Obavijesti

Sport

Komentari 24

Olmova golčina u Sesvetama, crveni Gojaka i nesretni Andrić

Olmova golčina u Sesvetama, crveni Gojaka i nesretni Andrić
5

Sjajan gol, naguravanje i dvostruko isključenje, promašeni penal uz pljusak na krcatom stadionu pred više od 2000 ljudi - prijateljska utakmica drugoligaša Sesveta i Dinama (0-2) nije nipošto bila dosadna

VIDEO

U pauzi između dviju prvenstvenih utakmica, momčad Dinama gostovala je u Sesvetama, na tradicionalnoj proslavi blagdana svetog Josipa Radnika na istoimenom stadionu drugoligaša NK Sesvete na istoku Zagreba. “Modri” su pobijedili 2-0 golovima Danija Olma iz osme i Amira Rrahmanija iz 75. minute.

Pokretanje videa...

00:27

Trener Nenad Bjelica od prve je minute, pred tribinama krcatog stadiona s više od 2000 ljudi, poslao vrlo jaku momčad: Livaković - Stojanović, Lešković, Perić, Musa - Gojak - Hajrović, Šantek, Olmo, Šitum - Petković. Šansu je u prvih 11 dobio i mladi veznjak Matej Šantek (19).

Dinamo je, prema očekivanjima, dominirao većim dijelom utakmice i poveo već u osmoj minuti sjajnim golom Danija Olma, koji je pogodio s više od 20 metara u donji desni kut.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zaiskrilo je u 23. minuti nakon duela Amera Gojaka i Marka Tolića, ponajboljeg igrača momčadi Dine Babića koji je ove sezone u Drugoj HNL zabio 13 golova u 20 nastupa. Sudac Ante Čuljak primio se za džep i - isključio obojicu.

GALERIJA SLIKA

34
| Foto: Igor Kralj/PIXSELL/ (ILUSTRACIJA)

Manjak igrača na terenu nije osobito doprinio živosti utakmice. Dinamo je i dalje dominirao, ponajviše preko Brune Petkovića, koji je imao dvije dobre prilike, i Izeta Hajrovića, ali do poluvremena se rezultat nije mijenjao.

Bjelica je na poluvremenu promijenio čitavu momčad pa su tako, između ostalih, šansu dobili i mladi golman Renato Josipović (17), Argentinac Matias Carracedo (21) i Matija Fintić (21). Emir Dilaver ponio je kapetansku traku, a momčad je izgledala ovako: Josipović - Leovac, Dilaver, Rrahmani, Moharrami - Carracedo - Oršić, Atiemwen, Fintić, Kadzior - Andrić.

Baš se Carracedo u 49. minuti mogao proslaviti i zabiti gol iz blizine, ali sjajno mu je udarac obranio rezervni golman domaćih Ivan Šušak.

Komnen Andrić u 61. minuti mogao je povisiti vodstvo Dinama nakon što je Dušan Joković skrivio penal nad Damianom Kadziorom, ali iz penala je promašio cijeli gol. Otišla je lopta metar-dva pokraj desne stative na natopljenom terenu, na koji se nekoliko minuta prije toga oborio jaki pljusak.

Pokretanje videa...

01:08

Nedugo potom Kadzior je sam imao šansu zabiti za 2-0, ali glavom također nije uspio pogoditi okvir. Vatreno je bilo u 70. minuti na drugoj strani, nakon jednoga neopreznog istrčavanja Josipovića Mihovil Geljić bio je u velikoj prilici, ali Josipović je stigao obraniti njegov udarac.

Kad već nisu mogli ofenzivci, gol je zabio stoper Rrahmani. Atiemwen je probio lijevi bok i izborio faul na 20-ak metara iskosa, ubacio je Mislav Oršić, a kosovski reprezentativac glavom pogodio za konačnih 2-0.

Dok je druga momčad Dinama, uz pojačanje prvotimca Nikole More, otputovala u London, na finale Premier League International Cupa protiv Bayerna (četvrtak, 20 sati), prvu u nedjelju (19 sati) očekuje domaća utakmica protiv Lokomotive, prva prvenstvena na Maksimiru nakon više odmjesec dana. Sesvete će dan ranije u goste kod Dugopolja, koje još ima šanse za ulazak u Prvu HNL.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi