Obavijesti

Sport

Komentari 10

Dinamo se branio od Osijeka, a presudila je Petkovićeva magija

Dinamo se branio  od Osijeka, a presudila je Petkovićeva magija

Povratničke minute za prvu momčad Osijeka upisao je Petar Bočkaj, varšavska Legia pratila je Mirka Marića, a Šunjić zabio 500. gol za Dinamo u hrvatskom nogometnom kupu...

VIDEO

Opet Bruno Petković! Dinamo se pobjedom (2-0) nad Osijekom plasirao u finale Kupa, a modri su do vrijedne pobjede stigli na krilima novopečenog reprezentativnog napadača.

Bruno Petković u 18. minuti primio je jedno dodavanje Šunjića, majstorskim lažnjacima izvozao Grgića i Gutija (obojicu slomio dvaput), a onda nesebično asistirao Olmu za mirnu egzekuciju. I za veliko finale, nastavak modre borbe za dvostruku krunu. Ivan Šunjić je u finišu zabio za 2-0.

Dinamo u finalu Kupa! Šunjić i Olmo su srušili žilave Osječane
Dinamo u finalu Kupa! Šunjić i Olmo su srušili žilave Osječane

Dinamo ovoga puta nije bio pretjerano opasan, plavi nisu bili razigrani, niti su - oduševili. Daleko od toga. Očigledno kako se Zagrepčanima nakon naporne sezone sve teže motivirati za domaće izazove, pa se Dinamo tako i većim dijelom utakmice (poslije vodstva) branio. Igrao bez ikakvog rizika, postavio se sigurno i pametno, pa svoju prilike čekao kroz kontranapade.

Plavi su poveli poslije jedne nogometne magije Petkovića i onda - stao. To je bilo "to", ali za ovakav (čak sasvim dopadan) Osijek, te većinu drugih HNL suparnika i ovo je sasvim dovoljno. Pogotovo kada su raspoloženi Petković i Olmo.

Nenad Bjelica nije puno riskirao, u polufinalu Kupa na travnjak je poslao svoje najvažnije adute, svoju europsku momčad. Početnu postavu koja je uspješno odradila najvažniju proljetnu utakmicu sezone, momčad koja je u Maksimiru svladala (3-0) Viktoriju Plzen.

Olmo: Ma Petko je top! Škorić: Nismo se bojali, iznenadili smo
Olmo: Ma Petko je top! Škorić: Nismo se bojali, iznenadili smo

Ali, Dinamo danas nije izgledao europski. Pokušao je Bjelica tijekom igre razbuditi svoje igrače, čak i ozbiljno pokisnuo uz aut-liniju, no njegovi se momci nisu probudili. Već uz jednu "laganicu", možda i rutinski", stigli do finala.

Osijek se danas pokazao kao dobra momčad, bijelo-plavi su bili puno hrabriji nego prilikom posljednjeg dolaska u Maksimir, a neki novi mladići (Talys, Žaper...) pokazali su kako se na njih može sve ozbiljnije računati.

Mirka Marića je s tribina pratila varšavska Legia (utakmicu još pohodili skauti Rapida i Stokea), dok je prve povratničke minute za prvu momčad Osijeka odigrao i Petar Bočkaj, koji se u posljednjih 20-ak minuta nije naigrao...

Dinamo do finala kupa sada ima za odraditi još pet utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani