Obavijesti

Sport

Komentari 33

Igrač bez ruku ostavio sve bez daha: Pogledajte kako servira

Igrač bez ruku ostavio sve bez daha: Pogledajte kako servira
5

Iako je izgubio i u drugom meču na Paraolimpijskim igrama, Egipćanin Ibrahim Hamadtou je sve samo ne gubitnik. Bez ruku je ostao kao dječak, a servira uz pomoć nožnih prstiju

VIDEO

Reket drži u zubima, a nosi samo lijevu tenisicu jer mora biti bos kako bi lopticu uhvatio s nožnim prstima i bacio je kod servisa. Egipćanin Ibrahim Hamadtou (43) oduševio je svijet nastupom na Paraolimpijskim igrama u Riju.

Iako je izgubio i u drugom meču, Hamadtou je sve samo ne gubitnik. Nakon poraza u debiju na Paraolimpijskim igrama od Britanca Davida Wetherilla, bolji od njega bio je i Nijemac Thomas Rau 3-0. No ono što je Egipćanin pokazao oduševilo je svijet. 

Ruke je izgubio u željezničkoj nesreći kad je imao samo 10 godina. Teško je ostati hladan kad vidite ovog čovjeka kako igra. Jedini je paraolimpijski stolnotenisač koji nema obje ruke i koji igra s reketom u zubima.

- Sretan sam što sam ovdje i što predstavljam svoju zemlju. Srce mi je puno - kaže junačina iz Egipta kojeg posljednjih 20 godina trenira Hossameldin Elshoubry.

- Kad je izgubio ruke kao dječak, tri godine nije izlazio iz kuće. Pokušao je s nogometom, ali to nije ispalo dobro. Bilo je preopasno. Kod svakog pada mogao se teško ozlijediti jer nema s čime ublažiti udarac - rekao je njegov trener. 

Hamadtou je tri godine učio servirati.

- Samo on igra s reketom u zubima. Da ih je barem pet, šest pa bi smo lako napravili novu kategoriju na paraolimpijaci, ali Ibrahim je jedini - dodao je Elshoubry.

Table Tennis - Men
Table Tennis - Men Table Tennis - Men
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...