Obavijesti

Sport

Komentari 91

Oršiću 'desetka' za povijest, čudesni Olmo, oduševili bekovi

Oršiću 'desetka' za povijest, čudesni Olmo, oduševili bekovi
1

Dominik Livaković upisao je čudesnu obranu koja će, budite sigurni, biti jedna od najboljih u 1. kolu Lige prvaka, a obrambena trojka (Theophile, Dilaver, Perić) bila je poput švicarskog sata...

VIDEO

Dinamo je u čudesnoj večeri upisao povijesnu pobjedu, 'modri' su na otvaranju Lige prvaka s 4-0 svladali Atalantu. Dugi niz godina slušali smo kako se Europa smije Dinamu jer je hrvatski prvak u ovom natjecanju znao primiti i previše golova, no i ovu je utakmicu - gledala nogometna Europa. I sada se svi - dive Zagrepčanima.

Pokretanje videa...

00:19

Junak utakmice bio je trostruki strijelac Mislav Oršić, nevjerojatnu utakmicu odigrali su bočni igrači Marin Leovac i Petar Stojanović, Arijan Ademi je dominirao sredinom terena, dok se Dani Olmo na trenutke poigravao, čak i rugao s nogometašima Atalante. Pogledajmo kako su igrači Dinama odigrali večeras...

Najveća pobjeda u Ligi prvaka, a Dinamo ima i prvog strijelca
Najveća pobjeda u Ligi prvaka, a Dinamo ima i prvog strijelca

Dominik Livaković (9) - Talijani su prvi udarac prema vratima Dinama u prvom dijelu uputili telk u sudačkoj nadoknadi. Livaković je, kao i inače, bio siguran. Istina, imao i sreće kod grede Iličića u 7. minuti. A njegova obrana Zapati će, budite sigurni, biti jedna od najboljih u 1. kolu Lige prvaka, čudesno.

Kevin Theophile-Catherine (8,5) - iznenađujuće se našao o početnoj postavi, bio zadužen za žestoku borbu s fizički moćnim Zapatom. I tu je bio siguran, ponekad i preagresivan, pa je vrlo rano dobio žuti karton. Na kraju i slučajno asistirao za hat-trick Oršića.

Emir Dilaver (8,5) - Nenad Bjelica je opet 'čarobirao', tako Dilavera večeras postavio kao libera. A on je dominirao zrakom, bio siguran i beskompromisan, vođa na terenu, ali i izvan njega.

Dino Perić (8,5) - još jedna uvjerljiva partija, Perić je protiv Talijana više išao prema naprijed nego i u nekim HNL utakmicama. Točan u predaji, voli se zaigrati, pa i 'lažnjakom' lomiti suparnike. 

Nikola Moro (8,5) - u početnoj fazi utakmice imao je dva-tri nespretna 'na knap'dodavanja, a onda se stabilizirao i postao dominantan. Dugim loptama mijenjao strane, gurao Dinamove napadače iza leđa Atalantine obrane. 

od 73. Gojak (-) - ušao kako bi Nenad Bjelica dodatno učvrstio sredinu terena, kako razina trke ne bi pala, Gojak je sve svoje dobro odradio...

Petar Stojanović (9) - gotovo je nevjerojatna pretvorba slovenskog reprezentativca, dugo je desni bok bio problem, no Stojanović sada igra u sjajnoj formi. Asistirao za gol Leovca, ubacio s desne strane i kod drugog gola Oršića. I uz sve to, obrana nije patila. 

Arijan Ademi (9) - kapetan nikada ne razočara, tako nije bilo ni večeras, dapače. Vrlo aktivan u oba smjera, prodirao po desnoj strani (kod prve prilike za Petkovića), asistirao Oršiću za treći gol Dinama. Njegov voljni moment dizao je cijelu momčad.

Dani Olmo (9,5) - zanimljivo, Dani Olmo nije zabio, nije niti asistirao, ali je bio maestralan. Lako moguće i najbolji na terenu. Imponira lakoća kojom se Olmo riješavao svojih čuvara, miran s loptom u nogama, a kod drugog gola Dinama vrhunskim potezom na lijevoj strani 'izbacio' asistenta Leovca. 

Marin Leovac (9,5) - daleko, ali daleko najbolja utakmica u dresu Dinama. Lijepim golom 'otvorio' goste, pa fantastično asistirao za 2-0. U obrani se borio s Iličićem, ali i tu napravio sjajan posao.

Mislav Oršić (10) - njegov dolazak u Dinamo bila je jedna od najboljih odluka čelnika kluba posljednjih godina. Hrvatski reprezentativac razletio se terenom, bježao na sve strane i zabijao. Prvo je lijepo prizemno pogodio, pa glavom na drugoj vratnici zabio za 2-0, a onda do kraja utakmice efektno kompletirao hat-trick. 

od 76. Ivanušec (-) - dobio priliku u završnici susreta, osjetio kako je to srušiti Atalantu.

Bruno Petković (9) - već na samom početku utakmice mogao je zabiti nakon prodora Ademija, ali nije uspio. I ovoga puta moćan s loptom u nogama, skakački odličan, vezao po dva-tri talijanska čuvara, tako otvarao prostor suigračima po bokovima.

od 82. Mario Gavranović (-) - dobio priliku umjesto Brune Petkovića u posljednjim minutama...

Kako su igrali igrači Atalante?

Pierluigi Gollini (5) - potpuno nemoćan kod sva tri gola Dinama u prvom dijelu, ali tu ništa nije ni obranio. I on je proradio u nastavku, obranio jedan zicer Oršiću, on Dinamov mu je krilni igrač ubrzo uzvratio i zabio hat-trick.

Rafael Toloi (5) - nekako najsmireniji i najsigurniji iz gostujućeg obrambenog trojca. Pokušavao pokrpati rupe svojih suigrača, ali to je bilo nemoguće.

Berat Djimsiti (5) - imao velike muke s Petkovićem, odmah je bilo jasno kako mu u skoku ne može parirati. Prvi dobio žuti karton na utakmici, pa više nije mogao biti ni agresivan.

Andrea Masiello (5) - njega pamtimo po teškom padu nakon jednog sudara s Petkovićem na sredini terena, a radio je velike probleme - svojim suigračima. Imao puno pogrešaka, netočnih dodavanja, pa i krivih procjena. Gotovo nevjerojatno da takav igrač već 15-ak godina igra Serie A...

od 46. Ruslan Malinovskij (5,5) - Ukrajinac je zaigrao u drugom dijelu, pokazao se kao fin tehničar i za razliku od većine suigrača - jak na lopti.

Hans Hateboer (5) - desni bek Atalante je bio prilično zatvoren, ostao bez opasnijih napadačkih izleta. A nije briljirao niti u fazi obrane, Olmo ga je u jednoj situaciji toliko izvrtio 'lažnjacima' u kaznenom prostoru Atalante da je čak pao na tlo. Poslije četvrtog gola Dinama čak se i posvađao sa svojim suigračima (Toloi, 

Marten de Roon (5) - prednjačio nervozom, ali i ogromnom količinom trke. Puno prigovarao, udarao po nogama, mahao rukama i gestikulirao prema sucu, zaradio javnu opomenu. Tenički korektan, ali i prilično limitiran veznjak.

Remo Freuler (5) - e taj je potpuno podbacio. Točnije, djelovao poput kakvog amatera. Potpuno nemiran s loptom u nogama, a njemu iza leđa je Ademi pobjegao u nekoliko situacija. Iskusni Gian Piero Gasparini zamijenio ga je već na poluvremenu.

od 46. Mario Pašalić (5,5) - kao i Malinovskij ušao već na poluvremenu, podigao igru Atalantu na višu razinu. Talijani su u nastavku uspjeli parirati, a Pašalić je u 55. minuti mogao i zabiti u Maksimiru, no njegov je pokušaj otišao pored gola.

Robin Gosens (5) - potpuno izgubljen na lijevom boku, pored njega su Stojanović i Ademi prodirali cijelo vrijeme. Dinamo je 10-ak puta opasno probio taj bok, Gosens nije pronalazio načina kako zaustavio 'modre' adute.

Josip Iličić (5,5) - za razliku od potpuno neraspoloženih suigrača, Slovenac je barem na individualnu kvalitetu pokušavao prijetiti. U ranoj fazi utakmice pogodio gredu (već u 7. minuti), imao nekoliko pokušaja iz daljine. Tijekom utakmice je dvaput mijenjao kopačke, one u kojima će matirati Livakovića nije pronašao.

Alejandro Gomez (5) - omaleni Argentinac sije strah i trepet po talijanskog ligi, ali Maksimir neće pamtiti po dobrome. Lagan igrač niskog težišta, dribla na obje strani. Ali, po Italiji, u Maksimiru se i nije nadriblao...

Duvan Zapata (5) - njega su se u Dinamu nekako najviše pribojavali, na koncu - bez razloga. Kolumbijac ima impresivnu fizičku staturu, ali i Dinamo ima impresivne stopere koji su se lakoćom nosili sa Zapatom. A Zapata se u Maksimiru i napromšivao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica