Obavijesti

Sport

Komentari 14

Oni traže gotovinu! Hajduk mora isplatiti 8 milijuna kn

Oni traže gotovinu! Hajduk mora isplatiti 8 milijuna kn
1

Trojica od četvorice 'vatrenih' koji su posudili lovu Hajduku ipak traže isplatu u gotovini. Tek Bokšić ne želi isplatu u kešu, nego će zadržati dionice

VIDEO

Hajduk je bio na najboljem putu da bezbolno riješi dugovanje četvorici “vatrenih”, ali ni preoblikovanje im sada neće pomoći. Aljoša Asanović, Slaven Bilić i Igor Štimac ne žele preuzeti dionice Hajduka, nego traže da im Hajduk u gotovini isplati protuvrijednost od oko osam milijuna kuna, koliko su 2001. uložili u klub.
Trojka se poziva na "sukob interesa" zbog kojeg prema zakonu ne smiju zadržati dionice, a ne žele iskoristiti ni zakonsku mogućnost da udjele u vlasništvu Hajduka nekome daruju ili povjere odvjetničkom uredu na čuvanje.
- Pustimo neka institucije pravne države ipak odrade svoj posao - rekao je Slaven Bilić.
Ipak, "vatreni" nisu jednoglasni u svojoj odluci, Alen Bokšić ipak nije želio zatražiti povrat uloga, nego će, kako je to tada dogovoreno, zadržati dionice.
- Svatko neka radi prema vlastitoj savjesti i kako misli da mu je najbolje. Ja ću ipak zadržati dionice Hajduka - rekao nam je jučer Alen Bokšić, ne želeći komentirati potez svojih bivših suigrača.
U proteklih tjedan dana Aljoša Asanović se, u ime spomenute trojke, više puta sastao s čelnicima Hajduka kako bi dogovorili model isplate. Što su točno dogovorili, još nije poznato.
Informaciju nam je potvrdio izvor blizak klubu te otkrio da je iznos koji će Hajduk morati isplatiti trojci ipak nešto manji jer je predsjedniku Udruge 1. HNL Igoru Štimcu nekoliko puta već isplaćivan dio njegovog uloga.

DALI TRI MILIJUNA MARAKA ZA SANIRANJE DUGOVA
Četvorica "vatrenih", u dogovoru s tadašnjim predsjednikom Grgićem, posudili su Hajduku 3 milijuna DEM kako bi pomogli da nakon šampionske sezone 2000./’01. podmiri dugove.

SUKOB INTERESA PROBLE ZA ČETVORICU 'VATRENIH'
Dogovoreno je da će ulog biti pretvoren u dionice, no nitko nije predvidio da bi se neki od četvorice "vatrenih""" (svi osim Bokšića) mogli naći u sukobu intreresa i neće smjeti zadržati dionice.

NEMA POKLANJANJA, SAMO ISPLATA U GOTOVINI
U Hajduku su se nadali da će "vatreni" iskoristiti zakonsku mogućnost te dionice dati bliskim osobama ili odvjetničkom uredu na upravljanje, no trojka se odlučila na povrat u gotovini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka