Obavijesti

Sport

Komentari 16

Omiš čeka 'vatrene': U nas je Perišić veća faca i od Modrića!

Omiš čeka 'vatrene': U nas je Perišić veća faca i od Modrića!
1

Povodom 5000. broja 24sata gost urednik sporta bio je Zlatko Dalić. Zato smo posjetili Omiš, gdje se uređuju svlačionice, tribine, travnjak..., a za ulaznice zovu i iz Amerike, Australije... Koštat će 60 kuna

VIDEO

Na tvrđavi Mirabela zavijorio se osam metara dugačak dres dok je jedrenjak Zmaj uplovljavao prema Fošalu.

Ni oni stariji ne sjećaju se veće, svečanije fešte nego što je bila 18. srpnja prošle godine, kad je njegov rodni Omiš dočekao Ivana Perišića, svjetskog doprvaka. Utakmice su se u tom gradu od 15.000 stanovnika, koji je dao Perišića, Ivicu Križanca, Matu Bilića, Karla Leticu..., gledale na svakom koraku. A sad se fešta nastavlja!

POGLEDAJTE VIDEO: Doček za Ivana Perišića

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

05:49

Hrvatska nogometna reprezentacija krajem svibnja dolazi u Omiš, gdje će 31. svibnja uveličati 100. obljetnicu istoimenog kluba. Već danima traju pripreme za dolazak najboljih hrvatskih nogometaša. I dok je u Dalmaciji veliko zanimanje za dolazak Luke Modrića, Ivana Rakitića i društva, svima je još draži povratak njihova Omišanina Perišića. Baš je on bio jedan od glavnih začetnika cijele priče, krilni napadač Intera nagovorio je Zlatka Dalića da svi skupa dođu u Omiš. Njegov grad, koji je to svakako zaslužio.

- Pripreme teku sjajno, trenutačno radimo neke akcije kojima želimo poboljšati naš travnjak, kako bi i naši reprezentativci igrali na najboljoj mogućoj podlozi. Kod nas je u gostima već bio stručnjak za travnjake Miljenko Sakoman, dao nam je svoje viđenje, ali i neke naputke što bismo trebali napraviti. Naravno da ćemo ga poslušati - kaže nam tajnik NK Omiš Stipe Rogošić pa nastavlja:

- U četvrtak, 9. svibnja, stiže nam još jedna delegacija HNS-a na čelu s direktorom Marijanom Kustićem, onda ćemo sve dogovarati oko osiguranja, kapaciteta tribina te sve ostale detalje. Interes? Ma joj, ljudi nas zivkaju po cijele dane, interes je nevjerojatan. Ne samo iz Omiša, nego će doći mnogo navijača iz Splita, Kaštela, Makarske, ma cijele Dalmacije. Svi su dobrodošli, svi skupa želimo što bolje ugostiti našu reprezentaciju.

Pogledajte fotogaleriju:

6
| Foto: Mateo Ivić/24sata

Na stadionu smo zatekli pravo gradilište. Uređuju se tribine, svlačionice i travnjak, kao i klupe za rezervne igrače, unutrašnje prostorije kluba...

- Sve će biti spremno, a kad radovi završe, bit će stadion u rangu prvoligaških. Postavit ćemo i montažne tribine za reprezentaciju, ali samo ako nam policija dopusti. Stadion Omiša bit će pretijesan, dobivamo toliko poziva da ne biste vjerovali. Zovu iz Amerike, Australije, odasvud, svi traže karte - rekao nam je Vedran Kovačić, predsjednik Omiša.

Dolazak srebrnih veliki je izazov za sve u klubu...

- Daleko najveći s kojim smo se susreli. Do sada nam je najveći izazov bila priprema prijateljske utakmice s Hajdukom - govori tajnik Rogošić.

Koliko u priči oko organizacije dvoboja sudjeluje sam Perišić?

- A joooj, sve ga zanima. Stalno je na telefonskoj liniji sa svima nama, raspituje se o svakoj sitnici. Iako se znamo godinama, njegov vjenčani kum Frane Jurčević je član Izvršnog odbora u NK Omiš, svi vjerujemo kako će cijela manifestacija proći u pozitivnom tonu. Bez ikakvih propusta ili nereda, to je najvažnije. Postoji li kod vas ipak određena doza straha s obzirom na to da neki pojedinci u Dalmaciji ipak (još) ne žele tamo gledati hrvatsku reprezentaciju?

- Gledajte, puno je onih koji se probude pa su već od jutra ljutiti na sebe i cijeli svijet. Postoji određena doza straha, mi smo na to spremni, sve faze osiguranja odradit ćemo u suradnji s policijom. Teško je sad utjecati i razmišljati tko će što vikati s tribina, ali znam kako razmišljaju svi u gradu, kako razmišljaju Omišani. Svi jedva čekaju dolazak hrvatske reprezentacije, mi u klubu želimo organizirati događaj za pamćenje, ipak se radi o 100. obljetnici kluba.

Koliki god bio kapacitet, bit će premalo.

- Naša tribina je službeno za pet tisuća gledatelja, ali to je nemoguća misija. Ta se brojka odnosi na broj stajaćih mjesta, a sa sjedalicama tu može stati maksimalno 4000 gledatelja. Opet, nakon sastanka s predstavnicima HNS-a postoji mogućnost da napravimo i montažne tribine, za još tisuću gledatelja.

Cijene ulaznica za utakmicu Omiša i hrvatske reprezentacije bit će sasvim pristupačne.

- Ulaznice će stajati 60 kuna. Razgovarali smo s gradonačelnikom Omiša, nitko se od nas ne želi obogatiti u ovoj priči. Pa mi ćemo još, s obzirom na cjelokupnu organizaciju, biti u minusu. Ali ovakve se prigode pružaju jednom u životu. Pa mi ćemo ugostiti Hrvatsku, to je najvažnije, djeca u Omišu već tjednima samo o tome pričaju.

Tajnik Omiša tvrdi kako u klubu nisu zaboravili ni svoje Omišane...

- Omiš je puno toga dao hrvatskom nogometu, iz ovog su kluba potekli Križanac, Mate Bilić, Letica... A vjerujemo kako ćemo hrvatskoj reprezentaciji dati još niz velikih igrača. Svi su oni pozvani na ovaj spektakl.

Ivan Perišić je ipak najveće ime.

- Došao je kao dječak od 6-7 godina, a već je s 12 otišao u Hajduk. Ali nikad, baš nikad, Ivan nije zaboravio odakle dolazi. On je svih ovih godina u službi kluba, pravi je vojnik kluba. Često nam pomaže raznim donacijama, šalje opremu, pomaže djeci, ma u svakoj je situaciji na raspolaganju klubu. Kao i sad, bez njegove pomoći do svega ovoga ne bi ni došlo.

Tko će 30. svibnja biti glavna zvijezda u gradu - Luka Modrić ili Ivan Perišić?

- Luka je broj jedan u svijetu, ali Perišić je i dalje broj jedan u Omišu, ha, ha. Ma možete samo zamisliti kako su djeca ovdje zaluđena našim reprezentativcima, koliko će im značiti svaka slika, autogram ili zagrljaj Modrića, Rakitića, Perišića ili drugih igrača. Kažem, Luka je najbolji na svijetu, tu nema dvojbe, ali Omišani nikad ne bi mijenjali svog Perišića - rekao je Rogošić i zaključio:

- Zlatko Dalić nam je poručio kako će Hrvatska u Omišu imati otvoreni trening ako će za to vladati veliko zanimanje. Ne vlada veliko, nego golemo zanimanje!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta