Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Oreščanin: Sve se poklopilo! S Jurićem imam poseban odnos

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Mijenjamo i mijenjali smo postave, tražimo profil igrača koji nam najbolje odgovara u svakoj utakmici. Danas je to bio Jurić, sutra netko drugi. Momčad pokazuje da zna što mi želimo, kaže trener 'bilih'

Sve ste vidjeli i sami, savršeno otvaranje utakmice, kad se ovako puste kočnice i momčad reagira tako dobro, ne možeš im nego čestitati. Potpuno zaslužena pobjeda, rekao je Siniša Oreščanin nakon uvjerljive pobjede Hajduka 4-0 nad Rijekom.

Gdje je bila prijelomnica, zbog čega se ovo dogodilo?

- Ništa, jednostavno se sve poklopilo. Igrali smo mi ovako i ranije, pa i s Dinamom, nije ovo bio klik nego proces rasta koji dolazi s vremenom.

Je li ovo igra kakvu priželjkujete i ima li vaš Hajduk još prostora za napredak?

- Uvijek postoji prostor za napredak. Ovo je proces koji smo gradili, pričali smo, pokušavali, u nekim ranijim utakmicama imali smo problema koji danas nisu bili vidljivi. Danas smo sve odradili savršeno, ovo je vrijedna pobjeda za samopouzdanje, da svi vide da sve ovo što radimo ima smisla. Ali nema euforije, treba stati na loptu i ići dalje.

Jurić je danas bio motor Hajduka?

- Mijenjamo i mijenjali smo postave, tražimo profil igrača koji nam najbolje odgovara u svakoj utakmici. Danas je to bio on, sutra netko drugi. Momčad pokazuje da zna što mi želimo, dobra, pozitivna energija od početka nas okružuje unutar momčadi, zatvorili smo se u svlačionicu i radimo. Sa Stankom imam poseban odnos još iz B momčadi...

U kojem segmentu ste slomili Rijeku?

- Rijeka je imala problem s našim mehanizmima, ostavljali su nam dosta prostora. Rijeka je jako dobra momčad, gospodin Bišćan radi jako dobar posao, ali mi smo danas taktički dominirali, oni nisu mogli odgovoriti na našu dominaciju na oba kraja terena.

Počeli ste dobivati protivnike iz gornjeg dijela ljestvice, još Gorica pa Dinamo, je li vam to dodatni motiv za iduće kolo i Goricu, da cementirate poziciju za Europu?

- Nama je motiv svaka iduća utakmica, od prvoga dana od kad smo došli, došli smo tiho, rekli smo da ćemo se pokušati ušuljati u Europu. Donijeli smo odluku kako ćemo slagati i dizati momčad, i nadam se da se vide pomaci. Sretan sam zbog stožera i momčadi, naravno i zbog naših navijača.

Mogu li navijači očekivati Hajduka u borbi za vrh iduće sezone?

- Mi se nadamo. Ovo su jako dobra iskustva, mi smo uvjereni da se ovakva situacija u kojoj smo bili više neće ponoviti...

Komentari (25)
  • Žao mi ovog čovjeka.Sad je radostan i popularan,ali zna i on da će doći dan kad će ga Torcida prebiti negdje na rivi pred ženom i djecom.

    20. 4. 2019,   23:24
  • Ajde pusila vam Rijeka.... Kako Bišćan kaže odmarao je neke igrače... Pa kakav je to derbi.??? Namještaljka.

    21. 4. 2019,   11:22
  • Jurića za kapetana, u repku, u Real za 50 000 000 eura

    21. 4. 2019,   08:12