Obavijesti

Sport

Komentari 1

Osam godina kazne: Lagala je o pobačaju da opravda doping

Osam godina kazne: Lagala je o pobačaju da opravda doping
1

Pobjednica maratona iz Kenije na OI u Rio de Janeiru, Jemima Sumgong, je bila pozitivna na EPO. U obrani je lagala i koristila falsificirane dokumente i nalaze. Suspendirana je na osam godina

VIDEO

Kenijka Jemima Sumgong, aktualna olimpijska pobjednica u maratonu, suspendirana je na osam godina jer je pokušala ometati istragu o pozitivnom nalazu na doping EPO, lažima i lažiranim dokumentima, objavila je u petak Jedinicu za integritet atletike (AIU).

Sumgong, prva olimpijska pobjednica u maratonu iz Kenije na OI u Rio de Janeiru, bila je pozitivna na EPO na testiranju provedenom pet mjeseci prije uspjeha na Igrama što joj je donijelo suspenziju na četiri godine.

FILE PHOTO: Athletics - Women

Sazvan na zahtjev AIU-a, disciplinski sud Međunarodne atletske federacije (IAAF) je ocijenio da je Sumgong tijekom istrage o pozitivnom nalazu lagala i koristila lažirane dokumente vezano za navodni tretman u bolnici pokušavajući opravdati prisutnost EPO-a u organizmu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sud je na kraju odlučio suspendirati 34-godišnju Sumgong na osam godina, a suspenzija počinje teći od datuma presude 17. siječnja.

Objašnjavajući pozitivan nalaz Sumgong je istražiteljima rekla da je primila injekciju EPO-a kao i transfuziju u jednoj kenijskoj bolnici nakon prekida izvanmaterične trudnoće što je potkrijepila liječničkom potvrdom.

No istraga je pokazala da Sumgong nije bila u toj bolnici na navedeni datum te da je dokument koji je predala lažiran "čime je namjerno pokušala ometati istragu", navodi se u presudi.

Sumgong je već jednom bila suspendirana, 2012. na jednu godinu nakon žalbe na odluku o dvije godine zbog uzimanja zabranjenog steroida Prednisolona.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener