Obavijesti

Sport

Komentari 309

Opet nismo izgledali kao drugi na svijetu, sad je stigla kazna

Opet nismo izgledali kao drugi na svijetu, sad je stigla kazna
1

Veliki pobjeđuju i kad igraju nešto slabije. Da, ali ne uvijek. Kaznila nas je i pobijedila jedna prosječna reprezentacija. Pa se može propitivati zašto nije krenuo Brekalo i pogotovo hoće li Kalinić ostati jedinica

VIDEO

Azerbajdžan je bio blizu, to smo nekako izgurali. Spasila je Hrvatsku mirnoća i klasa Andreja Kramarića. Vidjelo se u tih 90 minuta kako nismo igrali dobro. No, na kraju je rezultat bio dobar. Naravno kad rezultat bude dobar, ne priča se više puno o igri.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić nakon poraza od Mađara

Pokretanje videa...

01:44

Veliki pobjeđuju i kad igraju nešto slabije. Da, ali ne uvijek. Kaznila nas je i pobijedila jedna prosječna reprezentacija. Svaka čast Mađarima, ali da je Hrvatska bila prava, onda nas susjedi ne bi dobili prvi put u povijesti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mađarska je slavila u Budimpešti 2-1.

'Vatreni' šokirani u Mađarskoj: Poveli pa izgubili preokretom
'Vatreni' šokirani u Mađarskoj: Poveli pa izgubili preokretom

Objektivno, puno je toga ovisilo o "kockastima", a oni su podbacili. Nisu podbacili svi, ali podbacila je velika većina naših igrača. Izbornik Zlatko Dalić odlučio se na četiri promjene u odnosu na četvrtak.

Nahvalio je Josipa Brekala za partiju na desnom boku protiv Azerbajdžana, a onda je protiv Mađara na toj poziciji zaigrao Tin Jedvaj. Ako je Brekalo bio toliko dobar po izborniku, onda je možda trebao ponovno dobiti šansu na istoj poziciji.

Loše je u nekoliko situacija reagirala naša obrana.

Azerbajdžan nije imao klasu da to kazni, iako je imao još nekoliko velikih prilika, ali Mađari su to znali kazniti. Možda je Škot mogao svirati i prekršaj nad Leovcem kod pobjedničkoga gola, ali Hrvatska je neshvatljivo pala i uspavala se u igri nakon vodstva.

Dobro smo prošli: Mađari htjeli penal, sudac nije svirao ni faul
Dobro smo prošli: Mađari htjeli penal, sudac nije svirao ni faul

Pričat će se puno o golu Szalaija za 1-1. Zabio je iz teške pozicije, kroz ruke Lovri Kaliniću. Morao je Kalinić puno, ali baš puno bolje reagirati u toj situaciji. Lopta mu je prošla kroz ruke i možda će ga baš ovaj primljeni gol stajati pozicije prvoga golmana.

Izgubio je poziciju prvoga golmana u Aston Villi i ako je uskoro ne vrati, onda će vjerojatno jedinica protiv Walesa u Osijeku u lipnju biti Dominik Livaković. 

Hrvatska je viceprvak svijeta i nadamo se kako će ovaj poraz biti dovoljno upozorenje pred nastavak kvalifikacija za Euro 2020. godine. Skupina nije preteška, znali smo imati i puno, ali baš puno težih. Treba se dići i već u lipnju srušiti Otočane u Gradskom vrtu. Samo s tom pobjedom može isprati gorak ukus ovog poraza u Budimpešti.

Tri boda, dva kola. Hm, ništa posebno, očekivali smo barem četiri, budimo iskreno, vjerovali u šest, a imamo samo pola od toga. No, moglo je biti i malo gore. Azerbajdžan smo jedva dobili, tu smo imali malo i sreće, sad je u Mađarskoj nije bilo.

Nema razloga za dramu, još je šest kola do kraja kvalifikacija. Na papiru smo jači od svih ostalih u skupini, ali to će trebati pokazati na terenu. Da, s puno boljom igrom i s puno većom željom. Viceprvak svijeta mora izgledati bolje. To je činjenica.

Isto tako je činjenica kako u ove dvije utakmice nije imala pravu igru. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 309
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet