Obavijesti

Sport

Komentari 7

Kako mladi Hrvati igraju! Niksi Vlašić zabio, Brekalo asistirao

Kako mladi Hrvati igraju! Niksi Vlašić zabio, Brekalo asistirao
20

Rangers je remizirao 1-1 s Young Boysima, a tragičar je bio Borna Barišić koji je zabio autogol u 89. minuti i tako donio Švicarcima bod. No Škoti su svejedno prošli u daljnju fazu Europske lige...

VIDEO

Uoči posljednjeg kola natjecanja po skupinama Europske lige 19 klubova se borilo za preostalih 11 mjesta.

Na koncu su u posljednjih 90 minuta "europsko proljeće" izborili Malmö, Kopenhagen, Getafe, Cluj, Arsenal, Eintracht, Rangers, Porto, Roma, Ludogorec i Istanbul Basaksehir.

Najneizvjesnije je bilo u skupini G gdje su sva četiri kluba mogla dalje, a na kraju najviše razloga za slavlje imali su Rangers i Porto.

Škotski velikan je na Ibroxu odigrao 1-1 protiv Young Boysa, dok je Porto na Dragau slavio sa 3-2 protiv Feyenoorda. Porto je osvojio prvo mjesto u skupini sa 10 bodova, Škoti su drugi s devet bodova, Young Boysi imaju osam, a Feyenoord pet bodova.

Autogol Barišića

Rangers je poveo u 30. minuti golom Morelosa i sve do sudačke nadoknade je držao vodstvo, a tada je hrvatski reprezentativac Borna Barišić nespretno ugurao loptu u vlastitu mrežu za 1-1. U trećoj minuti nadoknade Rangers je ostao s igračem manje nakon što je isključen Jack, ali više nije bilo vremena za potpuni preokret.

Barišić je igrao cijeli susret za Rangers, baš kao i Nikola Katić.

U drugom susretu Porto je pobijedio Feyenoord sa 3-2, a svih pet golova palo je u prvom dijelu. Porto je poveo 2-0, gosti su se vratili, da bi u završnici portugalski sastav zabio i treći pogodak.

Strijelci za Porto bili su Luis Diaz (14), Malacia (16-ag) i Soares (34), dok su za goste zabili Botteghin (19) i Larsson (22).

Lideri Bundeslige ispali

Zanimljivo je bilo i u skupini J gdje su se tri momčadi borile za prolaz (Borussia Mönchengladbach, Roma, Istanbul Basaksehir, a slavili su Turci i Talijani.

Najveće iznenađenje priredio je Istanbul Basaksehir koji je na gostovanju pobijedio Borussiju sa 2-1 i izborio prolaz u direktnom sudaru. 

Njemački sastav je poveo u 33. minuti preko Thurama, a izjednačio je Irfan Kahveci u 44. minuti. U drugom dijelu gosti su tražili drugi gol za prolaz i uspjeli su, u sudačkoj nadoknadio zabio je Criveli. Iako su u Bundesligi na prvom mjestu, Nijemci ipak nisu uspjeli izboriti daljnju fazu.

U drugom susretu Roma se 'igrala s vatrom' protiv otpisanih Austrijanaca odigravši 2-2. Domaćin je imao 1-0 i 2-1, ali su gosti oba puta izjednačili. Za Romu su zabili Perotti (7-11m) i Džeko (19), a za goste Florenzi (10-ag) i Weissman (64).

Turci su prvi, Roma druga, a Nijemci su otpali, baš kao i Austrijanci.

U skupini H Ludogorec se pridružio Espanyolu koji je bio siguran putnik i prije zadnjeg kola. U susretu za prolaz Ludogorec je odigrao 1-1 protiv Ferencvarosa i obranio bod viška. Domaćin je poveo u 24. minuti golom Lukokija, a izjednačio je Signevich u petoj minuti nadoknade.

Vlašić opet zabio

U drugom susretu koji nije imao rezultatsku važnost CSKA je na gostovanju pobijedio Espanyol sa 1-0, a gol odluke zabio je Nikola Vlašić u 84. minuti. Niksi je dobio loptu u kaznenom prostoru, napravio korak, dva prema naprijed i sjajno matirao domaćeg golmana. Dvije minute kasnije Nikola je zamijenjen, dok je Kristijan Bistrović odigrao cijeli susret. 

Nikoli je ovo već osmi gol za klub ove sezone. Sedam je utrpao u ruskom prvenstvu,  jedan je zabio u Europskoj ligi.

Sjajnom Vlašiću pridružio se i Josip Brekalo koji je asistirao u pobjedi Wolfsburga nad St. Etienneom. Odlično je probio lijevu stranu i uposlio Otavija koji je zabio za pobjedu u 52. minuti. 

Gent je pobijedio Oleksandriju 2-1 te su se tako pridružili Nijemcim u šesnaestini finala...

Manchester United je u izravnom sudaru za prvo mjesto u skupini L na Old Traffordu porazio AZ sa 4-0, a zanimljivo "Crveni vragovi" su sva četiri gola zabili u razmaku od 11 minuta. Strijelci su bili Young (53), Greenwood (58, 64) i Mata (62-11m).

 

Ždrijeb parova šesnaestine finala Europske lige bit će 16. prosinca u 13 sati u Nyonu. Uoči ždrijeba klubovi će biti podijeljeni u dva 'bubnja' - u jednom će biti 16 nositelja, a u drugom preostalih 16 klubova.  Status nositelja izborili su pobjednici 12 skupina Europske lige te četiri najbolje trećeplasirane momčadi po skupinama Lige prvaka.

(eg)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica