Obavijesti

Sport

Komentari 45

Oplela po Trumpu, govorila o gayevima pa završila na klupi

Oplela po Trumpu, govorila o gayevima pa završila na klupi
9

Megan Rapinoe igra sjajno, na SP je zabila 5 golova. Eric Cantona ju obožava, djevojka joj je NBA zvijezda Sue Bird. Javno kritizira Trumpa, u polufinalu SP ostala je na klupi, kažu: zbog ozljede

VIDEO

Amerikanke su u polufinalu SP-a u Francuskoj pobijedile Englesku koju vodi Phil Neville, 2-1. U finalu ih čeka Nizozemska ili Švedska. Dres ženske reprezentacije SAD-a najprodavaniji je Nikeov dres ikad, a Sjedinjene Države najbolja su nacija u povijesti ženskog nogometa.

Uz sve bivše i današnje uspjehe glavna priča je 33-godišnja dama koja je cijelo polufinale - presjedila na klupi. Sjajna nogometašica i gay ikona Megan Rapinoe. Njena djevojka je WNBA košarkašica, Sue Bird.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just because☺️ @sbird10

A post shared by Megan Rapinoe (@mrapinoe) on

Izbornica Jill Ellis za CNN je pojasnila kako je Rapinoe ostala među pričuvama zbog lakšeg istegnuća tetive koljena, a baš je njena zamjena Christen Press golom načela Englesku,

Dobar dio javnosti i dan nakon velike pobjede Amerikanki sumnja u istinitost te tvrdnje jer Rapinoe igra sjajno, jedna je od najboljih nogometašica planete, a na klupu preseljena nakon podsjećanja na njenu javnu kritiku na račun USA predsjednika Donalda Trumpa:

- I ako osvojimo naslov pa nas pozove na prijem, ja sigurno ne idem u je..nu Bijelu kuću. Trump je mizogeni seksist i pozivam moje suigračice da dobro razmisle prije nego se odlaskom kod njega povežu sa ovakvom državnom administracijom - izjavila je Rapinoe prije nekoliko mjeseci.

Women

- Ne, ne brinem se hoću li destabilizirati atmosferu u momčadi. Nisam to rekla ovdje na SP, na službenoj press-konferenciji nego se radi o staroj izjavi koja je sada opet izvučena na površinu, a iza koje, naravno, i dalje stojim - pojasnila je prije koji dan Amerikanka.

Naravno da Trump nije odšutio takav istup:

- Najprije neka pobijedi, a onda nek' priča. Veliki sam navijač momčadi u kojoj Rapinoe igrat i sve ću ih pozvati u Bijelu kuću osvojile titulu ili ne, ali Rapinoe nikad ne bi trebala pokazivati nepoštivanje prema svojoj državi, zastavi i Bijeloj kući - objavio je američki predsjednik na Twitteru.

Football, FIFA Women

Nakon toga Rapinoe je podigla još prašine izjavom: "Ne možete osvojiti prvenstvo bez homoseksualaca u ekipi. Nitko to do sad još nije napravio. To vam je znanost".

Sue Bird je nakon Trumpovih komentara vezanih u javne istupe njene djevojke za Player's Tribune napisala članak pod naslovom: "Dakle, predsjednik je..no mrzi moju djevojku".

Veliku podršku Megan je dobila i od glasovitog francuskog nogometaša, legende Man Uniteda Erica Cantone koji je na svom Instagram profilu objavio Meganinu fotografiju uz komentar:

- Tako velika i na nogometnom travnjaku i van njega!

Rapinoe je neupitno vrhunska nogometašica, a u paru sa Sue Bird strahovito je javno prepoznatljiva i koristi tu platformu svoje sportske izvrsnosti.

Rapinoe također priznaje da je zna biti preglasna i da je zapravo "hodajući protest", ali i ističe da nikada neće prestati sa javnim istupima u zaštitu LGBT osoba.

U međuvremenu, oni koje u nogometu najviše zanima nogomet čekaju nedjelju da vide hoće li od 17 sati u Lyonu Megan Rapinoe istrčati u američkom početnom sastavu ili ipak biti ostavljena na klupi.

France v USA - FIFA Women
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

So great on and off the football field! @mrapinoe

A post shared by Eric Cantona (@ericcantona) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Re—Swimsuit Model. 📸: @wattsupphoto #SISWIM @si_swimsuit ON. SALE. NOW.

A post shared by Megan Rapinoe (@mrapinoe) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Waterfalling all over again☺️😏🥰 @sbird10 Ankles to @alikrieger 📸

A post shared by Megan Rapinoe (@mrapinoe) on

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem