je golman Dinama dva puta dobro izašao s gol linije, ali u posljednjim trenutcima utakmice ponovno je zaplivao. Skuhao si je, ali nije 'popio' tursku kavu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Petar Stojanović (6,5) - Dobar je bio Slovenac na desnom boku u večerašnjoj utakmici. Osim u obrambenom dijelu, pokazao se i u napadu , posebice kad je u 85. minuti pogodio stativu. Pucao je i u 20. minuti, ali mu je Tekin obranio šut. Ovo je bila jedna od boljih partija desnog beka 'modrih' koji u posljednje vrijeme igra sve bolje. 

Kevin Theophile-Catherine (6,5) - Odličan ulazak u utakmicu imao je Dinamov stoperski par i uspješno su neutralizirali sve napade Fenerbahčea. Izašao je pogrešno kod prodora Valbuene, ali Turci to nisu kaznili. Do kraja utakmice odigrao na standardno visokoj razini.

Emir Dilaver (6,5) - Tek se vratio nakon ozljede, ali je i dalje bio stabilan u obrani. Veliko srce Dinamove obrane u nekim je situacijama bilo i preveliko, ali na kraju se uspio izvući bez žutog kartona. Ipak, Dinamo nije primio gol što je i pokazatelj da je obrana bila na dovoljno visokoj razini.

Amir Rrahmani (6) - Malo je nervozniji bio Rrahmani na svojoj neprirodnoj poziciji. Od svega što je dosudio, Austrijanac nije vidio igranje rukom Dinamovog prisilnog beka koje je moglo završiti kobno. bio je na visokoj razini u fazi obrane i spasio gol šansu, ali vidjelo se kako mu napad nije u opisu posla.

Amer Gojak (6,5) - Nije imao sreće mladi bosanskohercegovački reprezentativac jer mu je sudac Schorgenhofer poništio čisti gol. Na sredini terena nije ga se puno vidjelo, odrađivao je onaj prljavi posao, a trebao je biti i današnji Dinamov heroj. 

Arijan Ademi (7) - Dinamov kapetan odigrao je točno tako, kapetanski. Čvrsto je držao sredinu terena, sudjelovao u fazi obrani i bio dobar u prijenosu lopte prema naprijed, a nije izgubio u duelu.

Izet Hajrović (6,5) - Nije to bio Hajro na razini kakvoj smo ga navikli vidjeti, ali modro krilo odigralo je korektnu utakmicu. U drugom poluvremenu nekoliko je puta odlično potegnuo po strani, odlično centrirao za Gavranovića koji u skoku nije mogao puno protiv Škrtela i Neustädtera.

Dani Olmo (8) - Uz Stojanovića, uvjerljivo najbolji igrač Dinama danas u Istanbulu. Bilo ga je svugdje po terenu, podijelio je nekoliko odličnih lopti za Oršića i Gavranovića, a nije mu dosuđen jedanaesterac kad ga je u 65. minuti srušio Mauricio Isla. Ponovno je pokazao mladi Španjolac kako se odlično snalazi na 'velikoj sceni'.

Mislav Oršić (6) - dobro su ga zatvarali domaći igrači na lijevom krilu i Oršić je bio prisiljen igrati na mahove. Toplo hladna igra Dinamovog veznjaka, ali i taktička promjena, rezultirala je njegovom izmjenom u 64. minuti.

Mario Gavranović (5,5) - Trčao je puno, a napravio malo. Uz neoprezan start na početku utakmice, u presudnom je trenutku nakon odličnog dodavanja Olma odlučio prodati lažnjak umjesto pucati i upropastio najveću Dinamovu priliku na utakmici. Danas jednostavno nije bio njegov dan.

od 61. minute Petković (6,5) - Još jednom je pokazao Petković kako Dinamo nije pogriješio s njegovim dovođenjem. Ušao je s klupe umjesto Gavranovića i unio dozu smirenosti u napad Dinama. Spuštao je lopte na Olma i Hajrovića, a u 75. minuti dobro je pucao, ali mu je obranio golman Fenera.

od 64. minute Šunjić (6,5) - Mladi ratnik ušao je umjesto Oršića i kvalitetno pojačao sredinu terena. Bio je čvrst u svim startovima, a u 88. minuti i prečvrst kad je zbog spoticanja dobio žuti karton.

od 90. minute - Kadzior - nije igrao dovoljno za ocjenu

Trener: Nenad Bjelica (7) - Prepoznao je Dinamov strateg kada je potrebno posegnuti za izmjenama i napraviti određene promjene u formaciji. Dinamo je uspio doći do željenog boda i osigurati prvo mjesto čime je ostvario svoj krajnji cilj, a Bjelica je pokazao odlučnost i smirenost u ključnim trenutcima.

Fenerbahče (4-5-1)

Harun Tekin (6,5) - Odlično se snašao turski golman kad je udarac Stojanovića promijenio smjer jer je okrznuo Gavranovića, ali umalo si je zabio autogol. Nekako se uspio izvući iz svoje nespretne reakcije i do kraja utakmice s još je nekoliko solidnih obrana sačuvao čistu mrežu.

Mauricio Isla (5,5) - Imao je puno sreće Isla što je odigrao cijelu utakmicu. U prvom dijelu bio je i više nego solidan, ali u nastavku igre imao je sreće jer nije suđen penal nakon njegovog faula nad Olmom u šesnaestercu koji bi mu ujedno donio i drugi žuti, tj. crveni karton.

Roman Neustadter (5,5) - Najnervozniji pojedinac u redovima domaćina. Nekoliko je puta ispao na dubinskim loptama, a Olmo ga je propisno izvrtio gdje su mu popustili živci i Dinamov Španjolac je završio u zraku. Za to je dobio žuti karton.

Martin Škrtel (6) - Bivši stoper Liverpoola mogao je biti heroj da je nakon pogrešne procjene golmana Dinama pucao tik pored stative. Do kraja pokazao svoju prgavost i zaradio žuti karton.

Hasan Ali Kaldirim (6) - Imao je dosta posla na lijevom boku i solidno se snašao u svemu. Nije puno griješio, odigrao je za solidnu šesticu.

Baris Alici (6) - Ulaskom u utakmicu imao je nekoliko odličnih poteza, ali od tada mu se gubi svaki trag. Pojavio se u 75. minuti kad je dobar ubačaj Valbuene poslao nebu pod oblake.

Jailson Siqueira (6) - Tihi radnik sredine terena nije se previše istaknuo. Bio je tu, ni posebno loš, ni posebno dobar.

Eljif Elmas (6) - Na trenutke se pojavljivao, ali ga većinom nije bilo u napadu. Radio je u obrani i zaradio žuti karton.

Yassine Benzia (6,5) - Mogao je biti asistent početkom prvog poluvremena nakon što je odlično probio po desnoj strani, slao je dobre lopte u prostor. Jedan od boljih u prosječnoj momčadi Fenerbahčea

Mathieu Valbuena (6) - Omaleni Francuz probijao je po svojoj strani i poslao više opasnih lopti prema Freyu koji danas nije bio na razini. Živci su mu popuštali kako je utakmica išla prema kraju i lagano se izgubio.

Michael Frey (5,5) - Nije ovo bila večer Švicaraca. Kao ni Gavranović, nikako nije mogao uhvatiti ritam utakmice i u 90 minuta upropastio je nekoliko prilika i neoprezno startao na Theophila.

Trener: Erwin Koeman (5) - Nije se najbolje snašao nizozemski strateg i izgubio je nadzor u ovoj utakmici. Njegova ekipa nije izgledala najbolje, a Koeman se oprobanom tehnikom Ante Čačića nije odlučio posegnuti ni za jednom zamjenom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio