Obavijesti

Sport

Komentari 21

On može i s 43 godine: Fjodor i Jackson za početak oproštaja legende...

On može i s 43 godine: Fjodor i Jackson za početak oproštaja legende...
1

Dragi prijatelji, puno vam hvala! Hvala za vašu podršku, za vaše najbolje želje, za vašu ljubav, za vaše molitve, rekao je Fjodor prije nekoliko dana uoči borbe Jacksona...

VIDEO

Japan, Saitama Arena i Fjodor Jemjeljanenko. Može li romantičnije od ovoga? Može, da se bori protiv Mirka Filipovića, ali nažalost to više nećemo gledati. Zato ćemo gledati obračun legendarnih boraca u koprodukciji Bellatora i RIZINA. 

Pokretanje videa...

Šora preko stola 00:28

'Posljednji car' će se boriti 29. prosinca u Saitami oko 6 sati po hrvatskom vremenu protiv nekadašnjeg UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji Quintona Rampagea Jacksona. Posljednja Fjodorova borba nije nam baš ostala u lijepom sjećanju, izgubio je od Ryana Badera nakon prvog ozbiljnijeg udarca i to nakon 30 sekundi.

 To je bio njegov kraj, ali kratkotrajni. Barem je on tako rekao i tako su svi mislili. A onda je u lipnju potpisao novi ugovor s Bellatorom. Na tri borbe, kao oproštajnu turneju. Pa nadodao kako možda ostane i duže...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naravno, nije Rus više spreman kao prije, puno je sporiji i protivnici ga lako čitaju, ali treba priznati da je zaista gušt gledati takvu legendu koja se s 43 godine i dalje bori.

youtube

- Dragi prijatelji, puno vam hvala! Hvala za vašu podršku, za vaše najbolje želje, za vašu ljubav, za vaše molitve - rekao je Fjodor prije nekoliko dana iz svog kampa u Starom Oskolu u Rusiji gdje se priprema za borbu.

Neki mu govore da se ostavi ovog sporta i da se ne sramoti, ali Fjodora nije briga za takve komentare. On i dalje uživa u ovome sportu, a kada on uživa, uživamo i mi.

Obojica su se borila u Saitami nekoliko puta tijekom svoje karijere, a posebno Jemjeljanenko koji je bio jedan od najboljih boraca na svijetu za vrijeme Pridea gdje je bio prvak u teškoj kategoriji. Naravno, svi će se sjetiti i jedne od najboljih borbi svih vremena. Fjodor se tada 2005. godine u Saitami sukobio s Cro Copom, a bila je to makljaža za povijest. Sijevali su udarci na sve strane, a na kraju je Rus dobio na bodove. 

Velika je vjerojatnost da je ovo možda i jedna od posljednjih Fjodorovih borbi u karijeri, a zato se i odlučio na borbu protiv Rampagea koji je u svom primeu bio jedan od najboljih boraca u svojoj kategoriji. Jackson je u karijeri odradio 51 borbu, pobijedio je 38 puta i 13 puta stisnuo ruku protivniku u znak poraza, a u UFC-u je proveo šest godina i postao prvakom poluteške kategorije. 

S druge strane, Rus je s karijerom započeo 2000. godine pobjedom protiv Martina Lazarova, a ukupno je odradio 44 meča. Pobijedio je 38 puta i šest puta izgubio. 

Fjodor je po mnogima najbolji MMA borac svih vremena. Suvereno je vladao u PRIDE-u i neviđenom lakoćom uništavao je protivnike. Majstor ruskog samba i juda, podjednako je bio dobar u 'stojci' i na parteru.

Nevjerojatno eksplozivan i spreman, pred njim su padale K-1 i MMA legende Herring, Schilt, Fujita, Goodridge, Coleman, Randleman, Minotauro, Cro Cop, Hunt...

'Putin je izuzetan'

Nitko ga nije uspio dobiti punih 9 godina, u sportu u kojem jedan udarac završava sve, to je nevjerojatno postignuće jer je u tih 9 godina bez poraza Rus imao čak 28 borbi. 

Neko je vrijeme bio izvan MMA svijeta, okušao se i u politici, posebno je blizak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

- On je izuzetan predsjednik, ali i čovjek sport, majstor u judu. Ipak, nikad nisam ulazio u klinč s njim. Dolazio je na moje mečeve i meni je to bila čast - rekao je u jednom od intervjua Fjodor.

'Ispitivao me FBI'

Voli ga i američki predsjednik Donald Trump. 

Prije desetak godina osnovana je organizacija 'Affliction Entertainment', koja je trebala parirati UFC-u i držati pay-per-view borbe. U kompaniji je velik dio imao Donald Trump, a prvo veliko ime koje su doveli bio je baš - Fjodor Jemjeljanenko.

Izvršni direktor 'Affliction Entertainmenta' bio je Michael Cohen, Trumpov odvjetnik kojeg je FBI nedavno uhitio i koji je pod istragom. Još se ne zna je li pod istragom i Fjodorovo nastupanje pod tom organizacijom.

Rus je potvrdio da ga je FBI ispitao uoči borbe protiv Franka Mira i sve je okrenuo na šalu.

- Nisu me pitali jesam li špijun, ha, ha, ha.

Navijte alarm u nedjelju ujutro jer sigurno ne želite propustiti borbu najvećeg, borca koji je promijenio ovaj sport i čovjeka koji s razlogom nosi titulu najboljeg u povijesti.

'Posljednji imperator', najveći u povijesti, Fjodor Jemjeljanenko!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio