Obavijesti

Sport

Komentari 44

Östersund slavio na Emiratesu, Borussia se spasila u Bergamu

Östersund slavio na Emiratesu, Borussia se spasila u Bergamu
1

Ždrijeb parova osmine finala Europske lige održat će se u petak, 23. veljače u 13 sati u Nyonu. Ždrijeb je otvoren, što znači da neće biti nositelja, a međusobno mogu igrati i klubovi iz iste zemlje

VIDEO

Nogometaši Borussije Dortmund izborili su plasman u osminu finala Europske lige nakon što su na gostovanju odigrali 1-1 protiv Atalante i tako obranili 3-2 pobjedu iz prve utakmice. Plasman u osminu finala izborili su i Arsenal, Milan, Marseille, Athletic Bilbao i RB Salzburg.

Borussia je veći dio utakmice plesala po rubu poraza, no pogodak Marcela Schmelzera osam minuta prije kraja spasio je njemački sastav. Atalanta je imala vodstvo 1-0, a u 80. minuti i zicer za pobjedu, no nije uspjela.

Tomasov opet zabio Sportingu, Napoli se oprostio od Europe...
Tomasov opet zabio Sportingu, Napoli se oprostio od Europe...

Atalanta je povela u 11. minuti golom Rafaela Toloija nakon ubačaja iz kornera i potom svoje prilike tražila iz kontri. Jedna takva prošla je u 80. minuti kada je Gomez izašao sam ispred Romana Burkija, no vratar njemačkog sastava je sjajno reagirao. Kazna je stigla u 83. minuti kada je Schmelzer zabio za 1-1 iskoristivši pogrešku domaćeg vratara Etrita Berishe koji je slabo reagirao na jednu loptu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Salzburg je na svom travnjaku pobijedio Real Sociedad 2-1 nakon što je prvi susret završio 2-2. Austrijanci su poveli u 10. minuti golom Munasa Dabbura, no u 28. minuti je izjednačio Raul Navas. Međutim, Navas je u 71. minuti zaradio isključenje, a tri minute kasnije gostujući vratar Rulli je skrivio kazneni udarac kojeg je realizirao Valon Berisha. Duje Ćaleta-Car nije nastupio za austrijski sastav.

Milan je pobijedio Ludogorec 1-0 i tako potvrdio pobjedu 3-0 iz Bugarske. Strijelac jedinog gola bio je Fabio Borini u 21. minuti. Nikola Kalinić je ušao u igru u 56. minuti.

Spartak je na gostovanju pobijedio Athletic Bilbao 2-1 i bio korak do podviga, ali Španjolci ipak idu dalje jer su u Moskvi pobijedili 3-1. Gosti su poveli u 44. minuti golom Luiza Adriana, u 57. minuti je izjednačio Xabier Etxeita, a nadu Spartaku donio je Melgarejo u 85. minuti. Ipak, do kraja susreta više nije bilo golova. Mario Pašalić je za goste igrao do 74. minute.

Arsenal je kod kuće izgubio 1-2 od Östersundsa, no u prvom susretu je pobijedio 3-0 pa ide dalje. Arsenal se u uzvratu poigravao sa živcima svojih navijača. Gosti su nakon prvog poluvremena vodili 2-0 golovima Hosama Aiesha (22) i Kena Sema (23). Nadu švedskog kluba u moguću senzaciju ugasio je Sead Kolašinac golom u 47. minuti.

Ždrijeb u petak

Ždrijeb parova osmine finala Europske lige održat će se u petak, 23. veljače u 13 sati u Nyonu. Ždrijeb je otvoren, što znači da neće biti nositelja, a u ovoj rundi natjecanja međusobno mogu igrati i klubovi iz iste zemlje. Jedino međusobno neće moći igrati klubovi iz Ukrajine i Rusije.

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su osmog ožujka, a uzvratne utakmice su tjedan dana kasnije. Finale je 16. svibnja u Lyonu. Plasman u osminu finala izborili su Lokomotiv Moskva, CSKA Moskva, Zenit, Atletico Madrid, Dynamo Kijev, Lazio, RB Leipzig, Sporting, Viktorija Plzen, Lyon, Arsenal, Marseille, Athletic Bilbao, Milan, Borussia Dortmund i RB Salzburg.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet