Obavijesti

Sport

Komentari 27

Oršić je odsprintao 87 metara! Tomo Ivković: On je neshvaćen

Oršić je odsprintao 87 metara! Tomo Ivković: On je neshvaćen
2

Znali smo da je Pjatov sklon greškama, računali smo na nešto. A najviše nam je u analizi pomogao Eintracht, koji je lani izbacio Šahtar jer im je napadao krila, otkrio je Bjelica

VIDEO

Bili smo u napadu konkretni, opušteniji nego u Manchesteru, opasniji. Htjeli smo se braniti u sustavu 4-3-3, da Stojanović i Oršić izlaze visoko, pa smo tijekom utakmice promijenili da Oršić zatvara sredinu, a Leovac se diže.

Opisao je tako Nenad Bjelica gostujući na HTV-u detalje pripreme za utakmicu u Harkivu. U kojoj je nadigrao ukrajinskog prvaka i osvojio važan bod.

Pokretanje videa...

00:28

- Najvažnija je agresivnost i energija, ne formacija. Prvih 10-15 minuta bilo je malo zbunjenosti i neodlučnosti, pa smo vratili Ademija uz Moru na ‘šesticu’ jer Taison i Marlos tamo djeluju. Igrali smo visoki presing, rekli smo da ćemo ih ako treba pritiskati i u njihovom golu, jer smo vidjeli da ne trpe agresivnost - dodao je, pa otkrio gdje je crpio najviše ideja kako zaustaviti Šahtar:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vidjeli smo u njihovim europskim utakmicama, pogotovo onoj prošlosezonskoj protiv Eintrachta, koji ih je izbacio. Protiv igrača kao što su Brazilci ne možeš drugačije nego disati im za vratim, ne dati im igrati. I najveća je zapravo kvaliteta naše pripreme to što smo se pripremali jedan dan! I tako brzo igrači prihvate i provedu i djelo sve, jako sam ponosan.

Tomislav Ivković naglasio je da Dinamo ima taktički vrlo inteligentne igrače, inače to ne bi bilo moguće, a Bjelica je nastavio:

- Vidjeli smo da krila ne igraju obranu, ni Taison, a pogotovo Marlos. On i ne igra na desnom krilu. Htjeli smo više napadati po lijevoj strani i da Oršić izvuče beka u sredinu pa Leovac dobije prostor.

A onda je snimka pokazala fantastičan Oršićev prodor, kada se otresao trojice-četvorice Šahtarovih igrača i pogodio vratnicu. Bilo je tada 1-1. Grafika je pokazala da je u trku s loptom, driblajući pritom suparnike, Mislav prešao 87 metara i trčao brzinom između 24 i 29 km/h.

- Da su to napravili Ronaldo, Messi ili Bale, vrtjelo bi se cijeli dan. On ima moć, kvalitetu, izdržljivost i brzinu, i još dobru završnicu. I taktičku i nogometnu inteligenciju, samo je nažalost još neshvaćen - tvrdi Ivković, a Bjelica je dodao:

- Ima i visok momčadski dih, radi puno za ekipu, a evo, samo smo ga malo rasteretili defenzivnih obveza u zadnjim utakmicama i odmah je zabio toliko golova. Bit će ubrzo važan igrač i reprezentacije.

Kakav preokret! Čak i engleske 'klade' vjeruju u prolaz Dinama
Kakav preokret! Čak i engleske 'klade' vjeruju u prolaz Dinama

Red je došao na analizu nesvakidašnje gluposti golmana Pjatova, koji je borilačkim zahvatom srušio Gavranovića i skrivio penal.

- To sam ja tisuću puta napravio, ali zaletio sam se prsima u igrača i onda je to faul za golmana. A što je Pjatov mislio doista je teško reći - čudio se bivši golman Ivković, a Bjelica je priznao:

- Rekli smo igračima da je Pjatov sklon pogreškama, protiv Eintrachta je obranio jednu loptu pa sam ušao u gol, protiv Zorje je dodao suparniku da mu zabije gol, u svakoj utakmici napravi neku greškicu. Računali smo na nešto od njega, iako je i obranio, recimo, vrhunski onaj udarac Olma.

Petar Stojanović dobio je dosta negativnih kritika.

- On je igrao poziciju koju još nikad nije, u napadu je trebao stajati široko, između Ismaylija i Konopljanke, a u obrani čuvati Ismaylija. I još je rano dobio karton. Tako da mu ne zamjeram pokoju greškicu, dok god daje sve od sebe.

Trener i u Zagrebu očekuje sličnu utakmicu:

- Vidjeli smo recept, opet ćemo igrati agresivnu obranu i moramo još bolje zatvoriti linije jer oba smo gola primili na taj način, kao i jedan protiv Cityja.

Pokretanje videa...

00:38
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi