Obavijesti

Sport

Komentari 2

Oršić: Igrao sam s veznjakom Benfice, baš je strašan igrač

Oršić: Igrao sam s veznjakom Benfice, baš je strašan igrač
1

Brazilac Gabriel danas je jedna od načvršćih karika Benfice. Još kao klinac potpisao je za talijanski Juventus, za njih nikada nije zaigrao, a njegov su razvoj usporila čak tri loma noge!?

VIDEO

Dobro se sjećam Gabriela, riječ je o ljevaku, pravom defenzivnom veznom igraču. Bio je standardan u Speziji, ali je onda slomio nogu, pa bio dulje ozlijeđen, kaže nam Mislav Oršić koji je s ponajboljim veznjakom Benfice svojedobno igrao u Speziji.

- Tko bi rekao da ćemo se jednog dana ponovo sresti, i to u ogledu osmine finala Europske lige između Dinama i Benfice? Ne, nismo ostali u kontaktu, niti se čuli proteklih dana. Iskreno, nisam ga pratio posljednjih godina, ipak smo se i on i ja vrlo kratko zadržali u Speziji. Ali, baš je bio dobar, vrlo snažan igrač, sigurno da ćemo se pozdraviti kada se vidimo - poručio je Oršić.

Zanimljivo niti jedan od njih nije se te sezone 2013/14. naigrao u Speziji, krilni napadač modrih karijeru je ubrzo preko Rijeke i Celja nastavio u Južnu Koreju, dok je Gabriel kao igrač Juventusa odradio brojne posudbe (Resende, Pro Vercelli, Pescara, Livorno, Leganes). Gabriel je već u ranim danima iz Brazila stigao u omladinski pogon Juventusa, a njegovu su karijeru bitno usporila tri loma noge!? Ozbiljnijem nogometu vratio se u dresu španjolskog Leganesa odakle je odakle je prošloga ljeta stigao u Benficu.

No, Dinamo i Benfica imaju još poveznica, još su neki igrači zajedno nastupali kroz svoju karijeru u klubovima i reprezentacijama. Izet Hajrović i Haris Seferović poznaju se od davnih dana, obojica su prošli omladinsku školu Grasshoppersa. A kako je riječ gotovo o vršnjacima (Hajrović rođen 1991., Seferović 1992. godine), poznaju se još kao djeca. A Seferović za reprezentaciju Švicarske nastupa s Marijom Gavranovićem.

- Mi smo davno igrali i za juniore Grasshoppersa, zajedno rasli kroz taj omladinski pogon, a onda zajednički napravili taj korak u seniorsku momčad. Haris Seferović je prilično rano ostvario prvi inozemni transfer i otišao u Italiju, ja sam ipak puno dulje ostao u seniorima Grasshoppersa - kaže Izet Hajrović, pa dodaje:

- Drago mi je što je ostvario ovako dobru karijeru, pravi je dečko. Veliki je pozitivac, mislim kako smo po tome dosta slični. I dan danas smo u kontaktu, ali se ovih dana nismo čuli. Znam da je već razgovarao s Marijom Gavranovićem, ali sigurno kako ćemo i mi malo porazgovarati prije naše međusobne utakmice.

Kevin Theophile-Catherine svojedobno je svlačionicu dijelio sa Sebastienom Corchijom, braničem koji će vjerojatno u Zagrebu zaigrati na desnom boku Benfice. Bilo je to u U-21 reprezentaciji Francuske, a za mlade tricolore tada su još igrali Mapou Yanga-Mbiwa, Eliaquim Mangala, Etienne Capoue, Maxime Gonalons, Anthony Modeste... Standardni branič Dinama zaigrao je u kvalifikacijskom ogledu protiv vršnjaka iz Ukrajine (Rakitski, Stepanenko, Jarmolenko, Konopljanka...), a završilo je 2:2.

- Sebastien Corchia je jako dobar igrač, znam ga prilično dobro, ali nismo u kontaktu, pa se nismo čuli niti posljednjih dana. Bili smo zajedno u mlađim kategorijama francuske reprezentacije, ali mislim da samo jednu utakmicu odigrali zajedno. Riječ je o odličnom desnom beku, koji vrlo dobro igra i lijevom nogom. Odlična je osoba, ali i pravi igrač - poručio je Theophile.

Francuska se tada nije uspjela kvalificirati za Europsko prvenstvo 2011. godine, a u toj generaciji mladih tricolora još su igrali Morgan Schneiderlin, Yacine Brahimi (kasnije A reprezentativac Alžira), Mamadou Sakho, Moussa Sissoko... Kevin Theophile-Catherine u tim je kvalifikacijama zaigrao 90 minuta protiv Ukrajine, bio na klupi u posljednjem ogledu s Maltom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom