Obavijesti

Sport

Komentari 58

On je najveća prijetnja Dinamu: Olmo? Ne znam ništa o njemu

On je najveća prijetnja Dinamu: Olmo? Ne znam ništa o njemu
2

Bio je donedavno i norveški reprezentativac, u tom je dresu odradio 32 utakmice uz dva gola. Igrao je dvaput i protiv Hrvatske, svih 90 minuta kada smo u Oslu izgubili s 0-2 u kvalifikacijama za Euro 2016.

VIDEO

Jedna od najvećih prijetnji Dinamovoj obrani, statistički i najveća, večeras na Maksimiru (21:00, HRT 2), ali i za šest dana u Trondheimu na Lerkendalu, na putu do svetog cilja - skupine Lige prvaka bit će Alexander Söderlund (32). Iskusan napadač, ujedno i drugi najstariji igrač u Rosenborgovoj momčadi te neupitan izbor Eirika Hornelanda u vrhu napada norveškog prvaka.

Srbin u Rosenborgu: U klubu sam rekao da nas čeka pakao
Srbin u Rosenborgu: U klubu sam rekao da nas čeka pakao

U karijeri je Söderlund između ostalog osjetio talijanski nogomet, međutim, nikad onaj najelitniji. U Seriji B prošao je Treviso, u Seriji C Lecco (ne Lecce!) i Virtus, no kao najveći trenutak karijere ističe mu se dvogodišnji boravak u francuskom Saint-Etienneu za koji je skupio 52 nastupa i zabio šest golova. Ondje je početkom 2016. stigao baš iz Rosenborga za dva milijuna eura pa se starom jatu vratio u veljači prošle godine.

Igrao protiv Hrvatske

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bio je donedavno i norveški reprezentativac, u tom je dresu odradio 32 utakmice (posljednju 2017.) uz dva gola. Igrao je dvaput i protiv Hrvatske, svih 90 minuta kada smo u Oslu izgubili s 0-2 u kvalifikacijama za Euro 2016. Solidno visok (187 cm), a njegov je gol-instinkt osjetio Maribor kojem je u dvije utakmice triput zatresao mrežu. Još jednom Linfieldu i BATE Borisovu. 

Dakle, očito ste u formi?

- Trenutno se dobro osjećam, volim utakmice poput ove. To je velika pozornica i kvalitetan protivnik - rekao nam je Norvežanin do kojeg smo došli zahvaljujući njegovom menadžeru Stanislavu Vidakoviću.

- Uvjereni smo da protiv Dinama možemo ostvariti dobar rezultat. Imamo jako dobru momčad i u dvije utakmice sve je moguće. Ako zadržimo domaćine prvih 15-20 minuta dalje od našeg gola, mogli bismo završiti zadovoljni.

Nakon što je iznio papirnato jednostavan recept za dobar rezultat večeras, što može reći o detaljima koje je video-analiza njemu i suigračima pokazala o Dinamu?

- Znamo da je to dobra momčad s kvalitetnim igračima. Gledali smo video, ali mi uvijek nastojimo igrati svoju igru bez obzira na protivnika. Ne volimo se samo braniti, to nije naš stil, više se volimo zabavljati i uživati u igri.

'Dinamo je neka druga razina, s takvima inače nismo navikli'
'Dinamo je neka druga razina, s takvima inače nismo navikli'

Dinamov kapetan Arijan Ademi rekao je, ne bez podloge, da je hrvatski prvak bolja momčad. Uostalom, dinamovci su prema Transfermarktu skuplji osjetnih 56 i pol milijuna eura.

- Ne znam tko je Ademi, a i on vjerojatno ne zna za mene. Niti znam tko je bolja momčad, to ćemo tek vidjeti.

Olmo je talentiran

U redu, onda biste valjda trebali znati za najveću Dinamovu zvijezdu u ovom trenutku Danija Olma. Ili...

- Čuo sam za Olma, ali ne znam ništa o njemu kao igraču. Ono što sam još čuo, talentiran je.

Uh, itekako. A sigurno ste čuli da vam vrijeme u Hrvatskoj baš i neće biti prijatelj. Koliko bi visoka temperatura mogla utjecati na vašu izvedbu znajući da ste stigli iz kišovitog i hladnog (u utorak svega 15 stupnjeva) Trondheima?

- Vrijeme neće biti problem, kod nas u Norveškoj nije ovako vruće, ali događa se. U svakom slučaju to nije nešto zbog čega moramo brinuti. Međutim, ponavljam, imamo sve što nam treba da prođemo i samo trebamo uživati, bez stresa.

I to je norveški pogled na sport. I kad su Liga prvaka i silni milijuni eura na cijeni, stres ne postoji. Blago njima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram