Obavijesti

Sport

Komentari 25

Oreščanin: Naš cilj za sljedeću sezonu je najmanje biti drugi

Oreščanin: Naš cilj za sljedeću sezonu je najmanje biti drugi
1

Rasplet stanja u HNL-u već je odavno poznat, a još se mora odigrati posljednje, 36. kolo. Sastaju se Dinamo i Hajduk, a trener gostiju optimističan je pred gostovanje u Maksimiru

VIDEO

 Pripremamo se za utakmicu kao svaku drugu. Mislim da je teško igrati na nulu. Imamo plan i ideju kako bismo trebali izgledati sutra. Očekujemo Dinamo kao i cijelu sezonu. Apsolutno ih respektiramo i poštujemo, to su pokazali rezultatima tijekom sezone. Pripremamo se za utakmicu gledajući njihove dobre i loše strane. Nadam se da će oba protivnika biti raspoložena, rekao je prije utakmice s Dinamo trener Hajduka Siniša Oreščanin.

'Bilima' treba bod da potvrde treće mjesto (ili bilo što osim pobjede Osijeka) na Maksimiru trener 'bilih' imat će problema s ozljedama. Nema Juranovića, Bradarića, Vučura, Mikulića, Ivanovskog, Sahitija i Josipa Bašića. Dinamo će se htjeti iskupiti pred domaćom publikom za poraz u finalu Kupa protiv Rijeke (3-1), dok Hajduk u ovoj utakmici ne želi izgubiti. 

- Ne bi valjalo izgubiti, ovdje je to model, što je normalno, veliki smo klub. Ne bih potencirao da je to sudbonosno. Želim biti iznad toga i da se normalno pripremamo. Apsolutno fokus na nas. - rekao je strateg gostiju. 

Splitski je klub osigurao nastup u Europi, a za nadolazeću sezonu 'bili' se žele pojačati. Možda će to biti netko iz HNL-a, ali veća je vjerojatnost za dovođenjem stranaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vrlo brzo će sportski direktor izaći pred vas. Ovaj prijelazni rok je možda najbitniji do sada, kako bismo uskladili ciljeve i želje. Jedno je navijački pogled. Svi bismo mi željeli dovesti dva-tri top igrača, ali to nije lako. Treba dobro prokopati i uz vrijednost i što manju cijenu naći dobrog igrača. Vidimo mi domaće igrače kao pojačanja, ali vjerujte mi da su skuplji igrači u HNL-u nego strani. Cijene igrača u HNL-u su nebulozne.

Uvijek je otvoreno pitanje i za napad na titulu sljedeće sezone.

- Pokušavam i trudim se kontrolirati da ne budem slatkorječiv. Nadam se da su ljudi prepoznali naš rad i opus. Vjerujem da znam kako navijač razmišlja. Statistika i što smo napravili ovog proljeća daje nadu navijaču da to možemo ponoviti. Znamo da smo napravili dobre temelje za iduću sezonu. Ako prijelazni rok bude odrađen na pravi način vjerujem da možemo biti duže u utrci za vrh tablice. Nekakav cilj koji je postavljen je najmanje drugo mjesto - zaključio je Oreščanin.

Utakmica 36. kola 1. HNL između Dinama i Hajduka na rasporedu je u nedjelju, 26. svibnja, s početkom u 19 sati na Maksimiru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram