Obavijesti

Sport

Komentari 35

Oproštaj od velikana: Top 10 igrača koji su se umirovili '15.

Oproštaj od velikana: Top 10 igrača koji su se umirovili '15.
1

Svake se godine u nogometu oproste neke nogometne ikone, a mi vam donosimo njih deset koji su okončali karijeru u 2015. godini. Koga ste od njih najviše upamtili?

VIDEO

Godina 2015. već je iza nas, no još se uvijek sabiru dojmovi i učinci na sportskom planu. Neki od sportaša završili su bogate karijere, a mi vam donosimo deset izabranih nogometaša koji su objesili kopačke o klin prema Eurosportu.

10. Marcos Senna

U najboljim trenucima karijere, koji su stigli u kasnoj fazi, bio je neizostavan dio veznog reda Španjolske, za čiju je reprezentaciju nastupao na Svjetskom prvenstvu 2006. i Euru 2008. Nakon skromnog početka u Brazilu, 39-godišnjak je privukao pozornost igrajući za Villarreal tijekom 11 sezona, kojega je kao kapetan vodio do polufinala Lige prvaka 2005. Posljednje dvije godine proveo je u SAD-u igrajući za New York Cosmos.

9. Djibril Cissé

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedan od igrača koje bismo mogli staviti u skupinu "kakav je mogao biti" jer su ga ozljede i loš temperament vjerojatno zaustavile na putu do statusa jednog od najeksplozivnijih napadača Europe. U posljednjoj fazi karijere 34-godišnjak se okušao u Rusiji i Kataru. U najboljim danima u Liverpoolu bio je vrhunski egzekutor.

8. Álvaro Recoba

Imao je jednu od najboljih ljevica svoje generacije koju je brusio u Interu osam dugih godina. Urugvajska zvijezda osvojila je brojne titule s "nerazzurrima", a pomogla je i lokalnom klubu Nacionalu da osvoji dva prvenstva nakon povratka kući. Reputacija strijelca fenomenalnih golova živjet će dugo u Serie A.

7. Sebastian Kehl

Samo dvije od 13 sezona u Borussiji Dortmund igrao je na preferiranoj poziciji defenzivnog veznog. Svejedno, navijače BVB-a rastužilo je vješanje kopački o klin igrača koji je doprinio osvajanju triju bundesligaških naslova. Prije potpisa za sastav iz Vestfalije 35-godišnjak je igrao za Hannover i Freiburg.

6. Rogério Ceni

Legenda u rodnom Brazilu. Šteta je što se nikad nije probio u Europu kako bi još više poboljšao svoju reputaciju, ali tko zna, možda njegov stil ovdje ne bi toliko dolazio do izražaja. Golman koji je od svoje 42 godine čak 23 proveo u São Paulu, nastupio više od 1250 puta i zabio 131 gol u svim natjecanjima. Specijalist za prekide čiji su penali i slobodnjaci bili idealni za videokompilacije. Bio je vješt i među stativama, zbog čega je i odigrao 16 utakmica za reprezentaciju.

5. Pablo Aimar

Prozvali su ga novim Maradonom. Nije dosegao visine kao njegov sunarodnjak, ali je impresionirao tijekom dugačke nogometne karijere. Ovaj je razigravač s 21 godinom prešao u Valenciju za čak 24 milijuna eura nakon što se probio u River Plateu. Danas 36-godišnjak, čarobirao je u Valencijinim pohodima na dvije titule u Primeri prije nego što je zaigrao za Zaragozu i Benficu.

4. David Trézéguet

Apsolutni velikan ove igre. Trézéguetovo vrijeme na nogometnim terenima završilo je nakon nekoliko godina u "divljini" igrajući u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Argentini i Indiji. Prije toga francuski reprezentativni napadač osvojio je mnoštvo trofeja; od Svjetskog i Europskog prvenstva do nacionalnih naslova u Francuskoj i Italiji s Monacom odnosno Juventusom.

3. Rio Ferdinand

Bilo bi se teško suprotstaviti tvrdnji da je jedan od najboljih stopera koje je svijet vidio u zadnjih 20 godina i svakako ima pozamašnu listu postignuća. Nakon etapa u West Hamu i Leedsu, preselio se u Manchester United gdje je osvojio šest premijerligaških naslova i Ligu prvaka tijekom 12 godina na Old Traffordu. Ovaj je sjajni 37-godišnjak također nastupio 81 put za Englesku.

2. Rivaldo

Osvajač Zlatne lopte 1999. još je jedan od nogometnih avanturista nakon što je uzeo sve što nogomet može ponuditi. Iskusio je nogomet u Grčkoj, Uzbekistanu i Angoli prije nego što se vratio u Brazil i sa sinom zaigrao za klub Mogi Mirim, kojem je i predsjednik. Tijekom ranih 2000-ih bilo je malo boljih nogometaša, pokazao je talent na najvećim mogućim scenama nastupajući na Svjetskom prvenstvu i u Ligi prvaka.

1. Raúl

Pogledate li pojam "stroj za postizanje golova" u rječniku, vidjet ćete fotografiju ove španjolske 38-godišnje legende. Nakon što je postao najbolji strijelac Real Madrida svih vremena i igrač s najvećim brojem nastupa, "trpao" je za Schalke, Al Sadd i New York Cosmos, a u potonjem je i okončao karijeru. Može biti ponosan na gotovo 400 postignutih golova u 20-godišnjoj profesionalnoj karijeri uz nebrojen popis klupskih i individualnih nagrada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram