Obavijesti

Sport

Komentari 77

Oštar odgovor Bukića: Srpski zahtjev je radikalan, neće proći

Oštar odgovor Bukića: Srpski zahtjev je radikalan, neće proći
1

Osudili smo incident i napad na igrače Zvezde, ali zahtjev Srpskog vaterpolskog saveza da im klubovi ne igraju u Splitu i okolici nemoguće je ostvariti, javio se izvršni direktor našeg Saveza Perica Bukić

VIDEO

Odluka Srpskog vaterpolskog saveza da klubovi neće igrati u Dalmaciji može se iščitati jedino kaoodustajanje od Regionalne vaterpolske lige (RVL), objavljeno je u priopćenju Hrvatskog vaterpolskog saveza koje potpisuje izvršni direktor Perica Bukić.

Pokretanje videa...

00:58

Nekoliko dana nakon huliganskog napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, Srpski vaterpolski savez poslao je dopis vodstvu Regionalne lige da do kraja tekuće sezone srpski klubovi neće igrati u Splitu i na bazenima koji se nalaze na manje od 200 kilometara od Splita. Takav radikalan zahtjev značio bi da hrvatski klubovi moraju sve svoje utakmice protiv srpskih klubova odigrati u gostima ili u 'sigurnim bazenima'. 

Srpski klubovi odbili su igrati u Dalmaciji: 'To je neprihvatljivo'
Srpski klubovi odbili su igrati u Dalmaciji: 'To je neprihvatljivo'

Na odluku VSS-a sad je reagirao i Hrvatski vaterpolski savez (HVS) koji ovakvu odluku ne prihvaća.

- Vezano uz sve navedeno, ukoliko su klubovi iz Srbije spremni odigrati završnicu ovosezonske RVL kako je to propozicijama i predviđeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati. Ukoliko međutim Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati - poručio je ispred HVS-a Perica Bukić

Igrači Zvezde pokazali ožiljke: Nitko na Rivi nije htio pomoći
Igrači Zvezde pokazali ožiljke: Nitko na Rivi nije htio pomoći

Ovakvu radikalnu odluku VSS-a nemoguće je ostvariti.

- Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VS Srbije. Kada bih karikirao, a vezano na zahtjev VS Srbije, rekao bih da ligu možemo nastaviti kad sagradimo olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita.

Iznenađen odlukom Srpskog vaterpolskog saveza bio je i hrvatski izbornik Ivica Tucak.

- To je loša odluka srpskog saveza. Partneri moraju razgovarati, pogotovo jer je Hrvatski vaterpolski savez odmah i bez rezerve osudio incident i jasno dao do znanja da je takvo ponašanje neprihvatljivo. HVS bi se morao što prije očitovati jer ovo što se događa nije dobro ni prihvatljivo - rekao nam je Tucak.

Priopćenje Hrvatskog vaterpolskog saveza prenosimo u cijelosti:

Slijedom sastanka čelništva Vaterpolskog saveza Srbije održanog 13. veljače 2019. s vodećim ljudima srpskih klubova koji se natječu u Regionalnoj vaterpolskoj ligi (RVL), Hrvatski vaterpolski savez izražava iskreno žaljenje donesenom odlukom svojih sportskih kolega iz Beograda.

Donesen zahtjev i zaključak Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova nažalost u praksi nije provediv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolske lige. Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebice nakon službenog uručenog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči sigurnost svim budućim sudionicima vaterpolskih nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje.

Hrvatskom vaterpolskom savezu, a uvjeren sam i hrvatskim klubovima potpuno je neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice naših čak 7 klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima. 

Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VS Srbije. Kada bih karikirao, a vezano na zahtjev VS Srbije, rekao bih da ligu možemo nastaviti kad sagradimo olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita. Na žalost, odluka VS Srbije o neigranju u Dalmaciji može se iščitati jedino kao njihovo odustajanje od RVL.

Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim.

Vezano uz sve navedeno, ukoliko su klubovi iz Srbije spremni odigrati završnicu ovosezonske RVL kako je to propozicijama i predviđeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati. 
Ukoliko međutim Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati. 
Regionalna vaterpolska liga je podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svjetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti.

Hrvatski vaterpolski savez će u najkraćem roku poslati svoj stav Vaterpolskom savezu Srbije na koji ćemo čekati njihovo službeno očitovanje.


Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića