Obavijesti

Sport

Komentari 10

Oršić kao Messi, Istra na pogon Ndija i Obenga, Caktaš sjajan...

Oršić kao Messi, Istra na pogon Ndija i Obenga, Caktaš sjajan...
1

Iza nas je prvo proljetno, 19. kolo Prve hrvatske nogometne lige. Hajduk je u Gradskom vrtu nakon četiri godine srušio Osijek, Dinamo je utrpao sedam komada Rudešu, a Gorica je na Rujevici iznenadila Rijeku

VIDEO

Vidjeli smo nekoliko vrlo dobrih utakmica u prvom proljetnom kolu.

Lokomotiva je s 2-0 pobijedila redizajnirani Inter Zaprešić, dok su Istra 1961 i Slaven Belupo podijelili bodove na Aldo Drosini (1-1). Puljani su predstavili nekoliko novih igrača, a najviše se svidio Kamerunac Daniel Ndi (23) koji ima iskustvo i iz LaLige, odmah je zabio 'farmaceutima'. Belupo je pak nastavio sa serijom remija te je u tom segmentu 'najjači' u Europi. Pod trenerom Ivicom Sertićem Slaven je odigrao pet utakmica uz pet remija.

Dinamo se poigrao s Rudešom te ih torpedirao sa sedam komada što je druga najveća trenerska pobjeda Nenada Bjelice (8-1 najveća op.a.). Mislav Oršić zabio je tri komada, a Izet Hajrović dva. Hajro je dojam pokvario dvjema pomalo amaterskim pogreškama nakon kojih je Tomislav Štrkalj postigao jedina dva gola Rudeša na utakmici.

Gorica je kreirala najveće iznenađenje pobjedom 3-1 na Rujevici protiv Rijeke. Ipak, možemo li uopće govoriti o iznenađenjima kada je Jakirovićeva momčad u pitanju. Derbi susret odigrali su Osijek i Hajduk u Gradskom vrtu, a pobijedili su Splićani golom Mije Caktaša.

Donosimo najbolju momčad 19. kola 1. HNL prema Facebook stranici Romantika.

Najboljih jedanaest 19. kola HNL-a: 4-2-3-1

Josip Posavec - Hajdukov golman potvrdio je da se nalazi u sjajnoj formi. Ozljede su napokon iza njega, a protiv Osijeka je svoju mrežu održao netaknutom. Splićani će morati posegnuti u džep i otkupiti njegov ugovor od Palerma.

Marijan Čabraja - Ovaj dečko bi mogao biti veliko otkriće u nastavku sezone. Gorici se jesenas kasno priključio, a pokazao je da može držati cijelu lijevu stranu. Polivalentan igrač, a taktički vrlo potkovan. Protiv Rijeke izborio penal nakon što je poput metka uletio u šesnaesterac.

Ante Majstorović - Bivši stoper Splita ove se godine prometnuo u najjaču obrambenu kariku Lokosa. Imao je nekoliko solidnih intervencija, a momčad Gorana Tomića još jednom nije primila gol.

Ivan Tatomirović - Već u prvom nastupu je potvrdio da će biti veliko pojačanje za 'diva iz predgrađa'. Iako je Inter izgubio od Lokosa (2-0), Tatomirović je spriječio još nekoliko velikih prilika zagrebačke momčadi. Nisu uzalud bile Toplakove pohvale i najave kad je potpisao za Inter.

Giorgi Mchedlishvili - Gruzijac se prema našim izvorima nalazi na korak do tamošnje reprezentacije, a poziv izbornika i definitivno bi mogao izboriti nakon prezentacije na Rujevici. U 3-1 slavlju protiv Rijeke asistirao je za gol.

Obeng Regan - Ganac ove sezone igra kao preporođen. Brz, motoričan, sjajnog udarca, polivalentan, a k tome i ljevak, sve su to superlativi koje moramo vezati uz ovog igrača. Izdominirao veznjake Slaven Belupa.

Luka Ivanušec - Interes CSKA nije ga poljuljao, čak naprotiv, protiv Intera je odigrao dobru utakmicu, a stigao je zabiti i gol iz penala koji mu je Dejan Radonjić nesebično prepustio.

Mislav Oršić - Ako mu se išta u ovoj Dinamovoj sezoni moglo predbaciti to su nastupi u HNL-u. U Europi je bio sjajan, a u domaćem prvenstvu veliki dužnik što je i sam nekoliko puta naglašavao. Ipak, već u prvom proljetnom kolu utrpao je tri komada Rudešu.

Mijo Caktaš - Ne dira ga oduzeta kapetanska traka. Opet je odradio dobru utakmicu i po tko zna koji put pokazao da ima idealan tajming i ulazak iz drugog plana. Golom je srušio Osijek na Gradskom vrtu (1-0).

Daniel Ndi - Sjajan debi Kamerunca za Istru 1961. Zabio je gol u 1-1 remiju sa Slaven Belupom na Aldo Drosini nakon što se sjajno snašao na ubačaj Roberta Perića-Komšića. Mogao bi biti pun pogodak.

Bruno Petković - Mladić iz Metkovića igra kao preporođen nakon odlaska s Apenina. Uzeo je mjesto u vrhu napada ispred ozlijeđenog Marija Gavranovića i novopridošlog Komnena Andrića. Rudešu je zabio jedan te još dvaput asistirao.

MOMČAD KOLA: Donosimo najbolje pojedince 19. kola Josip Posavec - Hajdukov golman potvrdio je da se nalazi u sjajnoj...

Objavljuje RomantikaUtorak, 5. veljače 2019.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve