Obavijesti

Sport

Komentari 125

Tuga u Osijeku: Bočkaj i Škorić promašili penale, kraj u Europi

Tuga u Osijeku: Bočkaj i Škorić promašili penale, kraj u Europi
11

Osijek je u 210 minuta izgubio svoje mjesto u Europskoj ligi. Nakon 1-1 u 120 minuta, CSKA Sofija ide dalje pobjedom od 4-3 nakon izvođenja jedanaesteraca. Ključni su bili promašaji Pere Bočkaja i Mile Škorića

VIDEO

Osijek se, nažalost, uspio plasirati u treće pretkolo Europske lige nakon što je pred 7.200 gledatelja na stadionu Gradski vrt izgubilo od sofijskog CSKA s 4-5 nakon izvođenja jedanaesteraca.

Utakmica je nakon 120 minuta igre završila rezultatom 1-0. Jedini gol na utakmici zabio je Ante Majstorović u 28. minuti izjednačivši rezultat iz prve utakmice.

Osijek dobro otvorio

Prilikom izvođenja jedanaesteraca kobnim su se pokazali promašaji Bočkaja i Barišića. Černiauskas je obranio udarac Bočjaku, dok je Škorić prebacio gol. Kod gostiju jedini je bio neprecizan Geferson.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osijek je dobro otvorio utakmicu. Diktirao je ritam igre i kontrolirao situaciju na terenu. Prvu priliku na utakmici imao je domaćin u 24. minuti. Bočkaj je ubacio s lijevog krila, a Šorša je pucao glavom sa 12 metara, međutim, lopta je prošla pokraj lijeve vratnice

Osijek: Uzvratni susret 2. pretkola UEFA Europske lige između Osijeka i CSKA Sofije

Samo tri minute kasnije Osijek je poveo. Žaper je idealno centrirao s desnog krila, a na prvoj vratnici je Majstorović s nekih osam metara poslao loptu u bliži lijevi kut Černiauskasa za 1-0. Bugarski sastav u prvom poluvremenu nijednom nije ozbiljnije ugrozio vrata Ivice Ivušića. 

I u nastavku je Osijek bio bolji. Odličnu priliku u 62. minuti je imao Pilj, ali je pucao pored gola. Pet minuta kasnije zaprijetili su i gosti, no Fabbrinijev udarac s ruba kaznenog prostora također je bio neprecizan. U sudačkoj nadoknadi Bočkaj je imao priliku iz slobodnog udarca ugroziti bugarska vrata, ali je loše pucao.

CSKA na Zorju

Tijekom dodatnih pola sata najbolju priliku imali su gosti. Sowe je u 105. minuti izbio sam ispred Ivušića koji je odličnim istrčavanjem spasio svoju mrežu.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca Lopa, Pilj i Marić zabili su, Bočkaju je vratar obranio, dok je Barišić prebacio gol. U redovima sofijskog sastava Rodrigues, Carey, Bodurov i Sowe su zabili, dok je Geferson promašio vrata.

U trećem pretkolu CSKA će igrati protiv ukrajinske Zorje koja je u oblje utakmice bila bolja od crnogorske Budućnosti. Ukrajinci su u prvom susretu u Podgorici slavili sa 3-1, dok su u uzvratu u Zaporožju pobijedili s 1-0, a pogodak odluke zabio je Artem Gromov u 32. minuti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka