Obavijesti

Sport

Komentari 24

Osijek s čovjekom više svladao Istru penalom u zadnjoj minuti

Osijek s čovjekom više svladao Istru penalom u zadnjoj minuti
7

Teškom mukom momčad Ivice Kuleševića slomila je Puljane (1-0) koji za pobjedu ne znaju gotovo četiri mjeseca. Mirko Marić prvi je čovjek s dvoznamenkastim brojem golova u HNL-u

VIDEO

Sekunde su dijelile Istru 1961 do velikog boda protiv Osijeka na Gradskom vrtu, ali kobna je bila pogreška španjolskog braniča Sergija Gonzáleza Testóna kojom je u 95. minuti dao šansu najboljem strijelcu lige Mirku Mariću da iz penala zabije 10. gol sezone za konačnih 1-0.

Pokretanje videa...

01:41

González je s leđa visoko podigao nogu prema natrčalom Josipu Špoljariću, Marić je pucao po sredini, Josip Čondrić imao ju je na ruci, ali otišla je u mrežu. Marić je tim golom povećao vodstvo na ljestvici strijelaca HNL-a, ima dva gola više ispred prvih pratitelja Mislava Oršića (Dinamo) i Serdera Serderova (Inter).

Mučila se momčad Ivice Kuleševića usprkos igraču više od 52. minute i drugoga žutog kartona Markusa Pavića. Dvaput je Istrane spašavala prečka, pogodio ju je Mile Škorić iz slobodnjaka u 46., potom i Špoljarić iz čiste situacije u 73. minuti, ali na kraju su ipak ostali praznih ruku.

Nakon poraza na gostovanjima kod Dinama i Hajduka te domaće pobjede nad Rijekom, "bijelo-plavi" su ovom pobjedom napredovali na treće mjesto ljestvice s pet bodova manje od Hajduka i devet od Dinama, koji ima i utakmicu manje.

Istra je ostala na dvije pobjede iz prva dva kola i u nevjerojatnom je nizu od 14 utakmica bez pobjede. I u takvoj situaciji momčad Ivana Preleca drži osmu poziciju koja joj jamči ostanak u Prvoj HNL, s bodom više od zaprešićkog Intera i Varaždina.

U idućem kolu Osijeku se nastavlja povoljan raspored jer ide u goste Varaždinu (subota, 15 sati), a Puljani istog dana dočekuju Dinamo (17.30).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...